ДРУШТВО

Покретачи Апела за одбрану КиМ: Jуче је коначно разобличена вишемесечна инсценација српских власти звана „унутрашњи дијалог о Косову и Метохији“


САОПШТЕЊЕ ПОКРЕТАЧА АПЕЛА ЗА ОДБРАНУ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ

Јуче је, после, очигледно, врло непријатног разговора са представником америчког Министарства спољњих послова, коначно разобличена вишемесечна инсценација српских власти звана „унутрашњи дијалог о Косову и Метохији“, чиме су, нажалост, потврђене бојазни покретача Апела за одбрану Косова и Метохија с краја прошле године. То је учинио сам Александар Вучић изговарањем следеће реченице:

„Највећа препрека на нашем путу ка ЕУ јесте проблем КиМ, и ЗАТО смо спремни на компромис, али не на понижење.“

Дакле, разлог инсистирања на тзв. „историјском споразуму с Албанцима“ јесте искључиво улазак у Европску унију, а не настојање да се тобоже скине тешко бреме с леђа будућих нараштаја, како нам се председник Србије све време заклињао. Проблем КиМ жели се „решити“ сада, не зато што наше власти знају како да га реше у корист Србије, већ зато што је то уцењивачки предуслов Брисела и Берлина за евентуално чланство у кризом уздрманој ЕУ. Притом, исправно проценивши неразумну фиксацију Вучића за ЕУ, Запад у име тзв. „власти“ у Приштини, као што смо и јуче видели по Вучићевом неуверљивом глумљењу чврстине и достојанствености, иступа и с новим уценама. А председник Србије, нашавши се у чуду што од њега траже и више од онога што је одавно обећао, немоћно и понизно је завапио да је „спреман на СВАКИ компромис“.

Тиме је несвесно признао да је, поред осталога, и аматерско лицитирање у јавности људи из његове екипе о преговорима с Тираном о подели КиМ – по „принципу“: нама три и по општине, а Шиптарима све, баш све остало, уз наше признање њихове независности – имало за сврху само формулисање изговора за препуштање КиМ.

Дакле, Вучић, у својој државничкој недораслости, али и ништа мањој људској посрнулости, не покушава да изнађе споразум који би колико-толико одговарао Србији – будући да је свима, па и њему, јасно да у постојећим условима до тога напросто није могуће доћи – већ грозничаво настоји да склепа било какав пропагандни модалитет којим би коначно сламање Србије пред западњачком уценом српском народу представио као тобожњи „компромис“, а не као оно што он заправо јесте: бедна капитулација, којом би се данашњи нараштај неповратно одрекао Косова и Метохије, трајно обрукавши претке, неповратно постидевши потомке.

Српски народ мора наћи начина да заустави Вучића у његовом сулудом подухвату, а ми, покретачи Апела, од тога, као ни од српскога Косова и Метохије – НЕ ОДУСТАЈЕМО.

 

Београд, 15. март 2018.

***

ПОВЕЗАНО:

*Апел и Народна резолуција

4 replies »

 1. Никакав улазак у ЕУ није у питању, нити било какво скидање некаквог измишљеног од стране Вучића бремена са леђа срба са Космета.

  Србима са Космета није тешко никакво бреме које измишља Вучић, носили су они и пуно тежа од тог само његовог измишљеног.

  Њима је једино и најтеже бреме то што он отима Косово и Метохију од њих и даје их шиптарима.

  Срби са Космета као и Срби из Србије нити негде журе ( ни у ЕУ, ни да предају шиптрима Косово и Метохију ), нити желе да икад предају Космет у руке шиптара, само се Вучићу и његовим налогодавцима жури.

  Срби не да не журе у том правцу, они уопште не иду у том смеру и не желе да иду, а Вучићу се жури јер треба хитно направити ”Велику Албанију” а он је један од главних извођача тих радова ( свим срцем је ствара, а иначе ни срце ни душу нема ), због тога се њему жури.

  Апсолутно се ради о томе да је Вучић за време Тадићеве власти обећао да ће он предати Косово и Метохију шиптарима, и све време његове власти он се само тиме и искључиво тиме бави.

  Пројектом границе ”Велике Албаније” на Бранковом Мосту.

  Чувар границе ”Велике Албаније” – ”Победник Београда” ( онај који је победио Београд ) на Калемегдану са кечетом на глави, давно су га Масони ”Ложе Великог Оријента” инсталирали ту у очекивању ових збивања која се дешавају управо сад, а дешавала су се миц, по миц,од како је постављен на Калемегдан.

  Свиђа ми се

 2. Уместо да се ослободимо ових комунистичких наследника који и даље черече Србске земље и Србски народ,и уместо да тражимо и ослобађамо Србске отете земље попут Старе ,јужне Србије царског Скопља ,Скадра власти и даље растачу и припремају предају најсветијег дела србске земље.Јер тој безбожној власти ништа више и не треба од територија сем Београда,и Београдских општина.

  Свиђа ми се

 3. НИЈЕ МУ КОСОВО МЕТОХИЈА ЂЕДОВИНА ДА МОЖЕ ОН ДА ОДЛУЧУЈЕ БОЉЕ МУ ДА НЕ ПОКУША БИЋЕ СВАШТА КРВ СРБИМА ЈЕ КОСОВО МЕТОХИЈА СВЕТИЊА А ЊЕМУ ЈЕ ОНА партизанска к … ГА ЈЕ СА шиптаром муслијом родила НИШТА НЕ МОГУ ГА ВИШЕ ОЧИМА ГЛЕДАТИ А НИ СЛУШАТИ НЕК СЕ ЗАПИТАЈУ полицајци КОЈИ СУ ПО РОДЂЕЊУ СРБИ КОЈИ ГА ЧУВАЈУ ЂЕ ЋЕ ИМ ДУША ИЋИ ДА ЛИ ПРЕД БОГА ИЛИ ЋЕ У пакао СССС

  Свиђа ми се

 4. Тако!Само тако!И никако и никад другачије.О отетом и опљачканом се не преговара.Преговори се не воде са криминалцима.Ми смо третирани исто као Јевреји за вријеме Хитлера.Ово је само савременији и подмуклији фашизам који има за циљ наше потпуно уништење.Ко то не види томе неће помоћи наочале.Његово сљепило је психолошке и менталне природе.

  Свиђа ми се