ВЕРА

Подсећање: Косара Гавриловић – како је сачувана и објављена јединствена књига о шиптарском геноциду над Србима у 20. веку (видео)


„Срби на окуп“ са Косаром Гавриловић аутором књиге Шиптарски геноцид над Србима у 20. веку“

23.01.2012. (ВИДЕО)

Књига је јединствена по томе што наводи злочине, који су својом суровошћу приморали савременике да о њима оставе сведочанство у Епархији рашко-призренској. Захваљујући мудрости владике Артемија тадашњег Епископа рашко-призренског а данас Епископа рашко-призренског и косовско- метохијског у егзилу та архива је сачувана од уништења 17. марта 2004.год када су шиптари палили и затирали све србско на простору Косова и Метохије.

Вредни документи су склоњену на сигурно, у Грачаницу и на основу њих је направљена ова изузетно вредна књига страдавања једног народа. Сви ти злочини имају заједнички именитељ: то је јединствени геноцид над србским народом вршен и извршаван не само током несретних ратова и окупација, него и у мирнодопско време, што је непознато и историји.

2 replies »

  1. СЛАВА БОГУ СЛАВА СРБСТВУ САМО БОЖЈОМ ВОЉОМ ВЛАДИКА АРТЕМИЈЕ ЈЕ СПАСИЈО ТУ ВРЕДНУ КЊИГУ ДА СВЕДОЧИ ПРОТИВ ТИХ шћиптара НИЈЕСУ ОНИ НИКАКВИ албанци ОНИ ДОШЛИ СА ПОДМУКЛИМ ПЛАНОМ ЂОРДЂА МАНИЈАКА А ОНИ ОСТАЛИ НА СРБСКОЈ ЗЕМЉИ ПРОКЛЕТИ шћиптари ВЕКОВИ СУ УЧИНУЛИ ДА НА ЖАЛОСТ ОНИ ОСТАНУ НА ХЕЛМУ ТУ ЈЕ ГЛАВНУ УЛОГУ ватикан ТЕ ЗЕМЉЕ западне јевропе ПРВО аустрија азстроугарска италија енглеска француска КАД МОЈИ СРБИ СФАТЕ ДА СУ НАМА СРБИМА НАЈВЕЋИ непријатељи енглези ОНИ СУ ДОВЕЛИ ОНОГ ћопоњу УЗ ПОМОЋ стаљинових тенкова У БЕОГРАД 20 / 10 1944 ДА СРБИМА УВЕДУ ОКУПАЦИЈУ ДАТИ ТИМ пошиптареницима ДА СЕ ВРАТЕ У ПРАВОСЛАВЉЕ АКО НЕЋЕ ПРОЋЕРАТИ СА СВЕТОГ КОСОВА МЕТОХИЈЕ НАДАМ СЕ КАД ДОДЂУ НА ВЛАСТ ПРАВИ СРБИ СНП НАШИ И ДА ОНА натова база ИЗ УРОШЕВЦА НЕСТАНЕ АМИН БОЖЕ ДАЈ ИЛИ америко ПОВЛАЧИ СЕ СА КОСОВА МЕТОХИЈЕ ИЛИ ЋЕ ТЕ СТИЋИ БОЖЈА КАЗНА КАКВУ ОПЈЕВА ГУСЛАЧ ЂОРДЂИЈЕ ЂОКО КОПРИВИЦА ИЗ БАЊАЊА НЕ ОСТАЛО ОД америке НИ ОД нато земаља НИ ТРАГА НИ ГЛАСА ЗБОГ ТОГА ШТО ДОНЕСЕ МОМ СРБСКОМ РОДУ СССС

    Свиђа ми се