АКТУЕЛНО

Дмитриј Седов: Скинути крстић или обући гаће?


фото: ФСК

Апсолутно не могу да схватим Александра Вучића, који се смртно увредио на француски суд који је пустио на слободу Рамуша Харадинаја.

Новог српског председника је збунила та чињеница да су Французи овог убицу ухапсили у јануару текуће године, али су га потом пустили на слободу, уместо да га предају Београду.

Иако му је било јасно да се тај човек не сме испоручити Србији. И Саша је у таквој позицији видео дупле стандарде.

А ја, на пример, не видим никакве дупле стандарде. Ко је био Рамуш Харадинај у време борбе Косова за слободну трговину наркотицима и међународни криминал? Рамуш Харадинај је био талац натовских специјалних служби, који је прво предводио обичне групе бандита, а потом и читаву „ослободилачку армију“, због чега су га поставили за премијера на брзину скупљене балканске Утопије под називом „Република Косово“.

Какви су ту дупли стандарди? Француска је држава-чланица НАТО пакта и као члан те алијансе она неће предати своје најамнике. Уколико, наравно, не буде посебне инструкције тим поводом. У овом случају ми видимо веома јасно поштовање јединствених стандарда, који се лепо огледају у афоризму Линдона Џонсона – „Самоса је, наравно, зликовац. Но, он је наш зликовац“.

Због тога Саша не треба да се љути на Француску. Ако је већ одлучио да се на некога љути, онда је боље да обрати пажњу на те законодавце политичке моде који су га научили да верује у то да на Западу постоје некакви стандарди. И ти стандарди чак могу постати дуплим.

Побогу, па није посао председника да верује таквим бајкама и чак да прети опозивом амбасадора из Француске. Ал` ћеш их уплашити! Ко је уопште Србија за Француску? То је незаштићена, неутрална и сиромашна територија, коју су француски пилоти с песмом бомбардовали 1999. године, заједно са осталим цивилизованим нацијама. Они су убијали незаштићене људе, а када је Слободан Милошевић замолио поштеду, чак се нису ни извинули за та убиства. Бар формално. Као, нису хтели, но ви сами сте тражили. Нису се извинули, нису послали волонтере са цвећем на свеже гробове, нису помогли да се обнови спаљено и разрушено.

И Саша од тих људи хоће правично понашање! Поштовани Срби, вама руководи непоправљиви романтичар који највероватније сматра да Србију у ЕУ очекују рајски вртови и забавни карневали.

А мене по ко зна који пут море исти снови – „Република Косово“ почиње да тресе југ Србије, а ЕУ чини све да помогне тај процес. Иако је Београд званично постао кандидат за чланство у ЕУ.

Знате зашто? Зато што треба једном заувек запамтити следеће: Западу је увек лакше имати посла са марионетским него са независним државама. А паравојни командири на терену ће пристати на било какву плату. Зато што се свако од њих може наоружати и његова банда упутити у ком смеру желиш – ако хоћеш на Македонији, ако хоћеш на Црну Гору, ако хоћеш на Београд. Завади па владај.

Генерално, треба истаћи да су ново-пројављени политичари из бивших социјалистичких земаља сви одреда поверовали да ће се према њима односити са уважавањем. Они су поверовали у то ће да англосаксонци, Французи, Немци – у њима видети једнаке себи и уважавати њихове интересе.

Браћо Словени! То је од Вашег православног идентитета који каже да треба волети ближњег као самог себе! А они одавно нису хришћани. Њихов бог је – Мамон, који је прописао да треба волети себе и само себе.

Не очекујте од Запада никакве стандарде. Полазите од те једноставне претпоставке, да ће он увек поступати не по праведности, него само онако како је њему потребно.

И зашто стењати поводом ослобођења још једне крвопије! Много ли их је допало решетака МТБЈ?

Добро би било да се, попут обрезаног Јевреја који се нашао на нудистичкој плажи, определе и српске власти – или да скину крстић или да обуку гаће.

 

ДМИТРИЈ СЕДОВ

ИЗВОР: Фонд стратешке културе

————

28.4.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

1 reply »