АКТУЕЛНО

Бошко Обрадовић: Самостално решавање питања КиМ доводи до дестабилизације


Председник Двери је, на данашњој конференцији за новинаре, питао када ће пред посланике доћи обећани предлог о КиМ и по којој платформи се воде тајни преговори о статусу КиМ.

По његовим речима, највећи парадокс је то што је тема Косова и Метохије толико актуелна и о њој се расправља и на међународном плану, али се о њој се не расправља у Народној скупштини.

Он је поново тражио да власт информише Скупштину о чему се преговара и по којој платформи, и какви су то уопште преговори мимо Устава Србије и Резолуције 12 44 и са којима мандатом, јер мандат Скупштине нико није добио нити је Скупштина потврдила било каку платформу.

Обрадовић је питао када ће онај који преговара о Косову и Метохији доћи у Скупштину да положи рачуне и где је тај обећани предлог решења. „Предлога нема али има тајних преговора“ – рекао је лидер Двери.

По његовом мишљењу ко мисли да самостално може да решава питање Косова и Метохије не схвата да то може да доведе до дестабилизације и до унутрашњих сукоба.

„Чувајући Косово и Метохију у саставу Србије ми чувамо јединство читаве Србије и нашу независност“ – рекао је Обрадовић и додао да ће Двери подржати сваку власт која хоће да се бори за очување КиМ, али да ће бити оштар противник свакој власти која жели да потпише правно обавезујући споразум са лажном државом Косовом којим се признаје независност Косова и омогућава улазак у УН.

 

Информативна служба Двери

——–

24.5.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић