АКТУЕЛНО

Проф. др Вишеслав Симић: Велики наук за наше младе – Неће им помоћи ни латиница, ни одрођивање, ни заборав – све док су номинално Срби, на списку су за покољФБ Коментар проф. др Вишеслава Симића

Када сам радио као иследник на случају помора и мучеништва Срба у хрватско-муслиманском логору Челебићи, прикупљали смо доказе и сведочења преживелих – углавном једноставан свет, добродушан и напаћен, али не превише школован, и већ увелико одрођен и полатиничен – кад су потписивали исказе, скоро сви су се потписивали латиницом, а кад су сведочили, многи су рекли да су их мучили и неке од њих убили, рецимо, на 7. јануар или на 27. јануар, и то тако, у пролазу.

Кад бих их питао зашто баш на те дане, слегали су раменима, а моје колеге иследници (један Француз и један Норвежанин – дивни, племенити људи) су ме питали: Зашто их прекидаш? Касније сам им указивао управо на то: да је то било ритуално, сатанистичко убијање и мучење – баш на свете дане, на дане Бога и Његових Светитеља. Онда су се сложили да се и то дода у сведочанства – да се укаже на злочин мржње и на додатну злочиначку намеру.

А ови јадници, мученици су тек тада схватали да их ни латиница, ни заборав Србства није спасао – мора се семе затрти! И то је велики наук за наше младе – да им неће помоћи ни латиница (коју треба да знају, и да је користе кад је потребно!), ни одрођивање, ни заборав – све док су номинално Срби, на списку су за покољ.

Једини спас је у јачању, освешћивању и окупљању, а најгори бег од те судбине је кукавичко малодушно и душегубно покрштавање или преобраћање у непријатељске вере, јер томе следи не само саучесништво у истребљењу издате сабраће, већ обавезно далеко надмашивање изворних непријатеља у томе. Није наш мудри народ безвезно указао: Турчину руке крваве до лаката. Потурици руке крваве до рамена!

1 reply »

  1. ЧЕТНИЧКИ ВОЈВОДА МОМЧИЛО Р ЂУЈИЋ КОМАДАНТ НЕПОБЕДЂЕЊЕ ДИНАРСКЕ ДИВИЗИЈЕ ЈЕ РЕКАО ПРОРОЧКИ РЕЧИ НАМИЈЕЊЕЊЕ СРБСТВУ ДА СЕ ОКАНИ ДВЕ ТЕШКЕ БОЛЕСТИ југословенства И комунизма ТУ ТРЕБА ТРАЖИТИ ОДГОВОР ЗА СВА СРБСКА СТРАДАЊА У ДВАДЕСТОМ ВЕКУ МИ СМО ЖРТВЕ крвавог комунистичког терористичког режима ПОСЛУШАЈ РОДЕ НЕБЕСКУ ЛИТУРГИЈУ СВЕТОГ ВЛАДИКЕ НИКОЛАЈА ВЕЛИМИРОВИЋА СВЕ ЈЕ РЕЧЕНО У ДРУГОМ СВЕТСКОМ РАТУ СУ САРАДЂИВАЛИ ЗАЈЕДНО усташе ханџар дивизија комунисти У ТЗВ ндх ПРОТИВ СРБСКИХ ЧЕТНИКА СРБСТВО ИМА ЈЕДИНО ЧЕСТИТОГ ВЛАДИКУ АРТЕМИЈА НАУМА МАКСИМА И НИКОЛАЈА И КАЛУДЂЕРЕ И МОНАХИЊЕ ЕРП И КОСОВСКЕ МЕТОХИЈСКЕ У ПРОГОНОНСТВУ ТО ЈЕ ЛУЧА КОЈА СИЈА У БЕОГРАДСКОЈ СКУПШТИНИ ВЛАДАЈУ НА ЖАЛОСТ СИНОВИ И УНУЦИ партизана ОНИ НЕ МИСЛЕ ДОБРО СРБИМА ЊИМА ЈЕ БИТНО ДА ШТО ДУЖЕ ВЛАДАЈУ ДОК СУ СРБСКЕ ЗЕМЉЕ ОД КНИНСКОГ КОСОВА ДО СВЕТОГ КОСОВА МЕТОХИЈЕ ОКУПИРАНЕ БАШ ЗБОГ ЊИХОВЕ ИЗДАЈЕ ПРОКЛИЊИМ ИХ СВАКИ ДАН БРАТСКИ ПОЗДРАВ НАПАЋЕНОЈ МОЈОЈ БРАЋИ НА СВЕТОМ КОСОВУ МЕТОХИЈИ И У ПРОШИРЕНОЈ ЦРНОЈ ГОРИ ОНАЈ мило ХОЋЕ ДА УНИШТИ СРБЕ НЕЋЕШ МРЧО УСПЕТИ НИКАДА МИ СМО БОЖЈИ РОД ДОК СУ СВИ ОТПАЛИ ОД СВЕТОСАВЉА рдђе поган несој НЕКИ БИ ДА ИХ ЗОВУ БРАЋОМ КАКО ДА ЗОВЕМ ОНОГА ТЗВ БРАТОМ КОЈИ ЈЕ УБИЈАО СРБСКУ ЂЕЦУ ЖЕНЕ СТАРЦЕ У ТЗВ ндх НИКАДА РОДЕ МЕНИ СУ БРАЋА И СЕСТРЕ ОНИ КОЈИ ВОЛЕ КРАЉА ОТАЏБИНУ КОКАРДУ

    Свиђа ми се