АКТУЕЛНО

ДСС: Присуство РОСУ на Газиводама је потпуно у складу са политиком Александра Вучића


Ако је председник Републике Александар Вучић у нечему био у праву, онда је то недавно признање да је његова косовска политика доживела пораз. Частан политичар тада подноси оставку.

Присуство РОСУ на Газиводама је очекивано и логично

Присуство јединица РОСУ на северу КиМ је логична и очекивана последица капитулантске политике Александра Вучића и Ивице Дачића, којом су српске безбедносне снаге, по Бриселском споразуму, повучене са Косова и Метохије. Јединице РОСУ нису имале никакву потребу да било каквом акцијом упадну, освоје, заузму… Газиводе, како се медијски спинује. Оне су једноставно дошле, ушетале, јер стратешки важне Газиводе вољом српских власти од 2013. године нису чуване од стране српске полиције.

Сем тога, присуство РОСУ на Газиводама је потпуно у складу са политиком и тврдњом Александра Вучића изражену речима да „Србија на Косову нема ништа“, дакле ни Газиводе.

Колико је српска власт изгубила компас у решавању питања КиМ потврђује и наредба председника Србије да се Војска Србије стави у стање највише борбене готовости, само месец дана после изјаве да би војна заштита Срба на Косову представљала рат са НАТО и да је он апсолутно против тога.

Зашто онда издаје такву наредбу, сем да би манипулисао јавним мњењем Србије? И где су ти велики пријатељи Србије којима се свакодневно хвали; чиме доказује бесмислицу да захваљујући њему Србија никада није била уваженија у свету?

Информативна служба ДСС  29.9.2018.