MAIL - RSS FEED

Марко Јакшић: Вучићу, запад зна ко је убио Оливера


СРБИН инфо – канал Центар
21.01.2021.

 

Марко Јакшић, члан председништва покрета Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“, био је гост емисије „Иинтервју“ на јутјуб каналу „Центар-Србин.инфо“ код Дејана Петра Златановића.

„Београд није мотивисан да се пронађе извршилац убиства Оливера Ивановића, који је увек био политичар прозападне оријентације и блиско сарађивао са амбасадорима Америке, Немачке, Британије… Чуди ме да су га они пустили низ воду, а први пут су то урадили кад је ухапшен јер је био противкандидат тадашњем представнику СНС-а Пантићу и то је Вучић договорио са Западом. Оливер је осећао шта следи и тражио је заштиту од Вучића и од бројних представника страних амбасада, али је није добио. Они су могли да га заштите, да су хтели. Оливер је испао политичка жртва, а више западних обавештајних служби је све снимило и само чекају тренутак када ће да ставе Вучића ван снаге па да обелодане све око убиства“, каже Јакшић.

Гост је причао и како је режим у Београду од 2012. издала Косово и Метохију, демонтирајућу једну по једну институцију које су се доте држале.

„Први тајкун Србије, Вучић, је фактички демонтирао све инситутције Србије на КиМ и предао их на тацни Приштини, мимо закона, Устава и Резолуције 1244. После Бриселског споразума, у септембру 2012. године су Тачи и Дачић у пристству Кети Ештон договорили око предаје енергетском система, па се ЕПС којим је руководио Вучићев кум Петровић, обавезао да осавремени рад Косовског енергетског система и све је предато Приштини иако је комплетан систем изграђен парама Владе Србије. Вучић им је дао и телефонски број као да су друга држава. Дисциплиновао је Србе да изађу на сепаратистичке изборе и признају легитимитет сепаратистичке власти, па сада заједно са Албанцима доносе законе против Србије“, набрајао је Марко.

Да ли штетне Вучићеве одлуке по питању Космета може да исправи или макар ублажи нека будућа, родољубива власт?

„Ако дође нека родољубива власт, моћи ће да поништи Бриселски споразум јер је против Устава Србије, али добар део последица после Вучичевих одлука неће моћи да исправи јер је власт од 2012. године демонтирала баш све институције Србије на Косову и Метохији, и судове, и полицију, енергетски систем… Велики помак после Вучићевог режима ће бити и да Срби никад више не учествују у сепаратистичким изборима“, наглашава гост Србин.инфо.

Категорије:MAIL - RSS FEED