АНАЛИЗЕ И МИШЉЕЊА

Бошко Обрадовић: Не можете водити дијалог о предаји дела територије Србије!


Информативна служба Двери
17.07.2017.

„Од Србије очекујем завршетак дијалога с Приштином, као и реформи у области спољне политике и владавине права. Србија може да заврши реформе, али завршетак дијалога зависи од друге стране“ – рекао је Вучић у Бриселу новинарима, коментаришући разговар са председником Савета Европске уније Доналдом Туском.

Из ове изјаве очигледно је да је Вучић обећао Туску да ће признати тзв. државу Косово и да ће увести санкције Русији, као и да је окончање дијалога са Приштином услов за улазак Србије у ЕУ.

Већ у првих неколико недеља мандата, нови председник Вучић и нова премијерка Брнабић потврдили су став Двери да су доведени на власт да би завршили прљаве послове за западне центре моћи, пре свега ЕУ, НАТО и ММФ. Српска војска одлази на војну вежбу НАТО на граници са Русијом, Вучић покреће промену Устава и дијалог о Косову и Метохији, Брнабићка између ЕУ и Русије бира ЕУ, најављује се продаја Аеродрома Београд, ПКБ-а и улазак странаца у домаћу наменску војну индустрију, а странцима се дозвољава и куповина пољопривредног земљишта.

Вучићев позив на дијалог око КиМ није ништа друго него припрема јавности за признање Косова и избацивање КиМ из уставне преамбуле.

Дачићева и Вучићева власт већ је признала независно Косово, направила границу са КиМ и укинула српске државне институције на КиМ потписујући антиуставни Бриселски споразум. Сада је на ред дошло јавно међународно признање независног Косова од стране наших власти и прихватање да лажна држава добије столицу у УН.

Вучић сада покушава да припреми терен за то и да у сопствену издају Косова увуче и друге делове српског друштва. Двери ће се томе снажно супротставити јер се о предаји дела наше државне територије не може водити дијалог, а очито је да је довршавање процеса предаје Косова и Метохије разлог западне подршке Вучићу да у Србији може да ради шта хоће: затвара медије, краде на изборима и лежи у криминалу и корупцији.

Немам проблем ни да му све ово кажем у лице, али ће о томе да ли ћемо се одазвати позиву председника одлучити Председништво Двери када тај позив добијемо. Јавно изречен став већ имамо и свакако ћемо га поновити, али не желимо да учествујемо у Вучићевим позоришним и медијским представама. Мада осећам одређено задовољство да му у лице поновим оно због чега сам добио више опомена и казни на седници Скупштине Србије: да је издао Косово и да ће пред будућим генерацијама бити обележен као – да цитирам академика Косту Чавошког, председника Политичког савета Двери – велеиздајник. Јер издајник је обичан грађанин који изневери своју државу, док када то чине они на власти они су велеиздајници.

Недопустиво је да је из Кривичног законика избачено кривично дело и казна за издају и велеиздају и морамо то вратити у српско законодавство да би се увео ред и знало шта не сме да се ради зарад доласка на власт или опстанка на власти.

Бошко Обрадовић,председник Двери

5 replies »

 1. Последњи избори за председника Србије – шта кажу чињенице ? – Укупан број уписаних бирача 6.724.949.

  -Вучић је од изашлих бирача добио 55,08% гласова, број граџана који је гласао за овог велеиздајника еуроба и германофила 2.012.788;
  -Саша Јанковић 16.36% – 597.728 граџанера је гласало за овог велеиздајника безличног, млохавог ЛГБТ еуроба
  -Вук Јеремић 6% или 206.676 граџана је гласало за овог еу јањичара и велеиздајника.
  -Саша Радуловић 1.41% или 51.651 граџана еуропејаца је гласало за пут у еуробље
  -Ненад Чанак 1.12% или 41.070 слепаца би пратило ово чудо од аутоусташе на путу за еуробље
  -Лјубиша Прелијетачевић Бјели 9.43% илити 344.498 зајебаната се спрдало са својом судбином ,је гласало да и даље будемо на путу да постанемо еуробље и који је чак снимио документарни филм на тему геј брака.

  Што значи да је од изашлих бирача 89.4% граџана је гласало за ово што имамо данас или 3.245.411 лица је гласало што за велеиздајнике и еуробске вредности и своју перспективу види да буде еуроб и да му председник буде велеиздајник а да му премијер – (ка) буде не Србин и ЛГБТ особа

  – Укупан број бирача изашлих на изборе – 3.655.365 што значи да од укупно уписаних бирача није изашло на гласање 3.069.584 лица, који су из њима знаних разлога помогли да имамо велеиздајника за председника и ЛГБТ премијера

  Од изашлог броја бирача (3.655.365) само 400.954 или 10.6% бирача су показали да су национално свесни Срби који су гласали за Двери, Стаматовића, Радикале (иако је Шешељ тотално разочарао и није начинио отклон од велеиздајника, барем не делом) и не прихвата да буде на путу велеиздаје и путу за еуробље.

  Значи да по подацима објављеним у служб.гласнику везано за последње председничке изборе наивних, глупих и ових који би продали веру за вечеру има 9 пута више од оних који су национално свесни.

  То су разлози зашто имамо оваквог председника и ЛГБТ премијера!

  БОЉЕ КАО НАРОД НЕ ЗАСЛУЖУЈЕМО ! ПРЕМА СВЕЦУ И ТРОПАР (без обзира на сву крађу гласова, медијски мрак и цензуру).

  Треба да се питамо, да ли је с’нама као народом све у реду, кад ми Срби, (само не дај Боже бивши Срби) нисмо препознали свој интерес у политици Двери, Стаматовићу и другим националистима (у ту групу не рачунам политикантске политичке демагоге шешеља и радикале),

  А питам и све пензинисане официре и интелектуалце у коју групу Срба припадају!

  Свиђа ми се

  • Потпуно је тачно ово што је Бранислав написао ,то је нажалост чињенично стање у бројкама и већина изашлих заиста је гласала за такве који Србији и Србском народу не мисле добро и међу њима нема разлике. Зато ћемо се тешко извући и вратити народ и државу на правом путу. Али не смемо клонути уз Божју помоћ ,морамо овакве заувек победити и вратити народу стару славу,веру и наду за будућност.

   Свиђа ми се

 2. Сад би дакле, колико толико на време, патриотска опозиција требала да реагује и да заједнички организује грађанско супротстављање, бунт – протест, или други одговарајући вид негодовања, против најављене Издаје и тако СПРЕЧИ њену реализацију. Патриотски део опозиције мора да изнађе начин да заједнички делује и заустави даље неометано Пропадање земље. Иначе, нема сврхе њихово политичко постојање. Или пак има, али зна се какво. Не речи, већ Дела.

  Свиђа ми се

 3. Дали народ заиста схвата стање у држави и какве нам све опасности спрема актуелна власт,невероватно је како слакоћом манипулишу са народом,просто као да су хиптнотисали цео народ.Ово ће ући у историјске анале,а како ћемо из свега овога изаћи Бог свети зна.

  Свиђа ми се

 4. ЋЕРАЋЕМО СЕ ЈОШ ОТЕТО ЈЕ ПРОКЛЕТО КОСОВО МЕТОХИЈА ЈЕ СРБИЈА СРБИ ПАМТЕ КО ИХ ЈЕ ИЗДАО ОСВЕТИТИ СЕ ТРЕБА НЕМА ТУ ПУНО ДА СЕ ЗБОРИ КА У БРДИМА ИЗДАЈА СЕ ПЛАЋА ГЛАВОМ КО ГОД ЈЕ ИЗДАО ПРОКЛЕО ГА ГОСПОД И СВЕТИ КНЕЗ ЛАЗАР МУЧЕНИК СРБСКИ И КОСОВСКИ ЈУНАЦИ АКО ТЗВ ав ЖЕЛИ ДА НЕШТО ДА шиптарима НЕК ИМ ДА мајку жену ћерку А НЕ СРБСКО КОСОВО МЕТОХИЈУ СССС

  Свиђа ми се