MAIL - RSS FEED

Реаговања на хапшење српских родољуба Дејана Златановића и Дамњана Кнежевића
Издајник Александар Вучић је у свом делиријуму ухапсио моје пријатеље и патриоте

Проф. др Дејан Мировић 16.02.2023.

Никакво кривично дело нити насиље нису они починили. Констатовање јавне чињенице да је Вучић издајник и да прихватањем француско немачког плана прави независно Косово није кривично дело као ни предаја наших уставних захтева на писарници председништва.

Издајник Александар Вучић је у свом делиријуму ухапсио моје пријатеље и патриоте Дејана Петра Златановића и Дамњана Кнежевића. Никакво кривично дело нити насиље нису они починили.

Констатовање јавне чињенице да је Вучић издајник и да прихватањем француско немачког плана прави независно Косово није кривично дело као ни предаја наших уставних захтева на писарници председништва.

Што се тиче једног у још низу лажних атентата на Вучића, то је неозбиљно и коментарисати за сваког разумног .У том контексту, позивам издајника Александра Вучића и његову полицијско правосудну камарилу да пусте невине људе Златановића и Кнежевића и да мене ухапсе и оптуже јер сам ја формално-правно организатор народног протеста. Са задовољством ћу им објаснити какви су издајници.

Проф. др Дејан Мировић


УДРУЖЕЊЕ НОВИНАРА СРБИЈЕ: Тражимо да полиција одмах на слободу пусти Златановића

16.02.2023.

Удружење новинара Србије (УНС) тражи да полиција без одлагања на слободу пусти уредника портала србин.инфо Дејана Златановића који је синоћ ухапшен, а да јавност до овог момента није обавештена од полиције шта је разлог његовог лишавања слободе.

Према сазнањима УНС-а Златановић је извештавао са протеста испред Председништва Србије и био један од говорника на том скупу.

Ухапшен је док је ишао ка станици полиције у Мајке Јевросиме јер је чуо да је ухапшен сниматељ портала Србин.инфо Милош Коцољевац.

УНС-у је из редакције Србин.инфо речено да је Коцољевац после неколико сати проведених у полицијској станици пуштен без икаквог објашњења зашто је приведен.


Синдикат новинара Србије: Полиција да ослободи Дејана Златановића!

17:11   16.02.2023.

 1

Синдикат новинара Србије (СИНОС) придружује се захтеву Удружења новинара Србије (УНС) да полиција без одлагања пусти на слободу уредника портала србин.инфо Дејана Златановића који је синоћ ухапшен, а да јавност не зна због чега је то учињено. Полиција је дужна да јавност обавести о разлозима привођења колеге Златановића.

Златановић је извештавао са протеста испред Председништва Србије и био један од говорника на том скупу.

Ухапшен је док је ишао ка станици полиције у Улици Мајке Јевросиме јер је обавештен да је приведен сниматељ портала србин.инфо Милош Коцољевац.

УНС-у је из редакције србин.инфо речено да је Коцољевац после неколико сати проведених у полицијској станици пуштен без објашњења зашто је приведен.

СИНОС упозорава да хапшење новинара без објашњења представља застрашивање и кршење новинарских и медијских слобода.


КУРВИНИ СИНОВИ! Потресан текст проф. Давора Калајжића о хапшењу Златановића

16.02.2023. Србин.инфо

Иза прозора осећам њихове сенке, курвини синови, гледам како кроз зидове плешу, курвини синови, на стратешким местима њихови људи, курвини синови, лутке без крви без трунке идеје, курвини синови, убице на путу, курвини синови, они долазе, курвини синови.* А на другој страни знаци олује, хладна ноћ пред велике догађаје.*

Пребијају инвалиде, тероришу труднице, чувају конопљу, мељу ћевапе, чувају назадњаке, бришу снимке, руше законе, хране се злочином, краду милијарде и свима нам се у лице кезе, курвини синови.

Децу нам трују, мозак нам испирају, камере нас сликају, дроље и скотове нам намећу, куће нам руше, родитеље нам убијају, ћерке, жене и мајке нам бунгају, продају нас у делове, са шиптарима тргују, државу нам распарчавају, истину нам отимају, курвини синови.

Са шлемом и маском, у панциру црном, са станом од наших пара, са платом од наше крви, са породицама сазданим на нашим сузама, курвини синови.

Нико да народ брани, нико да државу чува, нико да стави прст на чело и лупи главом о зид, само нам се кезе и за оружје ‘ватају, курвини синови.

Сви исти, сви зли, сви похлепни, сви покварени, сви отуђени, сви корумпирани, сви безобзирни, сви необразовани и сви глупи и послушни, курвини синови. 

Жељни крви, жељни освете, жељни да силом докажу како нису најгори од најгорих, најцрњи од најцрњих, најсмрдљивији од смрдљивих, најбезвреднији од безвредних, талог који нигде није могао, курвини синови. 

За новац и значку, продаће и оца и мајку. Продаће и народ и државу и Устав и закон, правду и истину и насрнуће на сваког ко је мали, слаб, болестан, беспомоћан, незаштићен, поштен, курвини синови.

А на улици ће те у очи гледати и у лице се кезити, и хранити се твојом муком и болом, патњом и страхом, не схватајући да се коло среће окреће и да батина има два краја. Глупи курвини синови.

Драги Јовановић је стрељан, а Милан Недић наводно се убио. Ни Љотић није боље прошао. А жарили су и палили и на десетине хиљада у црно завили. Они и њихови курвини синови. Ни Хитлер, ни Гебелс, ни Геринг, ни Мусолини, ни Петен, ни Рупник, ни Квислинг нису боље прошли. Ни Цоби није дочекао да се наједе своје крађе. 

Неће ни курвини синови, јер слобода ће умети да пева као што су сужњи певали о њој!

Подршка пријатељу и борцу, сабрату инвалиду, храбром и добром човеку и великом новинару слободних медија, Дејану Петру Златановићу.

Проф. Давор Калајжић

*стихови Џони Штулић


ПАРОВИЋ: Одбрана Златановића је врхунац патриотизма, одбрана Устава и слободе! 

16.02.2023.

Режим Александра Вучића је применом бруталне силе ухапсио Дејана Златановића, власника и уредника независног медија Србин.инфо. Медија на којем редовно гостују опозициони политичари различитог идеолошког опредељења, медија који у континуитету ради петнаестак година. Ово поручује Мирослав Паровић, а у видео прилогу даје маестрални говор, који најбоље описује последње догађаје.

„Основ за хапшење и задржавање је наводно угрожавање безбедности председника републике због одређених парола које су изречене на јучерашњем протесту у Београду. Том приликом ухапшени Златановић је рекао: „Ко потпише, њега убише“ у чему се Вучић препознао иако лично тврди да никада није и да никада неће потписати ништа штетно по Србију.

И заиста је чудна та осетљивост на снажне пароле имајући у виду да сам Вучић тврди да његова изјава: „Ако убијете једног Србина ми ћемо убити стотину Муслимана!“ дата у Народној скупштини 1995. није била претња.

Исто тако изјава Томислава Николића на митингу 2003. десетак дана пре убиства Зорана Ђинћића у којој је на бини на скупу чији је модератор био Вучић тадашњи заменик председника СРС рекао:“ Нека неко јави Ђинђићу да је и Тито пред смрт имао проблеме са ногом.“ означена је као безазлена и изречена у жару политичке борбе.

Из свега је јасно да Вучић жели да угуши сваки вид уличног протеста и да затвори сваки преостали алтернативни медиј како би отворио простор да несметано потпише споразум о Косову. Зато је захтев да Златановић буде хитно пуштен на слободу нешто на чему морамо инсистирати сви који бранимо уставни поредак имајући у виду да су слобода медија и говора као и територијални интегритет земље једна од темељних уставних категорија“.

Др инж. Мирослав Паровић, Народни слободарски покрет


Адвокат Владимир Гајић (Народна странка): Златановићеве речи нису чак ни прекршај!

20:17   16.02.2023.

 2

Познати адвокат Владимир Гајић, потпредседник Народне странке, огласио се вечерас на Твитеру поводом срамног и бруталног хапшења Дејана Златановића, главног и одговорног уредника Србин.инфо, кога су у среду увече након протеста на сред улице напали и отели Вучићеви полицајци из УКП из одсека зa борбу против тероризма и екстремизма!

„Велика је свињарија хапшење г. Златановића, а поготово правна квалификација тужиоца на основу које је одређено задржавање. То што је рекао није чак ни прекршај. Човек је при томе новинар, мада видим да новинарске солидарности нема. Јбга, није In..“, написао је Гајић.

Он је приметио гласно у срамно ћутање тзв. новинарске струке и медијских радника у Србији (Вучићевих и тзв. опозиционих медија) јер објављују идентичне текстове ликујући над хапшењем новинара и инвалида у Србији, отмицама невиних људи на улици и прогоном критичара режима које потом јавности представљају као атентаторе на лик и дело Александра Вучића и Уставни поредак Србије.

Хапшење Дејана Златановића осудило је Удружење новинара Србије (УНС) и Синдикат новинара Србије (СИНОС), који су се огласили данас саопштењем и послали га свим редакцијама у Србији (НИСУ ОБЈАВИЛИ!!!!!).


Др Душко Кузовић: ОСЛОБОДИТЕ Дејана Петра Златановића!

19:11   16.02.2023.

Окупациони режим који у речима види опасност по државу, је мртав. Не бори се за државу, бори се за себе. Он злоупотребљава емоције народа према крваво стеченој држави мешајући себе у државу. Нико од нас није држава нити ће то икада бити; стога рећи да је ВД Председника државе Александар Вучић Србија није нормално; држава је изнад свих идеологија, интереса, страхова и подела.

Слобода збора и говора мора бити црвено слово. Шта више, сви морају имати обавезу да јавно кажу шта мисле, јер само тако се доказује љубав и поштовање према домовини. Милиони жртава који леже у темељима Србије деценијама бесмислено расипају кривоклетници и климоглавци.

Жалосно је да режим у једном искреном и добронамерном инвалиду као што је Дејан види терористу. Тај обичан човек је успео да створи малу рупицу у поганој дебелој скрами којом је режим прекрио живот у Србији, и кроз њу пустио мало светлости.

Лицемерни режим у инвалиду види терористичку претњу а не види је у 32 милијардера у Србији, стотинама милионера, милијардама еура које годишње се краду из пореске касе па се због тога затварају школе а грађани немају од чега да се лече;

Режим не види тероризам у Рио Тинту, Линг Лонгу, Зи Ђину, Београдском метроу, Националном стадиону, аутопутевима које из кредита плаћамо странцима да граде, француским, немачким, америчким и канадским компанијама које преврћу небо и земљу како би олако дошли до експлоатационе дозволе а после је препродали за десетоструко веће паре.

Не види тероризам у злочину да 75 000 душа у Зрењанину 20 година нема пијаћу воду, не види тероризам у кућетинама изнад рени бунара у зони водозахвата на Савском насипу, осушеним и зацевљеним потоцима, обријаним шумама, и разореном ЕПС-у?!

Питам полицију и службе зашто ћутите? Зашто дозвољавате да вас окупатор користи као чекић којим дроби главе ваших сународника и фамилије? Питам судије и тужиоце зашто својим држањем браните пакао у који су натерани милиони грађана Србије? Питам извршитеље зашто пристају да за паре спроводе терор у име окупатора? Питам универзитетске професоре, академике, лекаре, правнике, инжењере – зашто ћутите?!

Питам лопове и хајдуке: зашто због мало сребрњака први пут у хиљаду година дугој историји нисте са својим народом?

Дејан Петар Златановић је сведочио истину која се види у сваком делу Србије: милионе понижених, гладних, опљачканих, беспомоћних, уморних и обесправљених грађана Србије. Те људске судбине крију охоли мега медији које окупациони режим финансира управо из пореског новца узетог од тих истих грађана. Питам новинаре, колико тражите пара да сведочите истину?

Ослободите новинара Дејана Златановића, дозволите слободу збора и говора, и мирно прихватите да је ваш део историје завршен. Прокоцкали сте је за сребро, ђинђуве и дроње. Због ваших дела, уместо у песме, ваша имена одлазе у вечну срамоту!

Др Душко Кузовић


MАРЈАНОВИЋ (Народна странка): Новинар није терориста, подршка за Дејана!

16.02.2023.

Марко Марјановић, члан ГО Народне странке и НУНС (независног удружења новинара Србије), путем друштвене мреже Твитер осудио је хапшење Дејана Златановића као новинара Србин.инфо и особе са инвалидитетом, од стране Вучићевог режима.

„Заиста мислим да је срамота да се хапси новинар Србин.инфо због наводног позива на убиство. Због изјаве „ко потпише, њега убише“ привели су новинара и човека са инвалидитетом. Та реченица није упућена никоме лично, поготову не Председнику. Па, Председник и сам каже да није ништа потписао. Наравно да ће свако нормалан да осуди позив на убиство, али сигуран сам да ово то није.

Како онда тумачити изјаву: “Убићемо 100 муслимана за једног Србина“, или „Наташа Јеремић је шеф нарко картела“ изговорена од народног посланика Јованова. Итд, итд… Свакако сам неко ко не подржава насиље или позив на линч или етикетирање. Мислим да се много опасније реченице и претње чују у скупштини. Да ли стварно неко мисли да су новинари Потенцијални атентатори?

Па, колико само јавних личности изговара много теже речи, увреде и ништа. Све ово је веома погрешно. Понављам, свакако никада нећу подржати позив на насиље, поготово не на убиство. Али, сведоци смо и веома оштре реторике према онима који другачије мисле“. Подршка за Дејана Златановића. 

Чим је Марјановић објавио ово на Твитеру, накачио му се први Вучићев бот Драган Шутановац покушавајући да оспори његову тврдњу и представи да је било каква критика режима исто што и атентат на Вучића кога отворено подржава последњих година

Категорије:MAIL - RSS FEED

1 reply »

  1. ЖАЛОСНО И ТУЖНО ХАПСЕ БОЛЕСНОГ ЧОЕКА ЗЛАТАНОВИЋА ЂЕ ЋЕ ИМ ДУША И БРАТА ДАМЈАНА КНЕЖЕВИЋА СЛОБОДА СРБСТВУ И УХАПШЕНОЈ БРАЋИ БОГ СВЕ ВИДИ И СУДИЋЕ СВАКОМЕ ПО ЗАСЛУЗИ ШТО СЕ ТИЧЕ ЂЕНЕРАЛА МИЛАНА НЕДИЋА МУЧКИ ЈЕ БАЧЕН СА СПРАТА КУЋЕ У БЕОГРАДУ 4 фебруара 1946 СЛАВА И ХВАЛА СРБСКОМ ЂЕНЕРАЛУ МУЧЕНИКУ СРБИ ЗНАЈУ ДА ЈЕ СПАСИЈО УЗ ПОМОЋ ПАМЕТНИХ И ХРАБРИХ СРБА ИЗ ВЛАДЕ НАЦИОНАЛНОГ СПАСА ПРЕКО ПОЛА МИЛИЈОНА СРБА И СРБКИЊА ЈА СЕ ВАЗДА МОЛИМ ЗА ЊЕГОВУ ПЛЕМЕНИТУ ДУШУ ДА МИ ИМАМО ПРАВУ СРБСКУ ВЛАДУ ТРЕБАО БИ СВАКИ ГРАД У СРБИЈИ РЕПУБЛИЦИ СРБСКОЈ И НА СЕВЕРУ КОСОВА МЕТОХИЈЕ ДА ИМА СПОМЕНИК У СЛАВУ ХРАБРОГ ЂЕНЕРАЛА МИЛАНА НЕДИЋА

    Свиђа ми се