Љиљана Татић

ХРВАТСКА ЋЕ УСКОРО ГЛАСАТИ ЗА УКИДАЊЕ СВОЈЕ НЕЗАВИСНОСТИ


– ПОСЛЕ САМО 20 ГОДИНА ДРЖАВНОСТИ, СТЕЧЕНЕ РАСПАДОМ ЈУГОСЛАВИЈЕ, САД ЋЕ ХРВАТИ ГЛАСАТИ ЗА ПРИДРУЖИВАНЈЕ ЕУРОПСКОЈ УНИЈИ, ТО ЈЕСТ ЗА ПРОМОЦИЈУ НОВЕ ЈУГОСЛАВИЈЕ…

 Посланик у Европском парламенту Нигел Фараге је боравио у Хрватској  испитујући да ли је кампања за придруживање коју финансира ЕУ, фер и да ли постоји национална расправа о том питању.

ЕУ је потрошила милионе еура на нападну пропаганду и кампању, рекавши како је Хрватској приступање унији једина нада.ЕУ у Хрватској има веома добро припремљене помагаче, старе комунисте који и даље држе све позиције моћи у Хрватској. Сви они одлично знају како функционише централно управљачка економија која је примењивана у Југославији и знају начин како ће из такве економије  постати или остати енормно богати, ако Хрватска уђе у Еуропску унију.

То је злокобно стање, јер нема слободне штампе у Хрватској. Нема националне расправе о свим овим догадјајима. 10.000 куна је било понуђено, ако било ко може да пронадје чланак у било којем хрватском листу, који сугерише да улазак у ЕУ није права ствар за градјане. Нико није добио награду!!!

Цела кампања је савијена у обланду, штетна и искривљена.

После само 20 година хрватске независности, стечене распадом политичког експеримента који је, како каже Фараге, била Југославија, сад ће Хрвати гласати за придруживање Еуропској унији, то јест за промоцију нове Југославије.

Хрватска ће ускоро гласати за укидање своје независности. Надам се да је у последњих месец дана или два, покренута расправа о томе у Хрватској јавност. Нажалост, сумњам

 

1 reply »

  1. U-kрајинци су били узрок пропасти Југославије, па нека им се и ова унија посрећи као и Југосалвија.
    Србија не би требало ИКАДА да буде у било каквој унији у којој је и U-крајина.

    Свиђа ми се