АКТУЕЛНО

До сада највећи протест у Подгорици – Организатори: 16. марта идемо у борбу до краја!


„Одупри се – 97000“: 16. марта идемо у борбу до краја! (видео)

Не постоје преговори између грађана и челника државе, јер је челник државе дужан да служи народу, поручио је Кривокапић

ИН4С,
Протестанти пред Тужилаштвом

На Тргу независности одржан је још један грађански протест „Одупри се – 97000“.

Са протеста је поручено да Влада Црне Горе и представници институција, прије свеге Тужилаштва имају још двије седмице да испуне њихове услове. Постављен је рок до 15. марта.

„16. марта ћемо се окупити и нећемо се разићи. Овај народ ће се борити до краја, до слободе! Тражимо оставке!“, саопштили су представници „97000дупри се“.

Вечерашњи скуп био је највећи до сада.

Протест се могао уживо пратити и преко наше фејсбук странице.

Протести „Одупри се – 97000“

„Мило лопове!“, одзвањало је вечерас центром града.

Грађани су носили транспаренте „Мајко, дај ми еуро“, „Не у круг, Црна Горо“, „Сви виде, нико да призна која то гази нас чизма“, „Комедија“, „Апсурд“…

Организатори су раније најавили да ће затражити оставке од врховног државног тужиоца Ивице Станковића, главног специјалног тужиоца Миливоја Катнића и директора Агенције за спречавање корупције Сретена Радоњића. Такође, захтијеваће оставке предсједника Владе Душка Марковића и предсједника Црне Горе Мила Ђукановића.

Детаљи са протеста „Одупри се – 97000“

Ђуришић: Наша борба има смисла, заједно до слободног и здравог друштва

„Ја сам у ваше име пријавила вечерњи скуп. Жељела сам да видим слободне грађане Црне Горе!

„Одупри се – 97000“

Вјерујем да нас ка циљу води искључиво ненасилна борба. Насиље рађа само ново насиље, а ми желимо ново слободно и праведно друштво!“,поручила је Данијела Ђуришић.

Вулевић: Студенти, одуприте се!

„Студенти су ту са нама. Са нама су да пруже подршку. Да, често нам говоре да ћутимо и учимо. А ћутња нас је научила да трпимо безакоње.

Ћути – јер мораш преко границ,е не да би путовао него да би тражио своју срећу далеко одавде. Ми желимо бољу будућност у Црној Гори. Они нас тјерају одавде, а ми желимо да останемо овјде и овдје стварамо своју будућност“, нагласио је представник студената Лазар Вулевић и поручио:

„Позивамо све студенте и професоре да нам се придруже! Зато, студенти, одуприте се!“

„Одупри се – 97000“

Грубиша: Посланици да напусте Скупштину и бојкотују изборе

Славиша Грубиша поновио је захтјеве грађанског покрета „Одупри се – 97000“.

„Прије 20 дана тражили смо да Савјет и генерални директор РТЦГ поднесу оставке. Да ВДТ Ивица Станковић, ГСТ Миливоје Катнић и директор АСК поднесу оставке.


Да предсједник и премијер Црне Горе поднесу оставке!“, казао је Грубишa нагласивши да велику захвалност дугују опозицицији.

„Упућујемо и њима захтјев: посланици свих опозиционих партија да напусте Скупштину Црне Горе. Да бојкотују све изборе у Црној Гори!“, поручио је Грубишa.

Фото: Одупри се – 97000

Бацковић: Желимо да станемо на крај страху и уништењу грађана

Марија Бацковић је казала да не жели да се стиди пред својим ученицима и да је зато сваке суботе на протесту.

„Видим да има довољно нас освијешћених грађана који желе да граде земљу коју вриједи наслиједити.

Ми желимо да станемо на крај неписменим министрима и савјетницима док компетентни са дипломама сједе кући, а пола народа је на рубу егзистенције. Ми желимо да станемо на крај страху и уништењу грађана“,казала је Бацковић.

Истакла је да је на протесту сваке суботе јер жели да „напокон живимо у слободној држави.

„Порука за државну безбједност, полицију и војску – ми нисмо опасност. Ако хоћете да штитите ову државу, дођите овдје са нама. Опасност су они који уништавају државу 30 година“, рекла је Бацковић.

„Одупри се – 97000“

Демостранти су кренули ка институцијама.

Подгоричким улицама одзвања „Оставке!, Оставке!“, „Мило мичи се!“, „Хоћемо правду!“, „Катнићу, убицо!“

Протестанти носе пароле „Ми смо здраво ткиво“, „Радим на себе“.

Испред тужилаштва направљена је бакљада.

Фото: Одупри се – 97000

Шћекић: Поскупите струју, чућете олују!

„Институције Црне Горе су постале карикатура. Вечерас се не чује глас политичара, већ глас народа“, казао је карикатуриста Горан Шћекић и поручио предсједнику Црне Горе:

„Предсједник Црне Горе је имао једног пријатеља а сада нема ниједног. Волио га не волио – због њега си оболио!“.

Он је навео да корупцији у Црној Гори нема краја,те да зато нема краја ни овој колони.

„Плаћамо најскупљу струју, најскупље гориво у региону. У уџбеницима будућих генерација ће писати да ће они измислили струју – а они су измислили само рачуне за струју. Једино су нам дрога, пардон, банане најјефтиније.

Поскупите струју, чућете олују!“, поручио је Шћекић.

Фото: Одупри се – 97000

Кривокапић: Ми смо држава!

„Ово је држава која не спроводи правду и не спрјечава насиље на улицама.

Генерални ухљеб РТЦГ Божидар Шундић пристао је да ради у интересу државе а не у интересу грађана. Јавни сервис који он води а ми плаћамо бави се пропагандом и ментланом хирургијом.

Хранимо малигни тумор који нас убија у појам. Ми смо држава“, нагласио је Милош Кривокапић и додао:

„Одуприте се!“

Он је казао да грађани Црне Горе нису ни терористи, ни отмичари, наводећи ријечи Ђукановића да би хтио да преговара са протестантима.

„Не постоји институт преговора између грађана и челника државе, јер је челник државе дужан да служи народу“, истакао је Кривокапић и поручио:

Окупићемо се опет и нећемо се разићи док то не учине.

Дајемо им двије недјеље, што је много више него што заслужују. Ако не разумију да демократија лежи у грађанима и да смо ми држава, разумјеће када се након истека рока окупи 97.000 слободних грађана спремних да се боре до краја“.

3 replies »

  1. ДОЛЕ мило и ранко кривокапић И СВИ зеленаши И унијати ТЗВ црвене курватске КОСОВО МЕТОХИЈА ЈЕ СРЦЕ СРБИЈЕ ЖИВЕЛА ВЕЛИКА СРБСКА ПОДГОРИЧКА СКУПШТИНА ДОГОДИНЕ У ПРИЗРЕНУ СССС

    Свиђа ми се

  2. Iz istorije znamo da zapadni imperijalisticki okupatori uvek u okupiranim zemljama imaju samo jedan cilj: da sto duze, (obicno vekovima) ostanu okupatori. Uvek, bar do sada, su na vlast postavljali svoje vazale koji su radili iskljucivo za njihove interese. Kad se u narodu stvori veliki otpor prema vazalnim vladama, sto postane opasno za njihov opstanak, onda te njihove sluge oni sami zbacuju sa vlasti, pustaju u javnost sve njihove kriminalne radnje, prljave i pokvarene rabote, prljavi ves, jednom recju ocrne i ispljuju. A, s, druge strane kreiraju novog „heroja“ koji ce „spasiti“ narod i drzavu, njihove specijalne sluzbe imaju sve mehanizme, vrlo sofisticiranu propagandu (obuceni i istrenirani specijalci) i naravno ogromne pare. Pogotovu u ovoj eri drustvenih mreza je to lakse.Sta je njihov cilj: da se u narodu stvori slika „promena“ da se narod prevari, obmane a da oni i dalje drze tu drzavu okupiranu. Amerikanci su zavrsili posao u CG, NATO je usao, a kad ce da izadje? Za nasih zivota, sigurno nece! Milovo vreme je isteklo, ameri ce ga se otarasiti, jer im je zavsio posao oko NATO-a, i kao sto se uvek radilo sa slugama, odbacuju ih kao prljavu maramicu! A ako se buni i pruza otpor, e onda na scenu stupa CIA i atentat. I postavice „novog“ heroja i patriotu (!!!) za koga ce taj siromasni i jadni narod da glasa jer su im okupatori stvorili laznu nadu u „bolje“ sutra! To se u nasem narodu zvalo za vreme turske imperije: sjasi kurta da uzjasi murta. Crna Gora je potonula u stoljetni mrak! Na zalost.

    Свиђа ми се

  3. „Опасно је бити амерички непријатељ, а бити амерички пријатељ је смртоносно“.-Хенри Кисинџер.

    Свиђа ми се