Новорусија

Донбас: Деки се повлачи на лечење


Српски снајпериста Дејан Берић, добровољац у армији ДНР-а, саопштио је данас да напушта Донбас. Он је објаснио да се због последица рањава његово здравствено стање погоршало и да мора на лечење.

Планетарна слава: Дејан Берић

Правда 25.6.2018.

– Нажалост, ситуација је таква да морам ићи на дуго и озбиљно лечење. Последње рањавање у марту, заједно са свим осталим, је довело до озбиљних последица. Више сам проблема сам направио тиме што се нисам лечио до краја него, лудак, када год запуца узимао сам пушку у руке и са момцима ишао на фронт.

Дан почињем и завршавам са јаким лековима против болова, а они помажу против болова а друго растурају. Никако не можемо решити проблем бубрега и желудца, највероватније ћу морати и на операцију. Имао сам само два решења: или да одем да се лечим или да дуго и полако умирем. Како рекоше моји командири, дао сам више него довољно, тако да сам решио да напустим Донбас и посветим се себи – написао је јутрос Берић на свом Фејсбук профилу.

Он каже да иза њега у Донбасу остају добро обучени снајперисти и права армија која је настала од покрета отопра.

– Имамо правог председника који ће, ако затреба, сам са оружјем у рукама бранити Републику и апсолутно сам уверен поставити границе тамо где требају да буду.

Све што односим одавде то су лепа сећања на пријатеље, на добре људе са Донбаса и орден Републике који сам добио од председника Захарченка. Ја сам задовољан тим и уверен сам да је нешто остало иза мене. Ако ништа, барем сам са осталим нашим Србима овде и једним нашим Мађаром осветлао образ Србије пред руским народом – рекао је Берић.

3 replies »

  1. Lijeci se! To Tvoja Otadzbina Rusija od Tebe trazi. Mi ovdje- bez o t a dz b i n e- niodcega ne bolujemo, Junace, jer- zasluzili!- ne
    p o s t o j i m o.

    Свиђа ми се