АКТУЕЛНО

Инфоратници: Проф. др Јован Антовић – ИСТИНА О ПАНДЕМИЈИ (видео, интервју др Биљане Ђоровић)


Метаноја ТВ, 26.4.2020.

О пандемији ‘COVID-19’, промени критеријума СЗО за проглашење пандемије, разулареној умреженој медијској производњи страха, анксиозности, панике и хистерије, лабављењу карантинских мера одмах након спречавања верника СПЦ да учествују у прослави једног од два највећа Хришћанска празника – Васкрса, валидности тестова за тестирање на coronavirus SARS-CoV-2, свом раду у кризном штабу лекара и научника Института Каролинска, разговарамо са Проф. др Јованом Антовићем, једним од најбољих стручњака у области хематологије у свету, професором на Институту Каролинска у Стокхолму.

Разговор је вођен 21. априла 2020.
Разговор водила др Биљана Ђоровић

***

Др Јован Антовић је дипломирао након само четири године и десет месеци (1993. године) на Медицинском факултету у родном Нишу, због чега је проглашен најбољим свршеним студентом Универзитета у Нишу и најбољим студентом медицине до тада, по мишљењу Српског лекарског друштва. Магистрирао је 1997. на матичном факултету, а специјализирао наредне године на Клиници за хематологију Клиничког центра у Нишу. У периоду од октобра 1998. до јануара 1999. био је стипендиста Центра за хемофилију и тромбозу Универзитета Северне Каролине у Чепел Хилу (САД), да би 2003. одбранио докторат из области коагулације на Институту Каролинска у Стокхолму (институцији чији професори додељују Нобелову награду за медицину и рангираној каo 14. биомедицински универзитет у свету), где и данас ради кao виши консултант на Клиничкој хемији Универзитетске болнице и као ванредни професор / виши предавач при Департману за молекуларну медицину и хирургију.

Добитник је многобројних признања за свој рад и аутор или коаутор седамдесетак чланака објављених у рецензираним међународним часописима који су цитирани више од 1000 пута (h-index 18, Google Scholar Citation Index 22). Такође, коаутор је књиге Дисеминована интраваскуларна коагулација на српском и два издања књиге Essential Guide to Blood Coagulation. У оквиру друштва Свети Јован из Шведске оснивач је стипендије ЈП Антовић, намењене финансирању краткотрајних усавршавања младих истраживача из Србије.

2 replies »

  1. НАМЕРНО ЈЕ ТО ПОДМЕТНУТО У ЦИЉУ СМАЊИВАЊА ЉУДИ НА СВЕТУ А МИСЛИМ ПОСЕБНО ЈЕ ПРОТИВ ПРАВОСЛАВЉА СРБА И РУСА И ДЕО ГРКА БОГ ЈЕ СРБИМА ПОСЛАО БОЖЈЕГ ЧОЕКА И СПАСИОЦА ЈЕДИНОГ СРБСКОГ ВЛАДИКУ АРТЕМИЈА ОВО ЈЕ БОРБА ИЗМЕДЂУ БОГА И нечастивог римског папе тзв еу нато пакта и екунизма СВЕТИ САВА СРБИМА ЗБОРИ СРБИ СУ МОЈ НАРОД нијесу папин СССС

    Свиђа ми се