АКТУЕЛНО

Потписан споразум о сарадњи Двери и Здраве Србије


Информативна служба Двери

Понедељак, 21.08.2017

 

Наша коалиција доноси ту нову политичку наду из народа која није компромитована и корумпирана, која је јасно и чврсто опозициона и патриотска и која представља алтернативу и бившем и садашњем режиму.

Пре свега желим да истакнем да је за Двери сарадња са Здравом Србијом Милана Стаматовића природна и принципијелна ствар. Ми имамо апсолутно исте политичке ставове по кључним националним и државним питањима. Ми смо против уласка Србије у ЕУ и НАТО, за већу стратешку сарадњу са Русијом и наставак борбе за очување Косова и Метохије у саставу Србије. Ми крећемо из западне Србије, која је у овом тренутку једини део Србије који није под потпуном контролом власти СНС. Дубоко сам уверен да ће почетак пада Александра Вучића кренути из нашег моравичког и златиборског округа.

Ово само почетак стварања једног широког опозиционог и патриотског блока против Вучићеве власти. У наш народни покрет добро дошли су сви родољуби који су против ове власти, без обзира да ли припадају странкама, групама грађана, синдикатима или другим удружењима. Изузев оних који се лажно представљају као родољуби а раде за паре за Вучића. Користим се приликом да позовем све родољубиве снаге Србије на акционо јединство јер смо суочени са покушајем дефинитивне издаје и предаје Косова и Метохије од стране актуелне власти.

Грађанска опозиција има исту спољну политику као и СНС. Ако би они дошли на власт уместо Вучића политика би остала иста. Ми сматрамо да треба сменити Вучића, али и променити његову погубну политику која је само наставак и продубљивање катастрофалне политике претходног режима.

Патриотски опозициони блок је заправо и једина права опасност за Вучићев режим. СНС се највише плаши уједињавања родољубивих снага, јер је то једини начин да се почне крунити бирачко тело СНС. Многи бирачи СНС су разочарани избором Ане Брнабић за председника Владе, али не виде алтернативу и јаку опозициону патриотску снагу. Многи опозициони бирачи који су против СНС не желе повратак на ДС. Наша коалиција доноси ту нову политичку наду из народа која није компромитована и корумпирана, која је јасно и чврсто опозициона и патриотска и која представља алтернативу и бившем и садашњем режиму.

По првим нервозним реакцијама власти можемо закључити да је сарадња два председничка кандидата опозиције права ствар. Ово прво опозиционо окупљање у Србији после дужег времена добар је знак и велика нада за све оне који су против ове власти.

 

Бошко Обрадовић, председник Српског покрета Двери

___________

 

„СА ВЕРОМ У БОГА И СРПСТВОˮ ПРЕОБРАЖЕЊСКИ ПРОГЛАС ДВЕРИ И ЗДРАВЕ СРБИЈЕ

Полазећи од изразите потребе за формирањем снажног народног опозиционог и патриотског блока против актуелне републичке власти, покрећемо заједничку сарадњу и активности на следећим основама:

 1. Нашим савезом Србија добија аутентичан народни политички покрет који чине људи који нису компромитовани и корумпирани у бављењу политиком.
 2. Ми смо српски родољуби и заштита српског националног и духовног идентитета, као и српских националних и државних интереса, за нас је увек на првом месту.
 3. Ми смо против уласка Србије у ЕУ и НАТО, залажемо се за стратешку сарадњу са Русијом и Европу нација у којој би се поштовао државни суверенитет и националне различитости свих европских нација.
 4. Ми смо против антиуставних Бриселских споразума и, уместо наметнутог дијалога који води ка признању тзв. независног Косова од стране државе Србије, настављамо борбу за очување Косова и Метохије у саставу Србије.
 5. Обавеза државе Србије као матичне државе свих Срба који живе ван њених граница јесте непрестана брига и заштита права Срба у региону и расејању, са посебном посвећеношћу ка остваривању заједничке будућности Србије, Републике Српске и Црне Горе.
 6. Није само Београд Србија и постоји Србија и ван Београда, и о томе треба посебно да брину политичари који живе и раде ван Београда, као и републичка власт у целини.
 7. Београду је потребна смена власти и нова генерација београдских политичара који до сада нису били на власти и који ће Београду вратити карактер српске престонице и породичног града, а не велеграда без идентитета којим владају мафијашки центри моћи.
 8. Државна имовина и пољопривредно земљиште нису на продају и не могу бити предмет закулисних тајкунско‐политичких комбинација нити распродаје странцима, већ треба да буду стављени у функцију домаћег економског развоја.
 9. Сви градови и општине у Србији треба да постану породични центри и пријатељи беба, деце и породице, а не мигрантски кампови.
 10. Централна власт мора да брине о економском опстанку и развоју свих делова државе, а посебну бригу заслужују мање развијена подручја и погранични крајеви Србије.
 11. Банкарска пљачка грађана Србије мора бити заустављена, а сви одговорни за пљачкашке приватизације, корупцију, прање пара, куповину диплома и противзаконито богаћење морају завршити у затвору.
 12. Сва државна финансијска средства и друге могућности: субвенције, пореске олакшице, повољне дугорочне кредите, извозне гаранције и инфраструктурна улагања ‐ треба да се ставе у функцију подстицаја домаће привреде.
 13. Село, земља и пољопривреда су велика развојна шанса Србије, и овим нашим удруживањем Србија коначно добија политички покрет српског села и сељака.
 14. Проговорићемо у име средњег слоја нашег становништва и стати у заштиту најважнијих носилаца стабилности наше државе: наших војника и полицајаца, као и просветних и здравствених радника, који су угрожени под овом влашћу.
 15. У Европи и свету који се мењају Србија треба да нађе своје место и свој интерес, чувајући свој национални идентитет: веру, језик, писмо, културу, традицију и обичаје српског народа и свих других народа који живе у Србији.

Стојећи на овим идејним основама, обавезујемо се на заједничку сарадњу у борби за смену актуелне републичке власти и стварање широког народног опозиционог фронта који треба да изађе на следеће изборе на свим нивоима као нова политичка снага и нада. Позивамо и друге странке, групе грађана, јавне личности и синдикате који деле исту забринутост над судбином Србије под овом влашћу и исте идеје о политичким променама ‐ да нам се придруже.

Дубоко верујемо у овај политички покрет из народа и знамо да нико не може да победи народ, када се сложно повежемо и организујемо – са вером у Бога и Српство.

 

Бошко Обрадовић, председник Српског покрета Двери

Милан Стаматовић, председник Здраве Србије

_________
Текст прогласа (ПДФ)

2 replies »

 1. Ето тако треба.Ово је добра и лијепа вијест.Нека се друже, зближе и уједине све добре и корисне снаге наше Србије и нашег народа.Из добра долази добро.Тако је соколови нека сте уз свој народ и нека је Бог са вама.Помозите своме народу гдје год били и било када, па ће вам и Бог помоћи.Фино вас је видјети заједно.Живјели нам и здраво били!

  Свиђа ми се

 2. Права ствар, крећемо, повуцимо Србију за добробит Србије, а не за гуликоже типа српског Александра Курца из Аустрије

  Свиђа ми се