АКТУЕЛНО

Нови Сад: Одржана ванредна изборна седница скупштине Удружења Ћирилица


У понедељак, 7. септембра 2020. одржана је ванредна седница скупштине Удружења „Ћирилица” Нови Сад ради избора новог сазива Управног и Надзорног одбора за наредне четири године.

Будући да Удружење „Ћирилица” Нови Сад нема своје просторије, седница је одржана у Средњој школи за дизајн „Богдан Шупут” уз поштовање мера против епидемије. Том приликом је директор школе Ђуро Радишић пожелео Удружењу срећан рад. На почетку седнице одата је почаст дугогодишњем преминулом члану Јовану Кузмановићу.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Седницом је председавала Јованка Скенџић а записник је водио Предраг Ратић. На дневном реду били су извештај Управног и Надзорног одбора за 2019. годину, завршни рачун Удружења за 2019. годину, избор чланова Управног и Надзорног одбора и план и програм Удружења за 2020/2021. годину. Сви извештаји су једногласно усвојени.

За новог председника Управног одбора „Ћирилица” Нови Сад изабран је Жељко Савић, мастер културолог. Савић је члан многих струковних удружења, председник је Арс академије из Новог Сада, добитник више признања и награда, а од 2004. године је активан на културној сцени Новог Сада. Заменик УО „Ћирилица” је Петар Јаћимовић, њен досадашњи председник УО. Остали чланови УО су Весна Раонић, Биљана Диковић, Маја Грубор Маринковић, Владимир Спремо и Предраг Ратић. Надзорни одбор чине досадашњи и нови чланови Драгољуб Радић (председник), Горан Грубор и Тамара Јовановић.

Након избора руководећих органа стекли су се услови да Удружење настави да спроводи усвојени план и програм али и унапређује своје деловање. Ускоро ће бити активан сајт, тако да ће се јавност информисати о свим активностима Удружења „Ћирилица” Нови Сад.

Текст: В. Раонић
Фото: Н. Вуковић

2 replies »