АКТУЕЛНО

ОБАМА ПРИЗНАО: САД СУ ТУ ДА ЗАВРЋУ УШИ (РУКЕ) СВЕТУ! – ОБАМА ПРИЗНАЛ: США БЕССТЫДНО ВЫКРУЧИВАЮТ МИРУ РУКИ!


Председник САД, „нарцисоидни“ како га називају стручњаци у светским медијима поново је дао скандалозну изјаву да САД има ексклузивно право да командује светом. Човек који је добио Нобелову награду за мир, упркос војним интервенцијима и убијањем цивила дроновима, признао је – Америка „повремено притиска друге земље да би остварили своје циљеве спољне политике.“ Која је сврха? Што се тиче Сирије и Ирака, стручњаци знају да Американци воде рат у овим земљама због нафте.

14. 02. 2015. politonline.ru, за ФБР приредила Биљана Диковић

obama crvena rakovica
Обама је недавно прекорио Русију за јачање војске убеђујући да се „снага државе данас не мери војском, већ знањем, вештином, могућностима извоза робе, новим производима и услугама“ лидер САД је признао – Америка влада светом због, …њене војске.
И сада слушамо искрено признање (овде бих додао „за будући Хашки трибунал“). „Ми ништа не би могли да урадимо ако немамо најмоћнију војну силу у свету, а не да стојимо скрштених руку према државама које нису спремне да ураде оно што тражимо од њих, користећи разне економске, дипломатске, а у неким случајевима, војне полуге „- рекао је Обама поносно.

Дакле, Обама је признао – надмоћ (Ко би и спорио то!) Војска је главни инструмент САД. Америка се меша у унутрашње ствари других земаља, а често то чини силом. Као са Ираком, након лажних оптужби и бомбардовања, као са Авганистаном, Либијом, Сиријом, Украјином режирано, да задовољи САД у Европи.
Како каже изрека „јасно је ко ноћ.“ Или, ако волите више романтично „отворене и искрене примедбе се не могу чути,након продаје душе.“
Нису узалуд стручњаци AlterNet, објавили званичне и сензационалне податке Пентагона и Стејт департмента – где су открили да САД има инсталиране специјалне снаге у 70% земаља у свету. А уз десетине америчких интервенција у последњих 50 година (!) – Тешко је и сетити се свих.

Обама такође није могао а да не помене – свеукупан пут САД, опште циљеве њене политике – у коме Америка наставља да буде само лидер у свету. Заувек – или барем до краја 21. века.

Завеса је пала.
Није ни чудо да су водећи стручњаци, дипломате, академици и политичари закључили – САД води свет ка трећем светском рату. Чињеница, без преседана напад Запада и Европе на Русију, који свет доводи до ивице нуклеарног рата, навео је недавно чак и миљеник Запада Михаил Горбачов. Да и Нобелов комитет је померио сат „До судњег дана“ или „три минута до нуклеарне поноћи“.
Али Обама је – упркос противљењу мислеће Европе – спреман да испоручи Украјини оружје за рат, тражио је од Конгреса одобрење чак и за самоубилачки рат са Русијом … овај човек, чији рејтинг је већ одавно дотакао дно (наводе стручњаци, новинари и обични Американци, да не спомињемо привреднике и политичаре који га зову „најгори председник Америке“) у рукама – САД је нуклеарни арсенал, а то велики је проблем!

„Са доминацијом једне земље и њених сателита у потрази за“ глобалним решењима „све се претвара једино,у жељу да се сопствени рецепт наметне као универзални. Амбиција ове групе је порасла толико да по кулоарима рекламирају своје мишљење као мишљење светске заједнице. “Али, то није тако“ –изјавио је Владимир Путин раније, коментаришући изјаве Обаме о ексклузивности САД. Он је такође одбацио идеју о „интервенцијама САД у свим пословима широм света“ пожељно и позитивно. Према Путину, амерички потези су усмерени ка добијању „права на индивидуално лидерство,- право на диктатуру“. Штавише, Путин је нагласио – Америка „у ствари доводи у питање легитимност влада других земаља, у зависности од њиховог односа са Вашингтоном.“

Тако да не чуди што је чак и отац „Реганомике“, бивши уредник The Wall Street Journal и Business Week Пол Крeг Робертс рекао да су САД коначно постале „непријатељи Русије и Руса.“
И водећа светска публикација Фајненшел тајмс је признао – Запад је престао да гледа САД као једину суперсилу. Према речима стручњака, „вера у демократски Запад, САД су значајно еродирале у последњих неколико година.“
Размислите сами САД не треба то да заборави – ексклузивна америчка истраживачка организација „Институт Като“ изнео је да већина проблема глобалне безбедности настају услед прекомерног војног присуства САД. Спроведене анкете у 2014. укључујући BBC и GlobeScan показују, иако већина земља није погоршало односе са САД, али их сматрају „главном претњом свету.“

Можете ли да замислите шта ће бити са земљама и државама, које су још очувале макар и кап самопоштовања после овакве изјаве актуелног Обаме, ако коначно све тако остане.

Извор: http://www.politonline.ru/
Превод: Црвена Раковица

1 replies »

  1. У БЛИЖОЈ ИСТОРИЈИ , БИЛО ЈЕ ЈОШ ТАКВИХ „МЕНТАЛНИХ“ ЕПИДЕМИЈА !

    ДР ИНГ БОЖИДАР МИЛОСАВЉЕВИЋ http://skrivenosaznanje.blogspot.com

    Суббота, 14 февраля 2015, 18:10 UTC от „СРБски ФБРепортер“ : >РЕПОРТЕР posted: „Председник САД, „нарцисоидни“ како га називају стручњаци у светским медијима поново је дао скандалозну изјаву да САД има ексклузивно право да командује светом. Човек који је добио Нобелову награду за мир, упркос војним интервенцијима и убијањем цивила дро“ >

    Свиђа ми се