АКТУЕЛНО

ЛИНЧ ФАРМАКОМАФИЈЕ НАД ДР СТОЈКОВИЋ: Мајку вишедетне породице терају са посла (видео)


06. фебруар 2019. КМ Новине

Док се режим у својој медијској пародији згражава и лажно брине за жене (углавном СНС „тајкунке“), у исто време фармакомафија спроводи истински линч над угледном лекарком др Јованом Стојковић, која је и поред свих претњи стала у одбрану родитеља да сами одлучују о томе да ли њихово дете треба или не да прими ММР вакцину.

Др Јована Стојковић

Дакле, лажне оптужбе интересних група фармакомафије према др Стојковић нико није зауставио, напротив, подстрекаване су, баш као и медијски линч режимских таблоида, којима је ваљда највећа претња по Србију једна лекарка. Јовани се прети да ће остати без посла, да ће јој се одузети радна дозвола…

У исто време режим скаче по медијима у одбрану глумца Микија Манојловића и Николе Калинића који кажу да би требало признати Косово. Њихове потезе Александар Вучић и остали правдају слободом говора. Али, ако нека мајка троје деце каже да сматра како би сваки родитељ требало сам да одлучи да ли ће његово дете примити ММР вакцину – онда то више није слобода говора, већ она постаје државни непријатељ.

Дакле, живимо у Србији у којој је постало прихватљиво да се појединци јавно залажу за велеиздају земље, а да се демонизују они који се позивају на Устав (неповредивост људског тела), традиционално васпитање, па чак и здраву логику.

Ипак, Стојковићевој је с друге стране стигла велика подршка од обичних грађана, као и од многих стручњака и колега из иностранства.

Овим путем преносимо два текста подршке др Јовани Стојковић, као и петицију за давање подршке акцији „Право на избор“.

***

Подршка др Јовани Стојковић – УГ Право на избор и Група родитеља Стоп обавезној вакцинацији у Србији

„Суду части Регионалне лекарске коморе Београда,
Макензијева 53, 11000 Београд
Поштовани,

Дана 27.4.2018.год. др Томислав Стевановић, др Радмила Умићевић, др Александар Ивковић, др Владимир Арсенић, др Бојан Грујин су поднели предлог за покретање поступка пред Судом части против др Јоване Стојковић са циљем да јој наруше углед и одузму лиценцу и дозволу за рад. Поднет је предлог за покретање поступка пред Судом части РЛК Београда на основу кога је донето Решење о испуњености формалних услова за покретање поступка. Предлог за покретање поступка није потписао ни један лекар, већ су само набројана њихова имена и специјализације. Од стране Суда части Регионалне лекарске коморе Београда претходним поступком утврђено да је предлог поднет од лица која имају правни интерес за вођење поступка и то само на основу увида у евиденцију – именик лекара Лекарске коморе.

Дакле, без потписа или факсимила лекара подносилаца предлога, Суд части доноси решење да су испуњени формални услови за покретање поступка који би евентуално могао довести до губитка њене лиценце за даљи рад, а да су, можда, само насумично набројани лекари управо из наведеног именика.

Она се терети да је својим деловањем, изношењем информација о штетности вакцина и повезаности ММР-а са аутизмом и манипулисањем истих у мас медијима смањила проценат вакцинације ММР вакцином и на тај начин угрозила дечије здравље и народно здравље и тиме допринела појави епидемије у Србији и изазвала озбиљну панику у јавности током последње три године.

Према извештајима Института за јавно здравље Србије “Др Милан Јовановић Батут” о спроведеној имунизацији на територији Републике Србије:

у 2014. години проценат ММР вакцинацијом је износио 85.8, а ревакцинацијом 89.2%
у 2015. години обухват ММР вакцинацијом је износио 84%, а ревакцинацијом 87,5%
у 2016. години обухват ММР вакцинацијом је износио 81%, а ревакцинацијом 91,1%
у 2017. години обухват ММР вакцинацијом је износио 85,2%, а ревакцинацијом 91,6%

ДОКАЗ: Извештаји о спроведеној имунизацији на територији Републике Србије у 2014. 2015. 2016. и 2017. години Института за јавно здравље Србије “Др Милан Јовановић Батут”

Дакле, из ових извештаја се јасно види да је обухват ММР вакцинацијом готово непромењен (2014 – 85,8%, а 2017 – 85,2%) док се обухват ревакцинацијом чак повећао!!! са 89.2% на 91,1% у периоду 2014. до2018. године. То је период за који су предлагачи навели да је смањен обухват вакцинације. Дакле, званични подаци то оповргавају.

Др Јована Стојковић се терети да износи информације о штетности вакцина.

У самом упутству за вакцине стоје нежељена дејства. АЛИМС признаје нежељена дејства… озбиљна нежељена дејства. Дакле, др Јована Стојковић се терети зато што говори истину. Овим чином нарушава се част и углед једне поштене и храбре докторке и на првом месту лекара високих етичких принципа која има снаге да говори о чињеницама поткрепљеним доказима у вези друге стране вакцинације у Србији. Докторка Јована Стојковић је у својим обраћањима јавности износила проверене чињенице, као што су научне студије, извештаји званичних институција, упутства самих произвођача вакцина и изјаве стручњака. Наводи се да “манипулише” информацијама али у негативном контексту. Зар не би сваки лекар требало да каже потпуне информације о добробитима и ризику сваког медицинског поступка?! Управо за то се залаже др Јована Стојковић – за слободу избора и потпуне информације. Залаже се да родитељи, потпуно информисани, сами одлуче који ће ризик преузети на себе јер и АЛИМС наводи ризик да дете постане инвалид или премине након вакцинације.

Уз др Јовану Стојковић је стало преко 10.300 људи. Петицију за измену Закона о заштити становништва од заразних болести, коју је покренула група родитеља Стоп обавезној вакцинацији у Србији је потписало више од 10.300 људи и биће предата законодавном телу Републике Србије у наредним данима. Многима од њих су деца оштећена или умрла након вакцинације и у већини случајева то није ни забележено. Забрањено је и да се помисли да би можда дете које је било здраво пре вакцине, а оболело или преминуло убрзо након вакцинације, заправо било само нужна жртва зарад наводног “општег добра”. Др Јована Стојковић се залаже за потпуну истину, да родитељи знају шта може детету да се догоди ако вакцинише дете, а шта ако га не вакцинише. Тамо где постоји ризик, требало би да постоји и право на избор. Никада није саветовала да се не вакцинишу деца.

Суд части РЛК Београда требало би да преиспита мотиве непотписаних лекара да поднесу предлог са неистинитим образложењем за покретање поступка против др Јоване Стојковић, да испита одакле им информације да се смањио обухват вакцинације када према званичним подацима стоји другачије, да испита и све остале наводе предлога и мотиве предлагача јер су овим чином нанели нематеријалну штету, а покушали да нанесу и материјалну штету уваженој докторки. Према Статуту лекарске коморе Србије члан 218. став 2. поступак пред Судовима части ће бити покренут ако се на основу чињеница до којих Комора дође из притужби грађана посумња да је лекар-члан коморе извршио повреду угледа члана Коморе. Изношењем лако проверљивих неистина, предлагачи су свесно и са намером повредили углед др Јоване Стојковић која је члан Регионалне Лекарске коморе Београда.

Према Статуту лекарске коморе Србије члан 221. став 4. др Јовани Стојковић је требало да буде достављен комплетан предлог за вођење поступка пред судом части, са позивом да се на исти писменим путем изјасни у року од 8 дана. Међутим, у предлогу за вођење поступка стоји да су предлагачи доставили извесни доказни материјал. Др. Јовани Стојковић тај доказни материјал није достављен па није имала на основу чега да се изјасни. Молимо да се тај материјал достави др Јовани Стојковић, како би могла да адекватно одговори на евидентно неправедне и са извесном намером исконструисан предлог за покретање поступка пред Судом части.

С вером у правду и истину,
срдачно,
Удружење грађана Право на избор
Група родитеља Стоп обавезној вакцинацији у Србији

***

Подршка др Јовани Стојковић у борби за своју лекарску част

Највећи борац за слободу и људска права гарантована свим светским правним повељама, укључујући и Устав Србије, др Јована Стојковић, тужена је Суду части Регионалне лекарске коморе Београда, од стране групе лекара окупљених око др Томислава Стевановића, који траже да јој се одузме лекарска лиценца, због тога што је, како ови тврде, др Јована својим јавним деловањем изазвала пад обухвата вакцинације и довела до појаве епидемије малих богиња у Србији.

  ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО:   🎥

Иако је овај несувисли покушај дискредитовања једне часне докторке, неуропсихијатра, супруге и мајке троје деце, очигледно злонамеран и нечовекољубив, као савесни грађани који годинама прате величанствени рад и труд др Стојковић, позивамо вас да својим потписом дате подршку овој храброј жени која је свој живот посветила борби за наша права, не штедећи себе и остајући неподмитљива и непоколебива.

Свакоме ко је макар мало упознат са догађањима у Србији и у свету везано за присиљавање становништва на вакцинацију и остале медицинске мере, зна да је ово присиљавање противуставно, у супротности са свим светским правним повељама од Нирнберга наовамо, у супротности са Законом о правима пацијената, а пре свега у супротности за здравим разумом.

Др Јована Стојковић се у својим обраћањима јавности, служила недвосмисленим и јасним језиком, износила проверене јавне документе и чињенице, борећи се искључиво за слободу избора приликом одлучивања о некој медицинској мери, укључујући и вакцинацију.

Упутимо искрену подршку др Јовани у овој суштински важној борби, јер њена борба је наша борба и њена част је наша част, и сви смо ми Јована.

ПОТПИШИ ПЕТИЦИЈУ – ПОДРЖИ ДР ЈОВАНУ СТОЈКОВИЋ (КЛИКНИ ОВДЕ)

Извор: Србин инфо  
***

ПОВЕЗАНО:

*ПОДРШКА ПЕТИЦИЈИ И АПЕЛУ ЗА ОДБРАНУ ЛЕКАРСКЕ ЧАСТИ, ЕТИКЕ, СЛОБОДЕ ГОВОРА И ИЗРАЖАВАЊА МИШЉЕЊА ЛЕКАРА КОЈИ ПОШТУЈУ ПРАВО ИЗБОРА И ИНФОРМИСАНУ ОДЛУКУ ПАЦИЈЕНТА НА (НЕ)ВАКЦИНАЦИЈУ!

*Др Срећко Сладољев: Отворено писмо Лекарској комори Србије

3 replies »

  1. SESTRO SRBKINJO STO SI TI UOPSTE ISLA NA POSO KADA JE KODKUCE NAJLJEPSE DJECA MUZ SPORET SMEDEREVAC COVEK TI DODJE UMORAN SPOSLA A TI MU OPERES NOGE I KOSOM OSUSIS KAKO BOG ZAPOVIJEDA

    Свиђа ми се

  2. БОЉУ ЕМИСИЈУ НИЈЕСАМ ГЛЕДАО СЕСТРА ЈОВАНА ЈЕ ОД БОГА ДАТА НАМА СРБИМА ПОДРЖИМО ЈЕ БРАЋО СРБИ И СЕСТРЕ СРБКИЊЕ ПОТПИШИ ПЕТИЦИЈУ ЗА ОДБРАНУ ЊЕНУ САМО СЛОЖНО ЗАЈЕДНО БРЗ ИКАКВИХ ИНЕТРЕСА ВЕЋ БОРБА ЗА ЗАШТИТУ СРБСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ПОРОДИЦЕ ПОБЕДИЋЕМО НА ЖАЛОСТ ОД СМРТИ ЦАР ДУШАНА 20 12 1355 СРБИЈА НЕМА ГОСПОДАРА НИТИ ВЛАДАРА ПОСЛЕ СУ БИЛИ СВЕ НЕЈАКИ УРОШИ ДО ВОЖДА ЂОРДЂИЈА ПЕТРОВИЋА КАРАДЂОРДЂА КОЈИ ЈЕ ШЋЕО ДА ПОВРАТИ ЦАРСТВО ДУШАНОВО ПРОТИВ САМ ТЗВ миграната ВЕЋ САМО ЗА СРБЕ АРИЈЕВЦЕ СРБСКИ НАЦИОНАЛИСТА ДА СЕ ОБНОВИ ЦАРСТВО ДУШАНОВО КАД ТАКО ЗВАНИЧНИ БЕОГРАД РАДИ ПРОТИВ СРБА ПРВИ САМ РЕКАО ДА ТЗВ ДЕМОКРАТИЈА НА ЖАЛОСТ НАСТВАК партизанштине ТУ СУ СВЕ ТЕМЕ екунизам ОДБРАНА СВЕТОГ КОСОВА МЕТОХИЈЕ ЗАБРАНИТИ ВАКЦИНАЦИЈУ СРБСКЕ ЂЕЦЕ СРБЕ СУ партизани ОЋЕРАЛИ СЕЛА ПУСТА СЕЛА ОСТАЛА А ГРАДОВИ ПОСТАШЕ ПУНИ А У ГРАДУ СУ НАЗОВИ ВЛАСТИ партизанштина ЗАБРАНИТИ ДА СЕ СРБСКОЈ ЂЕЦИ ПРЕДАЈУ ТЗВ поганије УЧИТИ ЂЕЦУ ПРАВОСЛАВЉУ И СВЕТОСАВЉУ румоктсолици И балије УЧЕ КАКО ТРЕБА УБИЈАТИ СРБЕ ПРАВОСЛАВЦЕ ДА ЛИ БРАТЕ МИОДРАЖЕ ЗНАШ КАКО ИДЕ ТО ЗА ПОТПИСИВАЊЕ ЗА ОДБРАНУ И ЗАШТИТУ ЧЕСТИТЕ СЕСТРЕ ЈОВАНЕ СТОЈКОВИЋ СССС

    Свиђа ми се

  3. СЕСТРО СРБКИЊО НЕК ТИ ГОСПОД ВАЗДА БУДЕНУ ПОМОЋИ И СВЕТИ ОТАЦ ВАСИЛИЈЕ ОСТРОШКИ СЛАВА МУ И МИЛОСТ ВОЛИЈО БИ ВИДЕТИ ДА МЕНИ НЕКО РЕЧЕ ДА НЕШТО МОРАМ ТЕ ИНЕКЦИЈЕ ЗАВРШИЈО БИ У БОЛНИЦИ ИЛИ У ИНВАЛДСКИМ КОЛИЦИМА ДОГОДИНЕ У ПРИЗРЕНУ СССС

    Свиђа ми се