АКТУЕЛНО

Трамп заборавио шта је причао пре само годину дана?


Пише: Данијел Игрец, 2.1.2017.

Доналд Трамп у јануару 2017: „Америка се више неће мешати у унутрашња питања суверених земаља!

Доналд Трамп у јануару 2018: „Дошло је време за промене у Ирану. Америка подржава демонстрације грађана!

Да ли је посреди амнезија па је амерички председник (у којег је читав свет полагао наде да ће променити приступ Вашингтона у спољној политици) заборавио шта је причао пре само годину дана? Или је реч о (Србима још посебно добро) познатом америчком лицемерју?

За читавих годину дана Доналд Трамп (иако је имао неколико прилика) спољну политику своје државе није померио ни за милиметар у правцу стабилизације прилика у свету; она и даље остаје интервениционистичка, селективна и главни фактор дестабилизације планете. Јер очигледно је да Вашингтон сам себи даје за право да одређује која држава је суверена, а која није. Иран је према тој америчкој визији тако пао међу оне „несуверене државе“ у којима „светски полицајац“ има сво право да регулише ствари према својим интересима.

2 replies »

  1. to prica tramp dzumerikanac, iz dzumerike kojom vladaju dzuz
    nema od tog posla podrske izraela nista; iran je preveliki zalogaj, koreja je preveliki zalogaj, same reci su isprazne… mi trebamo da su fokusiramo na zalazak petrodolara i buduci petrojuan, na momenat kad saudijci pocnu da primaju petrojuan ili kriptorublju, sta ce dzumerika tada! ovo sada je nista, prazne reci, mogla je da ih kaze i niki ili netanjahu, ili ko-god

    Свиђа ми се