АКТУЕЛНО

Емисија у Центру – Гости: др Драган Петровић и др Миленко Бодин (видео)


Емисија у Центру – гости др Драган Петровић и др Миленко Бодин: Вучић кроз неотитоистичку диктатуру издаје Косово и Метохију

Центар 12.01.2019.

У емисији у Центру код водитеља Дејана Златановића, гостовали су др Драган Петровић и др Миленко Бодин. Професор др Миленко Бодин је професор Београдског државног Универзитета, доктор филозофије и доктор безбедности, док је др Драган Петровић мултидисциплинарног образовања и доктор историјских и доктор географских наука, научни саветник у области друштвених наука. Гости су у исто време копредседници покрета Србобран, који спаја матицу и дијаспору, и окупља низ, пре свега, интелектуалаца са српских простора и српске дијаспоре.

Теме разговора су биле Косово и Метохија, шта се још може и мора предузети да би се осујетиле намере Вучића да кроз тзв. правно-обавезујући споразум и „разграничење“, заправо овери независност Косова. Протести опозиције, коју су гости начелно уздржано подржали као оправдано незадовољство народа, по њиховим речима изискују већу ангажованост патриотске опозиције, која недовољно до сада ради на покретању оних протеста који би у првом плану имали горуће теме: Косово и Метохију, економска питања јер је неолиберални постојећи неоколонијални модел због чега пати читав народ, демографски крах повезан са промашеним економским и социјалним моделом и мигрантским притиском, ослобађање медија, принудне извршитеље који тероришу народ и друга егзистенцијална питања.

По речима аутора, у Србији има разлога за вишеструко незадовољство стањем у земљи, и не треба дозволити да покретачи незадовољства буду само из редова тзв. грађанских и анационалних група, па је потребна саборност и сарадња пре свега патриотских и одговорних снага за повећавање притиска на режим, јер земља тоне у све већу и већу економско-социјалну кризу где се капитуланским потезима власти доводе у питање и основни елементи наше државности.

3 replies »

  1. У овом тексту Архимандрита је све објашњено. Свативши ове мудре речи биће нам јасно шта се заиста догађа.

    Свиђа ми се

  2. СРБИ ПО РОДЂЕЊУ КОЈИ СУ ПРИМИЛИ ђаволску сорту комунисти СУ ИЗАЗВАЛИ ПРОДУЖЕНИ ДРУГИ СВЕТСКИ РАТ СА ЈЕДНИМ ЦИЉЕМ ДА ЗАСЕДНУ СРБСКОМ РОДУ НА ГЛАВИ ОД НЕСРЕТНОГ МИЛОШЕВИЋА НА ГАЗИМЕСТАНУ 1989 ДО ТРАГИЧНЕ ИЗДАЈЕ 1995 ГОДИНЕ И СРАМНЕ ПРЕДАЈЕ РСК курватима БЕЗ БОРБЕ МИ КОЈИ СМО ИЗ ЧЕТНИЧКИХ ФАМИЛИЈА ЗНАМО ДА ОЦЕНИМО ШТА ЈЕ ИСТИНА ШТА ЈЕ лаж БЕЗ КРАЉА НЕ ВАЉА БРАЋО МОЈА СРБИ БРАТ МАТИЈА БЕЋКОВИЋ ЗБОРИ КРАЉ ПЕТАР КАРАДЂОРДЂЕВИЋ ДРУГИ ЈЕ БИЈО НАЈБОЉИ ЧОВЕК НА СВЕТУ комунисти лажу ДА СЕ ОН ОДРЕКАО ПРЕСТОЛА ЊЕГОВОГ ПОСЛЕ 1945 ГОДИНЕ НАШ ВЕЛИКИ ПРОБЛЕМ ЈЕ ШТО ТЗВ ав дачић И ОСТАЛИ ВОДЕ СРБИЈУ И СРБСТВО У ПРОПАСТ КАД СЕ ОСЛОБОДИМО СИНОВА И УНУКА партизана БРАЋО СРБИ ОСЛОБОДИЋЕМО ВАСКОЛИКО СРБСТВО У МЕДЂУВРЕМЕНУ ДА СЕ СВИ МИ ИЗ ЧЕТНИЧКИХ ФАМИЛИЈА УЈЕДИНИМО ОД ПОТОМАКА УСКОКА ХАЈДУКА ЧЕТНИКА МОЈИ СУ ПОТОМЦИ ХЕРЦЕГОВСЧКИХ УСКОКА ХАЈДУКА ЧЕТНИКА ЖИВЕЛИ БРАЋО ЗАГОРАНИ И СЕСТРЕ ЗАГОРАНКЕ ОД ТРЕНУТНО ОКУПУРАНОГ КНИНА БЕНКОВЦА ДО СВЕТОГ КОСОВА МЕТОХИЈЕ УЈЕДИНИМО И ПОД ЧЕТНИЧКИ БАРЈАК СЛОБОДЕ ДО СМРТИ БЈЕЛАШ СССС

    Свиђа ми се