MAIL - RSS FEED

Како против Рио Тинта и в. д. председника А. Вучића?


Аутор фотографиje: Деjан Малагурски

в. д. председника Србије Александар Вучић
свим силама упире се да народну побуну против Рио Тинто тровања Србије
сведе на буку, лонце, пиштаљке, сирене и блокаду,
на блокаду
на сукоб и изгред,

да се не чује – реч.

Само да се ни по коју цену не чује
… реч…

…јер је код њега страх од смрти мањи
од страха да ће остати без власти,

а власт може да изгуби само ако ми нађемо ту реч…
и почнемо да је изговарамо
и ширимо
неустрашиво
и неодустајно
до слободе.

И ми ту реч тражимо на северу Србије
у срцу Суботице
4. децембра 2021. године.


ФБРепортер:
Ђ. М. Лалић

***

Видео Бориса Малагурског о Рио Тинту:

__________________

Повезани чланци нашег аутора:

CNN: HUMAN RIGHTS WATCH: „Осиромашени уранијум не убија никог!“ (Редефинисање „мејнстрим“ медија)

Остали текстови на СРБском ФБРепортеру

Tекстови на енглеском језику


Категорије:MAIL - RSS FEED

6 replies »

 1. Новине ДНЕВНИК, Нови Сад објавиле су изјаву председника Вучића (цитирам):
  ‘Ulica NIKADA neće voditi Srbiju, niti donositi odluke dok sam ja predsednik!’

  Председник државе треба да зна, да припадници српског народа и свих других грађана нису улица , како их он погрдно назива, већ су носиоци суверености и ни један државни орган, политичка организација, група или појединац, не могу присвојити сувереност од грађана те државе , нити успоставити власт мимо слободно изражене воље истих.

  Председник државе треба да поштује Устав државе Србије који каже, да је Република Србија држава српског народа и свих грађана који у њој живе, заснована на владавини права и социјалној правди, начелима грађанске демократије, људским и мањинским правима и слободама.

  Владавина права је основна претпоставка Устава и почива на неотуђивим људским правима.
  Владавина права се остварује слободним и и непосредним изборима, уставним јемствима људских и мањинских права, поделом власти, независном судском влашћу и ПОВИНОВАЊЕМ ВЛАСТИ Уставу и закону.

  Мирно окупљање грађана је слободно, Устав јемчи слободу политичког, синдикалног и сваког другог удруживања .
  Уставни суд може забранити само оно удружење чије је деловање усмерено на насилно рушење УСТАВНОГ ПОРЕТКА, ЗАЈАМЧЕНИХ ЉУДСКИХ или МАЊИНСКИХ ПРАВА или изазивање расне, националне или верске мржње.
  Припадници српског народа и сви грађани који у њој живе имају право на петицију, имају право да , сами или заједно са другима , упућују петиције и друге предлоге државним органима, организацијама којима су поверена јавна овлашћења, органима аутономних покрајина и органима јединица локалне самоуправе и да од њих добију одговор када га траже.

  Побуна припадника српског народа и свих грађана у држави, ради не поштовања Устава државе и законитости од стране припадника законодавне, извршне и судске власти , је изнуђена , јер одговорни у власти нису испоштовали или стално крше, своје уставне и законске обавезе.

  Народ који излази на улицу, да искаже своје незадовољство, не иде да руши Уставни поредак, већ да га заштити од припадника власти, који га не поштују!

  Свиђа ми се

 2. ГУСЛЕ МОЈЕ СТАВИЋУ ТЕ КРИЛО ДА ОПЕВАМ ШТО ЈЕ ПРИЈЕ ДВАДЕСЕТ ГОДИНА БИЛО УБИШЕ комунисти БРАТА НЕБОЈША КРСТИЋА ОСНИВАЧА ОБРАЗА СРБСКОГ СВЕ У СЛАВУ БОГА И НАРОДА СРБСКОГ ШЋЕДЕ ЈУНАК ДА МИ ИМАМО СРБСКУ ДРЖАВУ ПОЛИЦИЈУ ВОЈСКУ СВЕТОСАВЉЕ ЗАТО ЗАЛОЖИ СВОЈУ ГЛАВУ ПОРЕД СМРТИ ДРАГИШЕ КАШИКОВИЋА И ИВАНКЕ МИЛОШЕВИЋ И СТОТИНЕ ДРУГИХ УБИСТАВА У СВЕТУ БЕЛОМ И У ОТАЏБИНИ ПОРЕБЉЕЊОЈ ДО СМЕНЕ ВЛАДИКЕ ДИОНИСИЈА МИЛОСАВЉЕВИЋА И ВЛАДИКЕ АРТЕМИЈА ДО НАСЕЉВАЊА не СРБА ИЗ АФРИКЕ АЗИЈЕ СРЕДЊЕГ ИСТОКА И ЈОШ УВЕК ЗАБРАЊЕНОГ ПОВРАТКА СРБА НА СВЕТО КОСОВО МЕТОХИЈУ И У СТАРУ СРБИЈУ ДО СВИХ РАЗНИХ поганија И ИЗМИШЉЕЊЕ НАЗОВИ ИСТОРИЈЕ ЕТО ШТА СНАДЂЕ МОЈ СРБСКИ РОД ПОРОБЉЕЊЕ СРБИЈЕ НЕ НЕЋЕМО НАЗОВИ границе КОЈЕ НАМ ОДРЕДИШЕ комунисти И западни НАЗОВИ савезници НИЈЕ У СРБИЈИ НИКАКВА ДЕМОКРАТИЈА ЈОШ УВЕК ВЛАДА ОНА ОКУПАЦИЈА ИЗ ЧЕТРЕС ЧЕТВРЕТЕ ПРОШЛОГ ВЕКА КАД СЕ ОКУПИРА НЕМАЊИЋА СВЕТОСАВСКА КОЛЕВКА КРОЗ СТИХОВЕ ДА ОПИШЕМ ТРЕНУТНО ШТА СВЕ СРБСКИ РОД БРИНЕ ПРОБУДИ СЕ СРБИНЕ БРАТЕ ПРЕКО САВЕ ВРБАСА КУПЕ ДРИНЕ МОРАВЕ ТАРЕ ДУНАВА ДА НАМ БОГ ДАДНЕ СЛАВНО ЦАРСТВО ДУШАНОВО И ДА СЕ ВАЗДА СЛАВИ КА НЕКАД КРОЗ ВЕКОВЕ СЛАВНО ИМЕ СРБИНОВО

  Свиђа ми се