MAIL - RSS FEED

Просветни радници против терора над децом


ФБ Живим за Србију, 10.9.2021.

На срећу, још увек постоје просветни радници који раде у најбољем интересу наше деце. Хајде да нас буде више, хајде да заштитимо децу од овог евидентног терора.

***

Образовање код куће

Поштовани родитељи, прави је тренутак да почнемо да користимо своје законско право и образујемо нашу децу код куће.
С обзиром на чињеницу да је наше образовање врхунац бесмисла достигло са овом корона хистеријом, сасвим је легитимно да поред васпитања почнемо да се бавимо и образовањем своје деце.

Др Јована Стојковић и психолог Тамара Брадић у сарадњи са Аном Рајковић (дипломираним економистом и секретаром одбора Покрета Живим за Србију за Нови Београд) су дана 05.09.2021. године указале родитељима на ову законску могућност са упоредном анализом из других држава које већ користе модел кућног школовања.

Да не буде забуне, кућно школовање није исто што и онлајн школовање, оно подразумева да наставник у кућним условима образује дете или групу деце. У неким другим државама, то може бити и родитељ.

У нашем закону постоје извесна ограничења и нејасноће што се тиче кућног школовања, за разлику од неких других земаља које родитељима пружају већу могућност слободног избора.

Покрет Живим за Србију ће се наредних дана обратити Министарству просвете, науке и технолошког развоја, како бисмо отклонили неке нејасноће, посебно ону да кућно школовање није дозвољено за ученике првог и осмог разреда, и дати неке своје предлоге како бисмо родитељима олакшали школовање деце код куће.

Довољно је разлога да се родитељи одлуче за кућно школовање:

1. Не желе да деца цео дан проводе под маскама и уз таблете.
2. Не желе да се дечији подаци трајно складиште у облику ЈОБ броја.
3. Не желе да деца буду притиснута ЛГБТ агендом и уче о родној равноправности и родно равноправном језику, док се са друге стране укида део програма који је повезан са националном историјом а потенцира општа историја.
4. Не желе да се деца прерано излажу сексуалном васпитању.
5. Не желе да деца уче о вештачкој интелигенцији, јер знају да то води трансхуманизму, роботизацији и тоталној контроли и на тај начин се деца отуђују од природе и свега што је природно.
6. Такође, многи родитељи сматрају да је њихово право да одлуче да ли ће и којим вакцинама вакцинисани своју децу, па на овај начин не би правили пометњу код родитеља који страхују од невакцинисане деце.

Питања и дилема у вези ове теме још увек има, али ту смо, покренули смо иницијативу и можемо да се угледамо и на друге државе код којих је кућно школовање заживело.

Покрет Живим за Србију

Просветни радници остају без посла! У Србији је 2700 просветних радника остало без својих радних места. Наравно да смо упозоравали на то. Наравно да је циљ ковид-дигиталне агенде да наставнике замени продукти вештачке интелигенције. Наравно да се ради о дехуманизацији.Жао ми је што многи и данас мисле да је све теорија завере. У сваком случају, Покрет Живим за Србију може да понуди решење свим наставницима који су остали без посла.За то је потребно да се наставници прикључе иницијативи Школовање код куће, што би им омогућуло да раде са децом чији се родитељи буду одлучили за овакав начин школовања.

Покрет Живим за Србију је већ послао допис Министрству просвете, науке и технолошког развоја за извесним захтевима за измену Правилника о школовању код куће. Док чекамо одговор, ми смо већ оформили Тим стручњака, просветних радника који се баве овом темом.У наредном периоду ћете добити детаљније информације.Оно што је сада важно је позив свим родитељима и наставницима који желе да се прикључе овој иницијативи.

Јавите се.

Тамара Брадић, психолог и потпредседник Покрета Живим за Србију

Категорије:MAIL - RSS FEED

2 replies »

  1. ДАЈ БОЖЕ ДА ИМАМО ВЛАДУ СРБСКОГ СПАСА КА ШТО БЕШЕ ЗА ВРЕМЕ ЂЕНЕРАЛА МИЛАНА НЕДИЋА СВЕ БИ ДОШЛО НА СВОЈЕ МЕСТО СЕСТРО ЈОВАНА СРБИЈА ЈЕ У КАМЏАМА чифута КАД СЕ ОТАРАСИ НАЗОВИ ТРЕНУТНО САДАШЊЕ НАЗОВИ ВЛАДЕ ЂЕЦУ УЧИТИ УЗ СВЕТЕ ГУСЛЕ И ГУДАЛО ОНЕ ЗБОРЕ О СРБСТВУ КОЈЕ БРЕ ШКОЛОВАЊЕ УЧИ ЛИ СЕ У ШКОЛИ О ЧЕТНИЦИМА СРБСКИМ БОРЦИМА ЗА СЛОБОДУ ТКЗ ЊИХОВА ИСТОРИЈА И ГЕОГРАФИЈА СУ РАК РАНА ТО ДА РЕШИМО И СРБИЈА ПОСТАНЕ ШТО ПРЕ ЦАРЕВИНА СВЕ БИ СЕ РЕШИЛО И ЊИХОВЕ ТКЗ ГРАНИЦЕ РЕПУБЛИЧКЕ КОЈЕ ЈА НЕ ПРИЗНАЈЕМ КОЈЕ партизани СРБИМА ПОСТАВИШЕ 1943 ГОДИНЕ А ДАНАС ТЗВ БИВШЕ југословенске републике ПОСТАШЕ ТКЗ ЊИХОВЕ ДРЖАВЕ БЕЗ КРАЉА НЕ ВАЉА

    Свиђа ми се