АКТУЕЛНО

Стаматовић: Шта ће Вучићу државни дијалог о КиМ кад у Уставу пише да је неодвојиви део Србије!


„ТА ЊЕГОВА НАМЕРА ПРЕДСТАВЉА ОКТРОИСАЊЕ УСТАВА И ПРЕЛАЗАК НА ПРОСВЕЋЕНИ АПСОЛУТИЗАМ“

  • Намерава ли председник Србије да зарад отварања неког од поглавља у преговорима са ЕУ, одустане од 641.071 хектара косовскометохијске земље која је у власништву државе и грађана Србије, као и Српске православне цркве?

ПРЕДСЕДНИК Иницијативног одбора Здраве Србије Милан Стаматовић изјавио је данас да најава председника Србије Александра Вучића да ће покренути државни дијалог о Косову представља „октроисање“ Устава Србије и постепени прелазак у фазу просвећеног апсолутизма.

Стаматовић је у писаној изјави навео да Вучић уместо да гура државни дијалог о предаји Косова, мора да стане на чело одбране од „даље окупације и крчмљења државног и националног богатства“.

Он је упитао о чему то Вучић жели да постигне „унутрашњи консензус о Косову“ када у Уставу пише да је Косово и Метохија неодвојиви део Србије и да ли је промена Устава потребна како би „теледиригована скупштинска већина“ избацила Косово из највишег правног акта и тако „убрзала наше евроинтеграције“.

Стаматовић је питао и да ли је Вучићу потребно да зарад отварања неког од поглавља у преговорима са ЕУ, Србија одустане од 641.071 хектара косовскометохијске земље која је у власништву државе и грађана Србије, као и Српске православне цркве.

Председник Иницијативног одбора Здраве Србије казао је да се Вучић, још од формирања своје Српске напредне стране, никада није изјаснио шта је државни приоритет Србије „ЕУ, по сваку цену, па и по цену одрицања од Косова, или очување државног суверенитета и територијалног интегритета по цену неуласка у ЕУ и сличне евроатлантске асоцијације“.

Вучић је у изјави за Вечерње новости од понедељка рекао да ће у септембру покренути државни дијалог о Косову и да ће на консултације позвати све парламентарне странке, представнике Српске православне цркве, организације цивилног друштва, Српску академију наука и уметности и друге релевантне друштвене чиниоце.

Према писању листа, циљ дијалога је да се пронађе јединствено решење за косовски проблем.

ИЗВОР: ФАКТИ

—————–

13.7.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

2 replies »

  1. Mislim da se dozvolilo previse nebulosan stav vlade koja se ne izjasnjava konkretno sta je zaista intres Srbije. Ustav se nemoze menjati per nego nude teritorijalno legalno ispunjen jer u protivno ne konkretna izdaja. Zasto vlada Srbije ne prestavlja zemlju kao tesko ostecenu od strane Nata bespravnim borbardovanjem zemlje srestvima koje medjunarodno nisu dozvoljena. Zahtev za ostetu i legitimno pravo povratka nase vojske na Kosovo. Teritorijalni integritet nemoze da bude u pitanju za prijem u EU. Ako evropa insistita da narusi nas teritorialni integritet prilikom prijema u zajednizi to onda nije nije ravnopravni prijem vec kolonijalno osvajanje i unistenje Srpskog nacionalnog bica. To ne porobljavanje i od strane nase vlasti Laganà podmukla izdaja zemlje.

    Свиђа ми се

  2. Ако председник жели да своје мишљење спроведе у дело и по сваку цену нас уведе у Европску унију,чему онда мишљења око Космета?Па то ће се знати унапред добиће благослов свих да не би изгледало да је ту одлуку сам донео. Промениће устав,Космет признати а шта ће са Србијом бити Бог зна.

    Свиђа ми се