АКТУЕЛНО

НП „ОТАЏБИНА“: Закључак Владе 2011. који прилажемо доказује да „границе са КиМ нису успостављене“ – Вучић лаже


У више наврата до сада Александар Вучић је изјавио да је граница између Косова и Метохије и централне Србије успостављена 2011. године, што у преводу значи пре његовог доласка на власт. Али по већ устаљеном обичају, председник лаже.

Трећег децембра 2012. године Срби са севера Косова започели су блокаду пута Рашка-Косовска Митровица на месту званом Јариње због намере Владе да успостави границу према јужној српској покрајини а што је било планирано за 10. децембар 2012. године. После четири дана блокаде, Влада је позвала председнике општина са севера Косова ради заједничког договора. Председнике је предводио ондашњи председник општине Зубин Поток а садашњи народни посланик и председник „Отаџбине“ Славиша Ристић. У делегацији су били председник СО Звечан Драгиша Миловић, председнк СО Лепосавић Мићо Васић и председник СО Косовска Митровица Драгиша Влашковић. Закључак Владе са печатом и потписом генералног секретара у којем јасно стоји да Влада прихвата и подржава споразум о интегрисаном управљању границама између Косова и Метохије и централне Србије достављамо у прилогу.

У тачки 5 овог закључка Владе стоји да Влада никада неће успоставити царину између централне Србије и Косова и Метохије. После таквог закључка Владе Срби са севера Косова са председницима општина прекинули су блокаду пута. Нажалост, Влада их је преварила и успоставила је царину и сопственим средствима финансирала изградњу граничних прелаза. Закључак Владе чији је председник био Ивица Дачић а први потпредседник Александар Вучић демантује лажи председника Србије да је граница успостављена 2011. године.

Председнике општина који су бирани по законима Републике Србије, да не би поново демонстрирали, Влада је сменила. Нове изборе Скупштина Србије више није расписивала да не би угрозила државност самопроглашене републике Косово.

Од свих председника на свету у лажима српски предњачи. По питању лагања нема му премца. Председник Србије је први и у стицању незаконито стеченог богатства. По изјави Милана Стаматовића председника Здраве Србије браћа Вучић, Александар и Андреј, су за ових шест година згрнули више од милијарду евра. Кабинет председника ову информацију никада није демантовао. У још једној појави међу председницима председник Србије нема конкуренцију. То је издаја националних и државних интереса кроз одрицање 16% територије Србије. Таквих председника у свету нема.

Српска народна пословица каже „ Ко лаже, тај и краде. А ко краде, тај и издаје“.
Свима су познати Вучићеви разлози за предају Косова и Метохије и стварање Велике Албаније.
Осим тих постоји још један а то је његова већ морбидна жеља да он и Хашим Тачи добију Нобелову награду за мир. Себе већ замишља као српског Вили Бранта који је решио стогодишњи сукоб између Срба и Албанаца. Мање је важно што је Србија изгубила територију битно је да је добила свог првог нобеловца. Иво Андрић се не рачуна јер он је Србин католичке вере. Као будући нобеловац биће заштићен од свих кривично-процесних процедура због корупције и издаје а велики број светских државника тапшаће га по рамену за тако „храбар“ издајнички корак. Провладини режимски медији биће у трансу због ове награде. Хашиму Тачију више нико неће смети да спомене „жуту кућу“ и трговнину људским органима Срба.

Познати политички аналитичар са Косова и Метохије Фахри Муслију је пре неки дан за Ал-Џазиру изјавио да у случају потписивања свеобухватог мировног споразума Београда и Приштине и Хашим Тачи и Александар Вучић имају велику шансу да добију Нобелову награду.
Човек свакако нешто зна.

Косовска Митровица
21.08.2018. године

Информативна служба
Народног покрета Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“

***

ПОВЕЗАНО: 

*
Уставни суд (26.03.2015): Уредба о контроли преласка административне линије према КиМ је неуставна
Садашње структуре у Приштини нити су „привремене институције“ по Резолуцији 1244, а још мање су „покрајинске институције“ 
Раденко Недељковић: Управни суд је поништио одлуку Владе Србије о мом разрешењу 
Славка Којић: О НАЈАВИ УСТАВНОГ ЗАКОНА КАО ПОКРИЋА ЗА БРИСЕЛСКИ СПОРАЗУМ
Славка Којић: НЕЛЕГАЛНОСТ, НЕЛЕГИТИМНОСТ И НЕРЕГУЛАРНОСТ „ЛОКАЛНИХ ИЗБОРА“ ОД 03.11.2013.
Славка Којић: ПРЕДАЈА СУДСКЕ ВЛАСТИ АЛБАНСКИМ СЕПАРАТИСТИМА
Славка Којић: УКИДАЊЕ ПРАВА ГРАЂАНА НА ЛОКАЛНУ САМОУПРАВУ
Славка Којић: ГРАЂАНИ КАО НОСИОЦИ СУВЕРЕНОСТИ – УСТАВНИ ОКВИР КОНСТИТУИСАЊА СКУПШТИНЕ АП КиМ
Славка Којић: УСТАВ И ЗАКОН НЕ ВАЖИ ЈЕДНАКО ЗА СВЕ У СРБИЈИ
Славка Којић: Устав или Бриселски споразум?
Славка Којић: ИСТОРИЈСКИ И ПРАВНИ РАЗЛОЗИ ОСНОВАНОСТИ ПРАВА НА САМООПРЕДЕЉЕЊЕ
Славка Којић: КО КРШИ МЕЂУНАРОДНО ПРАВО?
Славка Којић – ОДБРАНА УСТАВА ЈЕ ОДБРАНА СРБИЈЕ

2 replies »

  1. МОЈЕ ВАЗДА МОЛИТВЕ И ПОДРШКА ЗА НП ОТАЏБИНА И ЗА БРАЋУ И СЕСТРЕ КОЈЕ ПОДРЖАВАЈУ НП ОТАЏБИНА КМ НОВИНЕ И ДА МИ НЕКО НЕ ЗАМЕРИ СВЕ ДРУГЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ НАШЕ КОЈЕ ЧУВАЈУ ЦЕЛОВИТОСТ СВЕТЕ СРБСКЕ ЗЕМЉЕ КОСОВА МЕТОХИЈЕ СССС

    Свиђа ми се