АКТУЕЛНО

КМ новине: „Празна кућа“ филм о Србима отетим ради трговине органима ДЕО II 🎥


Кадар из филма

Фестивал „Mirëdita, dobar dan” у Београду, настоји да Србе окриви за одбрану својих имања, пoродица и КиМ а злочине шиптарских терориста над њима препусти забораву па чак и оправда. Тим поводом КМ Новине започеле су циклус сведочења о отетим Србима, највероватније жртава трговине органима обављане кроз злогласну „Жуту кућу“.

„Празна кућа“ – једна сестра два брата

Олгица Божанић је са својом породицом доживела напад УЋК на Ораховац који је трајао неколико дана. Многим недужним Србима ово је заувек променило животе… или их угасило. 

Циљ ОВК у јулу 1998. је био да освоје барем један већи град🔗. Избор је пао на Ораховац, у ком није било гарнизона ВЈ или јаче станице полиције. Напад на Ораховац је почео 17. јула 1998. Припадници МУП-а Србије су били блокирани у станици и у хотелу. После дводневних борби, војска и полиција су поново овладале Ораховцем.

Током повлачења шиптарски терористи су са собом одвели све становнике, Србе, из два села, Ретимље и Оптеруша. Остаци неких пронађени су у масовној гробници Волујак, других у селу Клечка, у импровизованим крематријумима. Како им овај злочин не би нанео маркетиншку штету у светској јавности, с обзиром да им је била потребна подршка као угроженом, а не монструозном делу народа, међународни представници су успели да издајствују код шиптарских терориста да ослободе један број жена и деце. Ипак, највећем делу њих ипак се заувек губи сваки траг. Сумња остаје на трговину органима и злогласну „Жуту кућу“ због којих нико никада није одговарао.

Филм „Празна кућа“ је дело италијанских новинара Николе Сеса и Кристиана Елиа.

ДЕО II

ИЗВОР: КМ Новине

***

ПОВЕЗАНО:
*КМ новине: „Празна кућа“ – филм о Србима отетим ради трговине органима ДЕО I 🎥

—————

1.6.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

1 reply »

  1. ТЗВ ун СУ ГЛАВНИ КРИВЦИ ШТО НИЈЕСУ ТА ЊИХОВА ВОЈСКА ЗАШТИТИЛИ СРБЕ НА КИМ ? ЈЕДИНО ДА СЕ ЧЕКА ДА СЕ ОСВЕТИ ИЗВРШИ КРВНА ОСВЕТА КА У БРДИМА ПОЗИВАМ СВА СРБСКА ПЛЕМЕНА НА БРАТСКУ И ПЛЕМЕНСКУ СЛОГУ И ДА МИ СРБИ ТИХ ПЛЕМЕНА ВАЗДА БУДЕМО УЗ СВОЈ НАРОД НА КИМ И У ТРЕНУТНО ОКУПИРАНОЈ РСК ОД БЕОГРАДА ПОМОЋИ НЕМА ИЗ БЕОГРАДА ДОЛАЗИ НАЈВЕЋА ИЗДАЈА партизанштина и комунизам СРБИ МОЈИ КОСОВЦИ И СЕСТРЕ КОСОВКЕ ЗАГОРАНИ МИ КОЈИ СМО ПОТОМЦИ КОСОВСКИХ ЈУНАКА МОРАМО СЛОЖНО БРАТСКИ ДА СЕ ПОМАЖЕМО ИМА МНОГИХ КОЈИ МИ КАЖУ ПУШТИ ТО НИКАДА РОДЕ СВАКОМ НА СВЕСТ И ПАМЕТ БЕЗ КИМ СМО НИКО И НИШТА СА КОСОВОМ МЕТОХИЈОМ СМО ДОСТОЈНИ ПОТОМЦИ КОСОВСКИХ ЈУНАКА УСКОКА ХАЈДУКА ЧЕТНИКА СРБИ БРЕ И СРБКИЊЕ ШТО ЈЕ ЈОШ ГРДЂЕ МНОГИ ЋУТЕ УМЕСТО ДА СЕ БУНЕ ПРОТИВ БЕОГРАДСКИХ дахија КОЈЕКУДЕ СРБИЈО РЕЧЕ ИЗ ВАСОЈЕВИЋА ЂОРДЂИЈЕ ПЕТРОВИЋ ВОЖД КАРАДЂОРДЂЕ ПРЕ ДВА ВЕКА

    Свиђа ми се