АКТУЕЛНО

Данијела Котуровић: Зоран Шијаковић на изборној листи за Парламент Горње Аустрије


Зоран Шијаковић 1

  • „За мене живот није свећа која брзо гори. То је нека врста бакље, коју сам за моменат држао и за коју желим да пламти што сјајније, пре него што пређе у руке будућих генерација…“ (Џорџ Бернард Шо)

Ова година је изборна у већини Покрајина Републике Аустрије. Избори у Горњој Аустрији су 27. септембра, када се бирају представници покрајинског Парламента и локалне самоуправе.

Један од кандидата са озбиљним изгледима за улазак у Парламент Горње Аустрије је рођени Новосађанин, Зоран Шијаковић.

Шијаковић је оснивач и идејни творац удружења „ДАНИЦА“ и један од истакнутих активиста и представника српске заједнице у Аустрији. Поред завидне уметничке каријере и бројних признања, носилац је звања Амбасадора интеграције Републике Аустрије.

С обзиром на дугогодишњи хуманитарни рад, у мају месецу ове године додељено му је признање “ФЛОРИАН“ које му је, на гала свечаности уприличеној за тај догађај, уручио гувернер Покрајине Горње Аустрије др Јозеф Пирингер (Dr. Josef Pühringer).

Зоран Шијаковић 2

Шијаковићева политичка каријера започиње 2004. године када је по први пут изабран у сазив градске Скупштине града Braunau am In. У протекла два мандата обављао је функцију одборника савета за културу…

На крају, ништа нам друго не преостаје већ да господину Шијаковићу пожелимо успех на изборима, јер сва искушења кроз која је прошао научила су га шта и када треба предузети… Лично ценим то што се господин Шијаковић одлучио на овај корак, јер то показује да се одлучио да живот живи смисленије, из искуства које је богато догађајима које је прошао као странац у другој земљи.
Надам се да ће његово залагање и циљ многима изменити живот на боље. Честитамо му на томе!

Данијела Котуровић

Danijela Koturovic

Данијела Котуровић

——–

ЗОРАН ШИЈАКОВИЋ – УКРАТКО:
2006. године одликован је „Златном значком“ Министарства за дијаспору и културно-просветне заједнице Србије.
2010. године проглашен је од стране салзбуршких новина „Salzburger Fenster“ Салзбуржанином године и уврштен у 100 најпопуларнијих грађана тог града.
2012. године добија два престижна признања Министарства културе Аустрије: „Fairness Award“ и „culture connected“. 2014. године примљен је уметничку награду „Innviertler Künstlergilde” и добија звање Мајстора у домену музичког стваралаштва.
“Радећи пре двадесет година у Српском Народном Позоришту у Новом Саду, нисам ни помишљао да ћу живети у Аустрији а камоли да ћу се у њој бавити уметношћу или политиком. Дугујем велику захвалност људима који су ме на било који начин подржали у томе. Сматрам да су марљивост, лепо васпитање, образовање, есенцијалне ствари у животу али без подршке околине, човек тешко може да буде успешан” – каже Зоран Шијаковић.

——-

Данијела Котуровић: Зоран Шијаковић на изборној листи за Парламент Горње Аустрије

29. 08. 2015. за ФБР приредила Биљана Диковић