MAIL - RSS FEED

Велики протест у Београду: „Не у наше име!“ Списак захтева изнео професор Дејан Мировић


СРБИН инфо – канал Центар
15.4.2022.


„Први захтев се односи на моментални прекид свих акција власти усмерених против Русије.

„У складу са основним циљем Републике Србије – спречавањем независности такозваног Косова, што је последња баријера руском вету у Савету безбедности УН и Резолуцији 1244, захтевамо хитан прекид свих акција Србије. власти против Руске Федерације у међународним организацијама“, рекао је професор међународног права Дејан Мировић.

Други захтев се односи на, како је наведено, стварање лажне симетрије између Руске Федерације и украјинског режима од стране председника Вучића.

„У складу са Нирнбершким принципима и процесом денацификације, захтевамо да председник Србије престане да ствара лажну симетрију између Руске Федерације и украјинског режима, који је нацистичког злочинца и идеолога Бандеру прогласио националним херојем.

Трећи захтев се односи на обавезу референдума да провери политику која мења неутралну позицију Србије.

„У складу са Уставом Србије и принципом поделе власти, захтевамо да Александар Вучић прекине праксу нетранспарентног преговарања и узурпације уставних надлежности уз обавезу да Народној скупштини достави платформу за преговоре када је у питању криза у Украјини“. „Свака акција против Руске Федерације сматраће се променом неутралног става Србије и захтеваће 2/3 већину у Народној скупштини и референдум након шестомесечне јавне расправе о деблокираним медијима“, објаснио је др Мировић. .

Четврти захтев се односи на ускраћивање гостопримства саветницима НАТО-а у нашим властима.

„У складу са политиком неутралности, захтевамо ускраћивање гостопримства саветницима НАТО-а у нашим органима, укључујући и саветника председника ратног злочинца Тонија Блера“, рекао је др Мировић.

Пети захтев се односи на покретање истраге о постојању америчких илегалних биолабораторија у Србији.

„У складу са основним људским правима на живот и здравље, захтевамо хитну истрагу о постојању илегалних америчких биолабораторија у Србији и формирање анкетног одбора у Народној скупштини који ће саслушати све одговорне учеснике, укључујући и председника“, рекао је др Мировић.


Категорије:MAIL - RSS FEED

2 replies »

  1. ПОШТОВАНИ ГОСПОДИНЕ МИРОВИЋУ ТРАЖИ ДА СЕ ОСНУЈЕ ВЛАДА НАЦИОНАЛНОГ СПАСА КА ШТО СРБИ СУ ЈЕ ИМАЛИ ЗА ВРЕМЕ ЂЕНЕРАЛА МИЛАНА НЕДИЋА И ФОРМИРАТИ СРБСКУ ДРЖАВНУ СТРАЖУ ТО ЈЕ ЈЕДИНО РЕШЕЊЕ УМЕСТО ДА СЕ РУСИЈИ НАМЕЋУ САНКЦИЈЕ И РАСПРОДАЈЕ СРБИЈА СТРАНЦИМА И НАСЕЉУЈЕ ТЗВ мигрантима ОСУДИТИ екунизам и НАЗОВИ СРБСКОГ ПАТРИЈАХА КОЈИ ЈЕ ЉУБИЈО РУКУ папи итд

    Свиђа ми се