Иван Максимовић

ПОДСЕЋАМО: Професор Коста Гаљак: Србију су продале “екстремне патриоте”… Куда ћемо с’ овим шљамом?


Аутор: Иван Максимовић
14.06.2014. Новинар.де

ProtestРекли су да је поштена и успешна Србија могућа… али не и да ће је таквом направити. (Фото: Новинар.де)

Професор Константин (Коста) Гаљак један је од најактивнијих Срба са Косова и Метохије како на пољу политике тако и у области науке, тачније социологије. Био је први дипломирани социолог са ових простора што му је омогућило брзо запослење али и да предаје на 22 факултета и више школе широм бивше Југославије. Написао је много радова из области Социологије а само Косовској Митровици преко тридесетак аналитичких. У политици је изузетно активно бранио српске националне интересе и истину чега се ни данас не одриче.

***

Током Бриселских преговора, иако носилац листе СНС-а за Косовску Митровицу, изузетно активно и искрено говорио о преговорима због чега је, заједно са адвокатом Богданом Шпадијером из Косовске Митровице, избачен из странке. Сви водећи медији укључујући и Дневник 2 РТС-а пренели су ову вест.

Није се за рачун материјалних интереса никада одрекао принципа којима се кроз живот води до данас а које представљају најсветлије идеје којима је српски народ очувао своје биће, веру и особености кроз векове тешке историје.

Углед који му је образовање донело није успео ни на тренутак да засени везу са родним крајем и Колашином на северу Косова и Метохије где су му преци сахрањени а он још увек, колико му здравље и године допуштају напор који планински терен изискује, обилази и ради на свом имању. Завист коју би изазвао преузношењем над сународницима и “брђанима” из свог завичаја, после свих привилегија које је уживао током година високо цењеног научног рада, може да изазове једино тиме што га то ни мало није променило у његовом односу према обичном и часном човеку чиме год се он бавио.

Са професором Костом разговарали смо о преговорима, политичарима и политичарењу, “стампеду” посланика и “чланству” које дневно мења програме, статуте, чланске књижице зависно од “могућности”, политици Немачке према Србији и неполитици Србије према њој, будућности која чека Косово и Метохију а на најнепосреднији начин који се многима неће свидети али истина је света за нашег саговорника и он други избор нема. Послушајте интервју и причу коју нећете моћи да на другим местима и од других људи чујете:

Професор Коста Гаљак се и данас без страха и са много енергије труди да каже све што се народу догађа а народ то не види или не жели да види. Иако у пензији, активан је у свом раду и критичком погледу на Србију и оно што јој се због овакве политике дешава.

Са супругом живи у породичном стану у Косовској Митровици.

 

Сталн дописник портала Новинар.де
Иван Максимовић, Косовска Митровица.

6 replies »

 1. БРАТЕ СРБИНЕ СВАКА ТИ ЈЕ ЊЕГОШЕВА ДА СВИ СУ БИЛИ комунисти социјалисти ТЕ РАДИКАЛИ ТЕ напредњаци МЕЊАЈУ СЕ КАКО ВЕТАР ДУВА ЈА ОД МАЛИХ НОГУ ШТО И ПРЕЦИ ЧЕТНИЦИ УСКОЦИ ХАЈДУЦИ ЗБОГ ЂЕДОВЕ ДУГЕ БРАДЕ ПРЕТРПИ СВЕ МУКЕ И ЈАДЕ АЛИ МЕ ТО ОЧВРСТИ ДА СЕ НИКОМ НЕ ПРЕДАЈЕМ НЕМА ПРЕДАЈЕ КОСОВО МЕТОХИЈА ЈЕ СРБИЈА

  Свиђа ми се

 2. Мало је данас оваквих трезвених ,поштених ,искрених Срба који ни по коју цену не желе ни да помисле лоше о свом народу а некмоли да раде на његову штету.Јер данас већину занима материјални статус,странке мењају као визет карте а ни мало их не интересује што је Србија сваким њиховим мандатом територијално све краћа а у биолошком смислу да и не говоримо.Но надајмо се да ће сви они који сатанизују,продају,издају свој народ једнога дана наћи на стубу срама,јер Божји суд никако ,а и суд историје и народа такође неће избећи.

  Свиђа ми се

 3. Vi ste doktor socio-marksisticke ili galjakove ideologije, uvek ste imali pravi smisao za realan cilj, postovani profesore i moj prijatelju Vi ste moj idol- NEPROMENLJIVI ste onako kako vas ja znam do 1999. od tada se nismo videli i culi! Moj srdacni pozdrav =Agron!

  Свиђа ми се

 4. Поштовани професоре Гаљак, хвала Вам на изврсном размишљању о Србији, Србима и КиМ. Мало је таквих људи у нашој Србији који размишљају на овакав начин, ипак, има их, још нису нестали. То ми даје наду, да ће ова наша напаћена земља једном изаћи као победник над злом које се окомило над њом. Будите и даље истрајни професоре Гаљак као и досада. Политички превртачи (намерни) као и увек , завршиће на историјском ђубришту. Желим да знате да нисте сами у свом мишљењу. Србија ће изаћи као победник кад-тад. Част ми је, што се осећам вашим пријатељем и што Вас познајем. Чујемо се ускоро и видимо у Митровици. Проф. Др Радомир Ђорђевић

  Свиђа ми се