Видео

ПОДСЕЋАЊЕ: “Бојкот народа” – документарац о превари на шиптарским изборима (видео)


Документарни филм „Бојкот народа“ открива лажи које су пласиране у медијима ових дана. Пре свега дешавања на једном од гласачких места, Техничкој школи Михајло Петровић Алас, за која су присталице шиптарских избора говорили да се и на том месту догодио напад и ломљење гласачких кутија што је био услов да се прекине гласање.

Пише: Иван Максимовић  / 09.11.2013.

***

На том гласачком месту, непосредно после повлачења ОЕБС-а нашле су се две камере и обе забележиле стање. Никаквог напада није било већ је ОЕБС свесно опструирао изборе, изгледа очекујући да ће доћи до напада јер је сво особље у џиповима иза те зграде и чекало…

Филм почиње са одласком Срба, поводом Задушница, на градско гробље смештено у јужном (шиптарском) делу града. Приморани да због безбедности путују организовано, уз пратњу полиције, Срби стижу на гробље које је потпуно оскрнављено. Споменици поломљени, разбијени на комаде, прекопане гробнице и уништена гробна капела призор су који Срби већ годинама срећу без промена. Тим Србима сугерише се, прилично насилно да учествују на шиптарским изборима и постану другоразредни грађани под управом оних који су им светиње оскрнавили.

Након пропалих избора, сасвим очигледно, српска власт се латила лажи и претњи али потпуно неосновано а са јединим циљем – да прекрије пораз који су доживели бојкотом лажних избора.

Снимци као и изјаве учесника читавог догађаја недвосмислено указују на то да је било великих неправилности као и потврду најаве Антиизборног штаба који су рекли да се припрема насиље јер је бојкот успео.  Са око два процента изашли бирача ови избори би у потпуности пропали па је и сама Европска организација “за мир и безбедност” – ОЕБС морала да направи опасне незаконите кораке у којима су масовно узели учешће сви укључени у тај процес.

Док је народ бојкотовао изборе, политичари су бојкотовали народ, отуда и овај назив филма рађен у продукцији портала „Новинар.Де“.

Стални дописник портала Новинар.ДЕ
Иван Максимовић, Косовска Митровица

1 reply »

  1. ВИ СТЕ ЧУВАРИ ЦИЈЕЛОГА СРБСТВА! ДА НИЈЕ ВАС КАКО БИ ПРЕПОЗНАЛИ ЗЛО. КАКО БИ СЕ РАЗАБРАЛО ЖИТО ОД КУКОЉ? ПО ВАМА СЕ ЗНА ДА СМО НАРОД ГОСПОДЊИ, ЈЕР ПРЕДСТАВЉАТЕ ДОБРО. НИСМО САМО РЂА. БОЛИ ОВА УСПАВАНОСТ, АЛИ ВАЉДА МОРА СВЕ ДА СЕ ЗБУДЕ.

    Свиђа ми се