Русија

Козачки коњаници контролишу понашање ЛГБТ припадника на Светском купу фудбала у Русији


Више од 300 козачких коњаника распоређено je да „прате понашање ЛГБТ припадника“ у граду домаћину Светског фудбалског купа у Русији.

Коњаници су распоређени у граду како би спријечили чланове ЛГБТ заједнице да праве  провокације показивањем својих сексуалних односа. Коњаници ће бити распоређени заједно са полицијом у Ростову на Дону, који ће бити домаћин квалификационих утакмица у којима ће играти Бразил, Швајцарска, Уругвај, Јужна Кореја, Мексико и Саудијска Арабија.

Козаци се обавезују да траже полицијску акцију ако виде другачије љубљење, осим између мушкарца и жене. Обећали су да неће користити своје традиционалне „бичеве“.

Вођа козека Олег Бараников је рекао: „Наше вриједности су хришћанска вјера, служба отачаству, а прије свега породици“.

Коњаник Дмитриј Воскресов је рекао: „Европске вредности које се веома разликују од козачког стила живота могу постати питање неслагања током Светског првенства.“

Козаци су одиграли кључну улогу у успостављању царске Руске империје и данас су значајни у одређеним регијама, укључујући Ростов на Дону.

Званични Енглески навијачки водич за Светско првенство упозорио је геј навијаче да не показују своју сексуалност док су у Русији.

Федерација фудбалских навијача (ФСФ) представља више од пола милиона навијача. „Неке ствари се морају третирати опрезно у друштвима која су мање толерантна него код куће“, каже водич.

„Нема разлога да не дођете на Свјетско првенство ако сте ЛГБТ.“

Али „савјетујемо вам да јавно не приказујете своју сексуалност“.

5 replies »

  1. Слава Богу, что есть казаки.
    Српски козаци су породични људи, православци и пријатељи арх Артемија
    Српски и руски козаци браниће Косово и Метохију свим расположивим средствима, срцем и душом и својим телима
    Слава Богу, что мы казаки.

    Свиђа ми се

  2. Porodica, Tradicija, vera, kultura održavaju i reprodukuju ljudske zajednice kroz milenijume.Zadatak Zveri upravo jeste da razruši te osnovne stubove svakog naroda. Najžilaviji, a koji su se drznuli da spreče to urušavanje su Arijanski narodi koji su, gle čuda, Avganistan, Pakistan, Ukrajina, Moldavija( BeSarabija) Rusija, Jermenija, Aserbain,(tzv. AZERBEJDŽAN) Srbija, Iran i delom Sirija i IRAK. Svi oni koji su mete stalnog genocida i „demokratije sa nosača aviona“ . Zanimljiva slučajnost? No!

    Свиђа ми се