АКТУЕЛНО

ЧАСТ ОТАЏБИНЕ: ОПЕТ ЕНГЛЕСКА ”ДЕМОКРАТИЈА”


Притисци Велике Британије на српски народ у последњих неколико деценија, као и свеобухватне шпијунске активности озлоглашеног ”Ми 6”, па преко бомбардовања Републике Српске и СР Југославије од стране НАТО-а и предлога фамозне декларације о геноциду у Сребреници, може се прихватити као утврђени метод рада против оних који се не уклапају у њихове интересе прерасподеле територија и ресурса. Најновија намјeра Велике Британије да пошаље контигент од 40 војника у БиХ, да спрече утицај Руске Федерације на октобарске изборе, је флагрантна пријетња суверенитету Републике Срспке.

Без обзира да ли их је позвао неко из федерације БиХ или како неки кажу да је то посљедица лобирања кандидата СзП за члана предсједништва БиХ, Младена Иванића, они овим показују како је Републици Српској стање напетости потребно рјешити међународним интервенционизмом. Ако затреба они ће то урадити са већим снагама и радаикалнијм циљем. Приближавањем избора раст ће притисци на Републике Српске и на предсједника Додика од стране страних амбасадора и високог представника Валентина Инцка чији је мандат давно истекао. Наш народ мора знати да је крајњи циљ западних сила да рушењем предсједника Додика и Републичке владе, довођењем плаћеника и домаћих сатрапа на власт, загосподаре нашим просторима како би државна заједница БиХ постала чланица НАТО пакта. Они потпуно игноришу жељу спрског народа о војној неутралности и све чешће ”гурају” БХ у нато пакт, истичући да ентитети, по неким њиховим законима, немају право да одлучују о војној неутралности. Наша насушна потреба је да констано подсјећамо да они неће одустати од политизације неких појава, фабриковања разних афера и протеста са циљем стварања нереда на улицама и на тај начин пре избора сруше Републичку власт и предсједника Додика, а самим тим и Републику Српску. Летимичана анализа извејештаја анкетног скупштинског одбора намеће закључак без икаквих илузија, да њихова намјера ни у једном сегменту није била да се буде објективан. Да су представници СзП имали часне намере они би одмах после формирања анкетног одбора престали са протестима у Бања Луци и не би организовали протесте у другим мјестима Републике Српске. Њихов циљ је, срушити МУП Републике Српске јер је он брана њиховим деструктивним активностима. Позивамо МУП и тужилаштво да процесуирају виновнике напада на безбједност Републике Српске.

Све еврпоске земље су заштитиле своје границе од најезде миграната. По том питању државна заједница БиХ, није преузела било какве мјере, па пошто мигранти не могу ући у Хрватску и Србију, наша територија има све шансе да постане један велики сабирни центар миграната. Чак нико нема тачне податке колико је миграната ушло. Министар безбједности БиХ и његов замјеник дају опречне податке о броју миграната и без Владе Републике Српске, одређују локације у Српске где треба и колико сместити миграната.

Министар је саопштио безбједоносну процјену о угрожености БиХ-РС од патриотских удружења и организација и опасних појединаца из Република Српске и Србије, а то није урадио са хиљадама миграната међу којима сигурно има на стотине сумњивих особа. По овом питању потребна је сарадања свих релевантних фактора и договорно заштити интерес сва три народа у БиХ и Републици Српској, наравно услов свих услова је саборност српског народа.

За „Част Отаџбине“
Одбор оснивача 

ИЗВОР: САОПШТЕЊА

———–

12.6.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић