АКТУЕЛНО

Јовановић (ДСС): Западне силе и косовски Албанци су одбили разграничење, а не грађани Србије


Председник Демократске странке Србије (ДСС) Милош Јовановић оценио је данас да је „идеја такозваног разграничења“ Србије и Косова пропала, не зато што су је одбили грађани Србије већ зато што су ту идеју из својих разлога одбиле поједине западне силе као и косовски Албанци.

Данас 3. 5. 2019.

Милош Јовановић

Јовановић је, у изјави које преноси ДСС, указао да су косовски Албанци тиме показали већу бригу за очување „територијалне целовитости“, него што то чини актуелна власт у Београду када је у питању заштита територијалне целовитости сопствене државе.

Идеја о разграничењу, према његовој процени, супротна је и Уставу Србије и међународном праву, односно Резолуцији 1244 УН, коју у пуној мери уважавају и поштују Руска Федерација и Кина.

„Изнад свега, политика разграничења, за коју се толико силно залагао председник Александар Вучић, отворила би пут за даљу геополитичку дестабилизацију земље и неповратно угрозила њену будућност“, закључио је Јовановић.

***

ПОВЕЗАНО:

*Вучић: Скупо ће нас коштати што није прихваћена идеја о разграничењу

1 replies »

  1. ЈОВАНОВИЋУ СРБИ НЕМАЈУ ШТА ДА ЗБОРЕ ЗА СВЕТО КОСОВО И МЕТОХИЈУ ватикан турска јеше западна јевропа ПОДРЖАВАЈУ шиптаре ОТЕТО ЈЕ ПРОКЛЕТО БРАТСКИ И ЧЕТНИЧКИ ПОЗДРАВ ОД ЉУТОГ ЗАГОРАНИНА СССС

    Свиђа ми се