АКТУЕЛНО

Глас КиМ: Чији смо ми грађани? Шта нам бре радите?


ФБ страница Глас Косова и Метохије
август 2017

Иако не изгледа тако, ово је најгори период живота за Србе на КиМ у шиптарској окупацији, јер је ово трен коначне издаје Београда и прање руку од људи који су 18 година бранили СРПСКО име на КиМ.
И кад је војска отишла и полиција, голоруки народ је остао и није заслужио овакво понашање власти.

***

Млади школовани људи, истинске патриоте, који не могу више да гледају ово шта се дешава са Србима на КиМ масовно се селе за ЕУ или Америку, Русију, учећи претходно језике и верификујући своје дипломе.
На КиМ све више скајп бака и дека који децу и унуке гледају путем интернета и маштају о дану кад ће бити боље, па да им се врате. Тешко…
Доста је људима свега.
Деца се лако уклапају у стране средине, а млади људи који , по свом мишљењу, немају више шта да траже у ускоро признатом Косову, радују се дану без оџе, без рестрикција воде и струје и без условљавања – ако желите посао морате да гласате за Српску листу, имате шиптарска документа или спавате с локалним политичарем с три разреда неке занатске школе.
Вучићева велеиздаја је довела до тога да се школе празне и затварају, да остану старачка домаћинства која кад се испразне неће више правити проблема Шиптарима.
Браво за СНС!
И за Тадића пре њих!
И за све власти редом!
Оно што није могао Ватикан, преко издајника у цркви, што није могао КФОР, ЕУЛЕКС, шиптари, ви сте успели да иселите КиМ.
Велеиздајници.
Нема друге речи!

***

Срби из других средина на КиМ које нису на Северу, оставши сами и без подршке државе Србије, дуго су се опирали мерама приштинских терориста и нису вадили докумета.
Штрпце и Гњиланска села су се најдуже држали, али када је постало апсолутно немогуће функционисање и када им је једини избор био да се иселе или ваде документа, сви су нажалост узели.
Њима је отворена свака могућност да се крећу, али више их нико не сматра Србима. Бар не истински.
Они су за Београд постали Косовари тј. проблем Приштине, а Приштина, притиснута од Европске уније да буде мултикултуралнија, их је наводно дочекала с радошћу, а уствари «терет» није узела на себе.
Јесу ли ови Срби мање Срби од оних у Крагујевцу, Нишу, Ваљеву? Неки кажу да јесу.
Али ти неки нису били један сат у њиховој кожи, па им је лако да трабуњају.
Овде нису криви Срби који су поклекли желећи нормалан живот, као сви нормални Европљани у 21. веку.
Овде ја кривим државу Србију, лудачке власти, велеиздајнике и антисрбе, који су овај јадни народ продали, издали, напустили…

***

Срби са КиМ имају пасоше који нису БЕЗВИЗНИ!
Неки се ипак одлучују на пут до Грчке (опет преко Јариња ), уздајући се у умор Грчких цариника и непознавање географије (то јест чињенице да Грци не знају који Српски градови су на КиМ а који у ц. Србији ).
Шиптари пак оду до Ниша, Београда, уз малу своту новца добију Српски БЕЗВИЗНИ пасош и иду где хоће.
Чија је ово земља?

***

Ако наручујете интернетом било шта да вам стигне из ц. Србије на КиМ, љубазно ће вам сваки продавац објаснити, било у мејлу или телефоном, да не шаљу ништа на КиМ.
„Дођите до Врања. Послаћемо у Бујановац, је ли вам то близу? Можете ли у Рашку да примите пакет?“ – нека су од многих решења које вам нуде.
Или најчувеније оно које највише нервира Србе с КиМ – „Који вам је већи град у близини, може Нови Пазар?“ – који је иначе два пут мањи од КМ.
Чији смо ми грађани?
Шта нам бре радите? Наша рођена држава????

***

На прелазу Ђенерал Јанковић шиптарски полицајци избацили су мајку и ћерку из туристичког аутобуса који је пошао из Црне Горе за Охрид. Сви путници су били црногорски држављани, сем њих две које живе у Црној Гори од 1999. али су из Пећи. Жене нису пратиле ситуацију, те нису биле обавештене о неважењу докумената.
Остале би на граници да им остатак аутобуса није платио такси до северног дела К. Митровице, где су чекале даљи превоз за Црну Гору. Цео аутобус је доживео трауму, будући да су их граничари третирали као најопасније терористе и због њих претресли цео аутобус!
Докле Вучићу?

***

Још један у низу инцидената, овог пута на прелазу Брњак.
Петочлана породица се враћала са Црногорског приморја где су били на венчању своје ћерке. На прелазу им је полицајац косоварске полиције рекао да сви могу да прођу сем 12-годишње девојчице, јер нема дете Косоварски извод рођених.
Џаба су објашњавали да они живе на северу КиМ, да нису вадили документа, џабе су се клели да им је то ћерка а не сиријски азилант – није било шансе да се уђе на КиМ.

Дали су ђачку књижицу, здравствену књижицу, али је нељубазни полицајац рекао да он није нити доктор, нити учитељ, те да га не занимају њихови папири – они могу да прођу, девојчица не.

Те су се вратили и ушли на прелаз Јариње, најнормалније, без проблема.
Али питање је када ће и на Јарињу почети овако да раде!

***

Издржиш 18 година свакојаких мука и малтретирања и онда због папира мора да напустиш огњиште, је ли ?
Или да ти промене нацију???

Не пишу ти шиптари, „драги“ председниче, на косоварским тзв. документима да си по нацији Србин али ти је држављанство косоварско, већ ти пишу да си Косовар!!!
Толико нисте могли да нам средите у том Бриселу док сте спавали на поду???
Где је спавао Тачи?
У кревету вештице Могерини???
Ко нема документа републике Косова да се сели, је ли ?

***

Због српских докуменената која му шиптарски граничари не признају, човек из Штрпца није могао да води своје дете у Скопље на контролу, иако му је Скопље на 40 минута од куће, па је ишао около.

Боље да нам кажу шта су све потписали у том Бриселу и да нам нађу решење, јер је ово умоболно.
Малтретирање на прелазима као да смо стока, још мало па ћемо жуту звезду да носимо на надлактици, да нас боље примећују и шутну, док нас мимоилазе!Вучићу, теби важе документа свуда?
Ти децу не возиш на плус 45 около на Јариње, Копаоник, Ниш, Врање, Куманово, Скопље? Срам те било од деце наше!!!

***

Јуче нам се поруком јавила особа која је доживела непријатност на прелазу.
Наиме, „пријатељски“ јој је саветовано да промени место рођења у српским документима (место рођења је град на КиМ), не би ли престала да има проблеме, иако има документа града из ц. Србије и живи годинама на тој новој адреси ван КиМ!

Реците нам Вучићу, како се мења место рођења, да сви променимо на Њујорк, еда бисмо задовољили шиптаре???

1 reply »

  1. МОЈЕ ВАЗДА МОЛИТВЕ И ПОДРШКА ЗА СВОЈ РОД НА КОСОВУ МЕТОХИЈИ У БЕОГРАД СЕ НЕ УЗДАЈ ВЕЋ ЈЕДИНО У БОГА ИСТО ЈЕ ТЕШКО И У ПРОШИРЕНОЈ ЦГ НЕМАШ ПОСЛА МЕНИ НЕЋЕ ДА ОБЈАВЕ КАД ЗБОРИМ ДА МОРАМО КА НАШИ ПРЕЦИ ШУБАРУ ШАЈКАЧУ НА ГЛАВУ СА КОКАРДОМ НА ЧЕЛУ ДА СЕ БРАНИ СРБСТВО СРБСКИ РОДЕ МОЈ ОВО ТИ ЗБОРИ ЧЕТНИЧКИ ШЕКУЛАР ЧОВЕК КОЈИ БРАНИ СРБСТВО НА СВАКОМ КОРАКУ И ПРЕЗИРЕ банду комунистичку усташку шиптаре и ханџар дивизију СРБИ СЕ РАДЂАЈУ И УМИРУ ДА ОСЛОБОДИ И УЈЕДИНИ ВАСКОЛИКО СРБСТВО ПОНОВЉАМ САСТАЛИ СМО У БЕРАНЕ У СРЦУ ВАСОЈЕВИЋА И ПРОГЛАСИЛИ БЕРАНСКУ ДЕКЛАРАЦИЈУ НА ТО ДА СЕ ПОЗИВА ВАСКОЛИКА СРБАДИЈА

    Свиђа ми се