MAIL - RSS FEED

Покрет за одбрану Косова и Метохије: Зауставимо Вучићево потписивање велеиздаје, док још постоји српска држава – док не буде касно!


После Вучићеве најаве признања “Косова”:
Саопштење Покрета за одбрану КиМ

Београд, 20. јануара 2023 – Председник Србије Александар Вучић састао се данас са специјалним представником Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком, замеником помоћника америчког државног секретара и специјалним изаслаником САД за Западни Балкан Габријелом Ескобаром и са политичким саветницима из Немачке, Француске и Италије, Емануелом Боном, Јенс Плетнером и Франческом Талом
ФОТО: ТАНЈУГ/ МИЛОШ МИЛИВОЈЕВИЋ

Непун месец дана након што је север Косова, капитулацијом пројекта „барикаде“, насиљем наоружаних приштинских бандита претворен у подручје њихове потпуне окупације, председник Србије Александар Вучић је о Јовањдану најавио прихватање и примену западног ултиматума. Мимо уставних надлежности и без икаквог обавештавања јавности и државних институција, председник Републике наговестио је своју спремност да прихвати нови француско-немачки предлог о Косову и Метохији, при чему нико осим њега није видео званичан текст предлога. Из онога што је путем иностраних средстава јавног информисања наговештено и преко друштвених мрежа пренесено, по свој прилици се припрема терен за обезбеђивање потпуног регулисања статуса „Косова“ у међународним организацијама, уз подразумевану и одлучујућу подршку званичне Србије. О томе јасно говори формулација о „међусобном развијању добросуседских односа на бази једнаких права“, као и она о „руковођењу сврхом и принципима утврђеним у Повељи Уједињених нација, посебно оним о сувереним правима држава, поштовању њихове независности, аутономије и територијалног интегритета“. Свима је јасно да Србија овим треба да изврши de iure признавање албанске криминалне творевине на својој територији. Тиме би се Србија свесно одрекла  јаке заштите својих виталних интереса коју данас још увек колико-толико баштини чак и код неколико чланица Европске уније и НАТО савеза које нису признале независност тзв. Републике Косово, јер би, у предоченим околностима, њихово улагање вета приликом пријаве косовске назови државе за чланство у међународним организацијама постало несврсисходно и бесмислено.

Истовремено, најавом прихватања бесрамног ултиматума неспојивог с духом и словом српског Устава и међународноправних докумената, Вучић, његови потчињени и јавни промотери његове политике отпочели су превентивну медијску харангу против оних чији би гласови могли омести његове издајничке активности а које Србију, што тајно што јавно, приближавају одавно трасираном циљу.

Прихватањем овог ултиматума, вероватно најтежег и најсрамнијег у више од сто последњих година српске историје, Србија би се трајно, неопозиво  и неповратно одрекла Косова и Метохије. Ако бисмо сви ми допустили да се то деси, то не би била само велеиздаја једног човека лишеног елементарне моралне оријентације и националне одговорности, него и етички слом читавог садашњег нараштаја српског народа. Зауставимо Вучићево потписивање велеиздаје, док још постоји српска држава – док не буде касно!

Београд, 22. јануара 2023.
Покрет за одбрану Косова и Метохије

Категорије:MAIL - RSS FEED

3 replies »

 1. Rat protiv NATO slugu i Srpskih veleizdajnika je neminovan. Desice se uskoro, tj. moze poceti vec koliko sutra. 7 miliona Srba se zavuklo po coskovima i rupama. Da li se plase se Vuciceve SNS mafije i NATO fasista? Srbi su vec bili u slicnoj pa i mnogo goroj situaciji. Stoga, cega se plasiti? Nego, latiti se oruzja i udariti po veleizdajnicima…. do potpune pobede nad zlom koje oni sire po Srbiji.

  Свиђа ми се

 2. КАО ПРВО СРБИЈА НЕМА ПРЕДСЕДНИКА НИТИ ВЛАДУ ОНО У БЕОГРАДУ ЈЕ режим И НАЗОВИ ОПОЗИЦИЈА ШТО НИКО НЕ ПОЗИВА БРАТА ИВАНА ИВАНОВИЋА СРБСКИ ПОКРЕТ ОБРАЗ ДА БУДЕ ГОВОРНИК И НЕБОЈШУ ВУКАНОВИЋА АКО СЕ ЖЕЛИ ПРИКАЗАТИ ДА СМО НАЦИОНАЛИСТИ А ВЕЋИНА СРБА ЈЕ ЗА КРАЉЕВИНУ НЕМАЊИЋА ГОРЕ НИЈЕ БИЛО НИ ПОД турцима и под аустроугарском окупацијом ТРЕБА ПАМЕТНО МУДРО РУШИТИ БЕОГРАДСКИ режим СВИМ И СВАЧИМ КА ШТО ЈЕ ПОКУШАО ДРАГУТИН ДИМИТРИЈЕВИЋ АПИС КО ГОД ИЗДАЈЕ ПРОКЛЕТО МУ БИЛО ДО ДЕВЕТОГ КОЉЕЊА

  Свиђа ми се

 3. Осим позива и саопштавања онога што сви ми знамо да чини велеиздајничка Вучићева секта“ СНС и дружина“ не видим да је понуђен предлиг како спречити ову велеиздају !
  Ко оозива, кога позива, када и где почети побуну…то остаје непознаница…!?
  Сви би да као нешто саопште јер су као то први приметили па су ваљда зато паметнији од оних који немају начина да исто ово саопште било коме !
  Ало…рођаци…доста лелемудисања…
  Усранак одмах…позива КО !?
  Устанак одмах… окупљање на месту КОЈЕМ !?
  Устанак одмах…позива се КО !?…..

  …..или престаните да лапрдате , доста нам је промаје !

  Свиђа ми се