Васпитни текстови

Нама су на Западу украли нашу децу! Погледајте нашу муку и учите се! Зауставите ту чуму трећег миленијума!


ЈАЊИЧАРИ НОВОГ ДОБА – KOШМАР ЗАПАДНЕ ЕВРОПЕ

Интервју изворно објављен на сајту Завтра 9. маја 2013.
Текст и превод: Православна породица

Поштовани читаоци, поводом најаве у вези са изменама у Грађанском закону, да ће, као крајњу меру, неподобним родитељима одузимати децу због физичког кажњавања, представљамо вам разговор са Ирином Бергсет, Рускињом којој су у Норвешкој одузели двоје деце, која нам расветљава ту тему и показује како изгледа када се то спроведе у стварност и доведе до злоупотребе, на коју и код нас упозоравају стручњаци.

bergset

У својем интервју новинама “Завтра“, Ирина Бргсет, која је постала жртва норвешке содомитске мафије, говори о “светлој будућности“ Европљана, коју желе да наметну и Русији (и Србији-прим.прев). 

***

Ирина БЕРГСЕТ: 2005. године ја сам се удала за држављанина Норвешке. Мој син је тада имао 7 година. Отишли смо да живимо у Норвешку, у комуну Аурског-Хекланд, у село Аурског. Тада још нисам знала да је до пре пола века Норвешка била држава која се по степену цивилизованости могла поредити са државама Централне Африке.

1905. год. Норвешка је прво добила независност и од Данске и од Шведске. Држава је, каква је била-таква и остала – држава кметова, при чему племића њени житељи никада нису ни видели.  Само су плаћали порез. Развоја културе није било. Житељи ове земље су говорили или на шведском или на данском – т.ј. на језицима освајача. После су се ти језици помешали и створили један вештачки језик који се зове букмол. Иако и сада свака породица у Норвешкој говори на свом дијалекту. До данас не постоји државни стандардни дијалекат. Може се рећи да се та земља тек сада настаје, кад не би било супротног процеса. Норвешко друштво убрзано морално пропада копирајући америчке законе и поредак.

Нашли су нафту у мору пре 50 година. Јасно је да земља у којој су одсуствовале наука и култура, није могла да овлада технологијама вађења нафте из мора – користили су туђу научно-технолошку помоћ.

Све то сам ја сазнала касније. Када сам напуштала Русију, знала сам само да је у Норвешкој највиши животни стандард на свету.

Без обзира на то што сам завршила факултет новинарства Московског Државног Универзитета и што сам кандидат филолошких наука, Норвешка није признала моје образовање.

Мени су предложили да радим као учитељица у суседној Фет комуни, у сеоској школи новог типа – по прогресивном данском обрасцу по имену “Риддерсанд“, што у преводу значи “школа витезова“. У поређењу са нашим руским системом, сви норвешки школски програми изгледају као за ментално заостале. Од 1. – 7. разреда је основна школа. Задатак државног програма је да се научи азбука до 13. године и да се деца науче да броје – читају цене у продавницама.

У разреду не сме да се чита наглас зато што је то “срамота“. Специјални учитељ изводи дете у ходник и тамо слуша “малишу“ како он чита да га не срамоти. Учитељ има право да разради са децом два примера из математике дневно а ако деца не усвоје материјал, онда се кроз три дана поново труди да им објасни пређено градиво. Домаћи задатак у току целе недеље – 5 речи на енглеском или осам, по одлуци детета.

Норвешка школа – је пример потпуне деградације образовања. Књижевности нема, нема историје, физике, хемије, нема природних наука. Има познавање природе, зове се “Преглед“. Деца изучавају свет око себе у општим цртама. Она знају да је био Други светски рат. Све остале појединости – то је насиље над дететом и његовом психом.

Најбогатија држава на свету не храни децу у обданишту. Тачније, хране их неком чорбом са именом “парадајз чорба“ из кесе једном недељно. То је тако у обдаништима, како државним, тако и приватним – храна само једном недељно!

Мој старији син је ишао у Русији у обичну школу. Зато је он у Норвешкој био чудо од детета. До 7. разреда ништа није учио – тамо не треба да се учи. У школама висе обавештења: ‘Ако те родитељи терају да учиш – позови нас. Помоћи ћемо ти да се ослободиш таквих родитеља‘.

Једини начин да вежбам памћење са сином био је клавир. Говорила сам му: “Само гукни негде да имаш тако захтевну маму…

Са лечењем је у Норвешкој просто ужас! Требало је да скинемо пупчану врпцу – Саша сада има ожиљак од 5 цм, посекли су га ножем. Хирург из Осла са 20-годишњим стажем, код кога смо чекали на ред преко 7 месеци, тај хирург је радио као сеоски ветеринар. Треба да знате да у Норвешкој нема лекара. Јер за то треба да много година учите на факултету. Зато лекаре врбују којекако по целој Западној Европи.

Имали смо срећу да пупчаник није уклањао наш сеоски лекар у Борклангену. То је била жена из Источне Немачке. Она нам је отворено рекла: “Знате, ја никада то нисам радила. Ја сам радила у Немачкој у осигуравајућој кући. Тамо је било тако да ако је неко сломио ногу, ја сам долазила и говорила: “да, ова нога је сломљена“. А затим је додала: “Не бојте се, ја ћу све урадити…“

Пред нашим очима је извадила медицински приручник и рекла: “Тако, овде пише: натопите вату алкохолом, намажите то место…“ Наравно, узела сам сина у наручје и изашла…

* Сав тај “месни колорит“ може да створи одређене проблеме, али од једног тренутка је ваш живот у Норвешкој постао просто неподношљив. Због чега?

Несрећа се десила 6 година после мог доласка у Норвешку. Ништа нисам знала о њиховом систему “Барневарн“.

Ја сам бринула своју бригу: посао, кућа, породица… Живела сам мало се удубљујући у устројство државе у коју сам се преселила. Чула сам да су некоме одузели децу, али ја сам била нормална мајка.

Развела сам се од мужа после три године заједничког живота, после рођења другог сина. То је био сукоб култура. Мени сада говоре: “Зато тамо у свакој сеоској кући имају канализацију и туш кабину“. Да, одговарам ја на то, али зато Норвежани по навици иду да мокре иза куће.

Три године сам живела сама са децом. Узела сам кредит у банци, купила стан, почела нормално да живим, никада нисам добијала социјалну помоћ: радила сам, проводила сам доста времена са децом. Деца су била само са мном. Пошто је муж кињио сина из првог брака, поставила сам услов да не буде више никаквих посета.

Са млађим је муж по закону био дужан да се виђа. Ја сам се трудила колико сам могла да дете не спава код оца – постојала је претња да ће га тући. Али обданиште и друге државне структуре су ме притискале да га пустим. Зато је млађи син остајао код оца прво по два сата суботом или недељом. Али последњи пут је провео код њега скоро целу недељу – дете је имало температуру када га је он одвезао у мраз од -30 код рођака у Тронхајм.

2011. год., седмог марта, ја сам отишла у полицију села Бјоркенланген зато што је мој млађи син испричао да су му стрине и стричеви, рођаци његово оца, наносили бол у усташцима и гузи. Испричао је о стварима у које ја прво нисам могла да поверујем.

У Норвешкој постоји некаква народна традиција интимних односа са децом: са дечацима и девојчицама – учињених од стране њихових крвних сродника, који их касније предају суседима. Да поверујем у то лудило и ад – ја прво нисам могла. Написала сам изјаву у полицији. Осмог марта су нас позвали у социјалну службу за децу – Барневарн. Испитивање је трајало шест сати. Били смо само ја и моје двоје деце.

Они имају шему заштите деце која постоји да би изгледало да се они боре са инцестом. Затим сам схватила да центри Барневарн, који постоје у сваком селу, постоје за то да би лакше нашли дете које је проговорило и незадовољну мајку или оца –  и да се они изолују, казне.

Из новина сам сазнала за случај када је суд девојчици од 7 или 8 година одредио да плати трошкове суда и компензацију насилнику што су га држали у затвору. У Норвешкој је све обрнуто наглавачке. Педофилија није преступ.

Осмог марта 2011. први пут су ми одузели моје двоје деце. Одузимање изгледа овако: дете се не враћа из обданишта или школе т.ј. практично га краду од вас, оно нестаје. То зато што га крију од вас на тајној адреси.

Тада су ми рекли: “Ситуација је таква, ви говорите о насиљу над децом. Вас треба да прегледа лекар и да каже да сте здрави.“ Нисам се бунила. Поликлиника је била десетак минута колима одатле. Сарадница Барневарн-а ме је одвела тамо и рекла: “Ми ћемо вам помоћи, поиграћемо се са вашом децом“. Деца су остала, не било где, већ у центру за заштиту деце. Сада схватам да то није било по закону. Када сам дошла до поликлинике, старији син Саша, тада је имао 13 година, ме је назвао и рекао: “Мама, нас возе у пријемну породицу“.

Била сам на растојању од десетак километара од деце коју су одвозили на тајну адресу. По њиховом закону, децу одузимају без било каквог подношења папира. Једино штао сам могла – је да узмем ствар у своје руке. У Норвешкој је забрањено плакати – то се оцењује као болест и Барневарн може на тебе да примени принудну психијатрију.

Показало се да у Норвешкој постоји државни план, квота колико се деце одузима од родитеља. Органи социјалне заштите се чак такмиче ко ће боље да га испуни – то је својеврсно државно такмичење. Графици, дијаграми се објављују квартално – колико су деце у ком рејону одузели.

Недавно сам добила документ – извештај од Швеђана.То је извештај о случајевима одузимања деце у Шведској и суседним Скандинавским земљама. Реч јео чудној појави. У том извештају се говори да је у Шведској одузето 300.000 деце од родитеља. То јест, реч је о целом поколењу украденом од њихових родитеља. Научници, криминолози, адвокати, правници – људи са традиционалним вредностима који још увек памте шта је породица била у Шведској –  не схватају. Они кажу да се догађа нешти чудно. Догађа се државни погром породице.

Специјалисти наводе бројку од 10.000 круна (око 1.000 Евра). Толику суму добија нова породица за једно усвојено дете, било које. Посебни агент организације Барневарн добија из буџета огромну награду за разорење родног гнезда, за крађу потомства. То се догађа у свим скандинавским земљама.

Притом, усвојитељ може да бира дете, као на тржишту. На пример, вама се допала та руска девојчица са плавим очима и ви баш њу хоћете да узмете у породицу. Довољно вам је да позовете у Барневар и да кажете: “ја сам спреман, имам невелику собу за усвојеника“. И кажете име. И управо њега ће вам и доставити. То јест, прво се налази “најамна породица“, а затим се од рођених родитеља одузима дете “по наруџбини“.

Правозаштитиници Норвешке се боре са свемогућим казненим системом Барневарн. Они озбиљно сматрају да је то корумпирани систем за трговину децом. 3. маја (2013.) су жртве Барневарна у Норвешкој организовале протест против насилног одвајања деце и родитеља од стране државе у Норвешкој.

У смислу крађе деце од родитеља, Норвешка предњачи пред целим светом – тамо је то државни пројекат. Наслов у норвешким новинама гласи: “Једна петина деце у Норвешкој већ је спашена од родитеља“. Једна петина – то је буквално, од милион деце у тој земљи – око двеста хиљада (200.000) “спашене“ деце која не живе више у кући са мамом, већ у пријемим породицама.

Новчано покриће које пријемна породица добија у Норвешкој је око 240.000 евра годишње. Ако дете буде инвалид, добићете још више дотација. Што више траума, то боље за пријемни дом, који постаје ништа друго до затвор породичног типа.

По статистици објављеној у норвешким новинама, од сваких десеторо новорођене деце, само двоје рађају Норвежани, а осам рађају досељеници. Досељеници чине здраво становништво Норвешке зато што не практикују бракове блиских рођака.

Највише деце рођених на територији Норвешке, је Барневарн одузео је од Руса. То јест, прво одузимају руску децу. Практично сва деца рођена од једног или оба руска родитеља, налазе се у евиденцији Барневарн и стоје у ризичној групи. Они су “број један“ кандидати за одузимање.

* Шта могу да ураде родитељи ако им одузму дете?

Скоро сваког месеца по једна Рускиња заврши живот самоубиством у Норвешкој. Зато што кад долазе код вас и узимају вам децу, ви сте незаштићени, ви сте – један на један са системом. Говоре вам: “Ти не правиш омлет по норвешком рецепту. Ти тераш дете да пере руке. Ти шепаш, не можеш да седиш са дететом у песку. Значи – ти си лоша мајка, ми ти узимамо дете!“.

Систем заштите деце у Норвешкој је заснован на претпоставци кривице родитеља. Родитељ је свесно крив. На родитеље се излива море лажи. А све почиње од просте тврдње: “Ви хоћете да одете у Русију“. И ви не можете то да оповргнете јер имате рођаке у Русији. Или : “Ви хоћете да убијете своје дете“. Зато што Руси кад се наљуте говоре: “убићу те!“

Вас непрестано стављају у ситуацију да морате да се правдате. И ви схватате да је  то немогуће. Сами не можете да зауставите норвешку државну машинерију засновану на баснословним наградама за адвокате, сараднике социјалних служби, судије, психологе, психијатре, пријемне родитеље, специјалисте и остале… Награде се дају за сваког узетог плавооког малишана. На жалост, ви немате шансе да спасете свог сина или ћерку од норвешког пријемног дома. Ја сам прошла све инстанце норвешких судова. Све је обухваћено, свуда је корупција. Деца су роба. И не враћају их назад.

Све материјале које је руска штампа објављивала о мојој деци је преводио адвокат Барневарна и користио их у корист оптужби на суду. “Она је луда, штити своје дете у штампи!“. На Западу не постоји слобода штампе по питању деце. Немогуће је обратити се друштву. Тамо постоји закон о тајности података, који се активно сада протура и у Русији.

* Ви сте рекли да систем који уништава породицу и који сада ради у Северној Европи, подстиче сексуално насиље над децом. Како ради тај механизам?

Министарство за децу у Норвешкој зове се “буквално“ нешто као Министарство за дечија питања и равноправност свих облика сексуалне разноврсности. Сексуалне мањине у Норвешкој – то више уопште нису мањине. Нормални људи – су тамо мањина. Материјали социолога који су доступни сведоче: до 2050 године Норвешка ће бити 90% хомо-држава. Шта се сматра под “хомо“ није тешко замислити. Кажу да је наше, руско поимање “гејева“ и “лезбејки“ – прошли век.

На Западу је озакоњено најмање тридесет видова нетрадиционалог брака. “Најнапреднија“ по том питању је Норвешка, тамо су “мушкарац“ и “жена“ –  појмови који нестају. И није чудно да у Норвешкој нема могућности да се заштити дете рођено у природној породици.

Чини вам се да вас се то не тиче. Ви говорите себи: “Нека они радешта хоће! Шта ћу ту ја са својом децом?“ И ја сам некад тако мислила јер нисам знала да су у целој Европи уведени секуални стандарди који обрађују васпитање деце у одређеном кључу.

И тај стандард је обавезан за све државе које потпишу одговарајућу конвенцију, и чије примање се сада активно лобира иу Русији. Тамо се отворено говори о томе да су родитељи обавезни, заједно са лекарима и васпитачима у вртићу, да уче мрвице од деце “разним видовима љубави“.

А специјални одељак тог општеевропског сексуалног стандарда објашњава зашто европску децу родитељи и васпитачи треба да уче мастурбацији строго до 4 године и никако касније. За нас, пећинске Русе, то је јако користан податак. На 46. страни поменутог документа указује се да новорођенче треба да спозна свој “џендерни (родни) идентитет“.

Обавезном секс-просветом ваше дете треба већ у тренутку рођења да се определи јели оно: геј, лезбејка, бисексуално, трансвестит или транссексуално. А пошто су појмови “мушкарац“ и “жена“ искључени из поимања равноправности полова, закључите сами. Ако ваше дете ипак не изабере “џендер“, у томе ће му помоћи свемогућа норвешка Барневарн или финска Ластенсуоелу, немачки Југендамт итд.

Норвешка је једна од првих земаља у свету која је отворила научно-истраживачки институт при Унивезитету у Ослу, који изучава самоубиства деце од 0 до 7 година. Са тачке гледишта обичног човека то је јако чудно. Како може новорођенче да се убије? Али са тачке гледишта Барневарн, тоје природно. Ако деца после садистичких оргија заиста умиру, онда се то званично може подвести под “самоубиство“.

* Ирина, хајде да се вратимо на Вашу личну причу…

Мени су децу отели други пут 30.маја 2011. године. На врата су ми дошла два полицајца и два сарадника Барневарн. Отшкринула сам врата и погледала. Сви полицајци само што нису држали револвере, чак је и сам начелник полиције Бројклангена дошао, и каже: “Дошли смо да узмемо вашу децу“. Ја зовем адвоката а он ми говори: “Да, по законима Норвешке ви сте обавезни да их дате. Ако се будете супротстављали свеједно ће вам их узети али их више никада нећете видети. Морате дати децу а сутра ће вам објаснити о чему се ради…“

Децу су узели одмах, чак им нису дали да се пресвуку и притом ми нису показали никакав папир, никакве прописе. После порцедуре одузимања сам била у стању шока: сада сам морала да доказујем да сам добра мајка.

У норвешким новинама су описали један случај: једног дечака кога су узели од мајке у дечјем узрасту, силовали су у свим пријемим породицама. Он је напунио 18 година, купио оружје, дошао “кући“ и убио пријемне “родитеље“.

Другог норвешког дечака су узели од мајке – он је плакао, хтео је код мајке. Лекари су рекли да је то параноја. Онда су га су накљукали лековима и од њега направили ствар. После напада штампе, вратили су га мајци у инвалидским колицима. Тада већ није могао да говори, спао је на 13-15кг. То је била дистрофија, пошли су неповратни процеси.

После мог јединог виђења са сином, мој старији син је рекао да је написао писмо у руски конзулат: “Умрећу али ћу ипак побећи из Норвешке. Нећу да живим у конц-логору“. Он је сам успео да организује свој бег. Преко интернета се повезао са Пољаком Кшиштофом Рутовским, који је већ пре тога успео да спасе пољску девојчицу из норвешког пријемног дома.

Пољак ме је позвао у последњем тренутку, кад је све већ било спремно и рекао: “Ако ја извезем вашег сина без вас – то ће бити киднаповање, крађа туђег детета, а ако га извезем заједно са вама – онда просто помажем породици.“ Било ми је тешко да одлучим али избор је био страшан: или да погинемо сво троје у Норвешкој или да барем спасем себе и старијег сина… Не дај Боже никоме да доживи нешто такво!

У Пољској смо били три месеца. Рођена мајка само у Русији има принадлежност према својој деци, она је субјекат породичног права. У Европи – нигде.  Моје дете је прво добило норвешку пријемну мајку. Затим су нас зауставили по захтеву “друге“ званичне норвешке мајке. У упиту је писало: “Нека жена – то јест ја – је украла дете дете са територије Норвешке.“ Тада је Пољска, по законима Европе, одредила мом детету пољску пријемну мајку.

А да би пребацила дете из Пољске у Русију, моја мама – т.ј. баба мог сина, постала је руска пријемна мајка. На тај начин је извршена размена између пољске и руске пријемне мајке. Тако да имате норвешког родитеља број један, пољског родитеља број два и руског родитеља број три. Рођена мајка у Европи се не броји.

*После Вашег повратка у Русију, почели сте да добијате податке о сличним случајевима. Кажите нам нешто о вашој друштвеној делатности.

Ево једног случаја: Ирина С. је живела 18 година у Енглеској. Тамо је имала момка. Родила је ћерку. Једном је Ирина случајно сазнала да је њен пријатељ члан садомазохистичког клуба. Њена девојчица је једном гледала где на ТВ показују месног возача. Ћерка каже: “Мама, а тај чика је долазио да се са мном ига доктора. О! А та тета се са мном купала у кади!…“ Замислите да вам дете говори нешто тако?

Ирина је отишла код енглеског дечјег психолога, који јој је рекао: “Драга, ви сте муљ, ви сте јучерашњи дан. То није изопачеништво – то је креативни секс за елиту!“ Она је умукла и полако почела да спрема ствари и припрема повратак у Русију. Паметна жена…

У Норвешкој су прво легализовани истополни бракови. Затим је легализовано усвајање деце од стране истополних родитеља. Тамо свештеници – жене и мушкарци – отворено изјављују о својој нетрадиционалној орјентацији. А сада су се појавили храбрији међу тим истополнима, који постављају питање о правима да се венчавају са децом, да се жене децом.

Ако ми, традиционални родитељи, будемо седели као трупови и чекали, изгубићемо борбу са истополнима или са другим “џендерима“ (родовима) за своју рођену децу. Данас је зона експеримента Северна Европа, Немачка плус САД и бивше британске колоније: Канада, Аустралија, Нови Зеланд – то су “вруће тачке“ одакле ја добијам “SOS’’ сигнале руских мајки. То су први одјеци рата за свештени образ традиционалне руске породице.

Мисао о неопходности отвореног противљења давала ми је снаге да не клонем, да не сиђем с ума тамо у Норвешкој.

Сваки руски родитељ треба да зна. За последњих 30 година, структуре заинтересоване за трговину децом, које се баве прерасподелом демографских маса, узаконили су став да родитељ и дете уопште нису једна целина. Сада деца припадају неком апстрактном друштву или држави. Штавише, по Хашкој конвенцији о крађи деце из 1980. год. коју је Русија потписала 2011.године, деца припадају територији на којој су проживела последња три месеца.

Философију тих нељуди делимично разоткрива пројекат у Норвешкој владајуће, Радничке партије, о чему сам недавно читала у норвешким медијима. Лисбакен, министар за питања деце, не стидећи се, говори: “Ја сам хомосексуалац. Ја хоћу да сва деца у земљи буду оваква какав сам и ја.“ Он је започео државни програм који треба да спроведе следећи експеримент: у вртићима је била узета сва литература типа “Пепељуга“, све бајке браће Грим. Уместо тога је написана друга књижевност, полна – типа “Краљ и краљ“ или “Геј-деца“. Тамо се, нпр. принц заљубљује у краља или принца, а девојка-принцеза машта да се уда за краљицу. По закону су деци већ у вртићу, на ношама, васпитачи обавезни да читају такве бајке и показују слике.

Десио се  и овакав случај. Руски туристи су пошли у Нови Зеланд са краткорочном визом, нпр. 7-мо дневном. Мама, тата и дете. Да ли су родитељи викнули на дете или је дете гласно плакало – из кафеа или хотела су позвали службу за заштиту деце. Дошао је одред “спасилаца“ и дете су одузели, “спасли“ од “родитеља–садиста“. Руске дипломате су се бориле више од годину дана за то да дете може да се виђа са својим биолошким родитељима.

Ја сама се већ две године борим за право да могу да се видим са млађим сином. Брејвик, који је убио 80-ро људи, има право да зове сваки дан своје рођаке. Осуђени на смртну казну у целом свету имају право на дописивање и позив, а мајка нема право чак ни да разговара са својим дететом!

Иначе, Брејвик је “спасавао“ Норвешку од те владајуће партије “Арбајт парти“ и изјавио је да мрзи муслимане. Брејвик је са четири године био силован од норвешке мајке. Њега је Барневарн одузела и пустила “по протоколу“. Свака породица га је “испробавала“. Затим је девет година младић спремао своју акцију. Чини ми се да су га сада изоловали и рекли: “направићемо ти дворац, све што хоћеш, само ћути на ту тему“. Тај аспект постепено испливава у медијима. Шведски новинари су већ истражили ту причу.

Свеких пет година Берневарн прави извештај о досељеницима, чије деце је највише у Берневарн. Топ-листу предводи Авганистан, затим Еритреја, затим Ирак. Од беле деце, Русија је на првом месту, у општем списку држава – на четвртом.

Родни родитељи добијају дозволу да се виђају са украденим дететом по 2 сата, једном у пола године. То је максимум. Сада је мој старији син који је побегао у Русију,  обавезан да се виртуелно налази у дому за незбринуту децу, као припадник норвешког народа, до 23 године.

Не треба говорити о педофилији као таквој. То је друга појава. Само у Норвешкој постоји 19.000 невладиних организација за “препрофилисање“ деце из “старих“ (мушкарац, жена) у друге, нетрадиционалне родове.

Дете се принудно развија у нетрадиционалној родној категорији. Оно што ми је говорио мој мали син, то није више примитивна педофилија већ неки “организовани“ тренинг, нациљан на другу орјентацију.

* У све те ужасе је тешко поверовати…

Док ви размишљате да верујете или не верујете, већ се појавило цело поколење родитеља који морају да живе са тим ужасом.

Све се то у савременој Европи сматра видом толерантности. Јер, деца имају право на сексуалне склоности од нула година, имају право на сексуалну разноврсност. Против нас, против родитеља и деце ратује добро организована криминална светска мрежа. И чини се да је дошло време да се то отворено призна и почне у сваком обласном одељењу руске полиције, по целој њеној вертикали, да се уводе специјалне јединице за борбу против тих међународних група демографског бандитизма.

Ја сам на маршу “Заштити децу“ позвала људе да погледају иза лепе маске западног “Јувенилног правосуђа“, која се нама протура под видом “спасавања деце од родитеља-алкохоличара“ – што је глобални експеримент за промену пола нашој деци. Чудовишни експеримент који се скоро већ тридесет година спроводи по целој Европи.

Тамо, у Европи, па и у Канади, у САД, Аустралији, Новом Зеланду, свуда иза граница Русије – родитељство је уништено и подељено. Родитељство као веза родитеља са дететом  – плански се уништава. Бројке одузете деце – 200.000 у Норвешкој, 300.000 у Шведској, 250.000 у Финској, у Немачкој, у Израелу – такође огроман број – то је украдено поколење.

* По том питању наша земља-Русија изгледа као острво хришћанских вредности…

За мене често говоре: “Ето, прво је побегла на Запад а сад је постала ватрени родољуб!“ Да, ја сам патриот по невољи. За то да би оценио нашу Русију, можда треба и све изгубити. Ја сам прескупо платила своју грешку – сопственим дететом и ужасним искуством.

Више од сто руских породица данас клече на коленима око Русије и вичу: “Ми смо гости из ваше будућности. Нама су на Западу украли нашу децу. Погледајте нашу муку и учите се. Пробудите се, зауставите ту чуму трећег миленијума. Поставите гвоздену завесу толерантности ка изопаченостима. Избаците ту нечист иза граница Русије!!!“

Разговарао: Андреј ФЕФЕЛОВ

_______
Међународни друштвени покрет “Руске мајке“ – “РУССКИЕ МАТЕРИ“
http://www.russkiemateri.ru/
http://zavtra.ru/content/view/chto-na-nas-dvizhetsya/

Превод: Православна породица, децембар 2014.

КОМЕНТАР ФБР УРЕДНИКА НОВАКОВИЋА ПОВОДОМ ЧЛАНКА О СУДБИНИ РУСКЕ ДЕЦЕ У НОРВЕШКОЈ…

59 replies »

  1. СЕСТРО РУСКИЊО НЕ ЗНАМ РУСКИ НЕК ГОСПОД ЧУВА СВЕ ПРАВОСЛАВНЕ СРБЕ И РУСЕ ЂЕ ГОД ЖИВЕ латини СУ ђаволска сотра СВЕ РАТОВЕ И ПРОБЛЕМЕ У СВЕТУ ЈЕ ИЗАЗВАО папа И ватикан СРБИ И РУСИ СУ БРАЋА РУСИ СУ УСТВАРИ СРБИ

    Свиђа ми се

  2. ово је страшно, Вучић нам доводи хомосексуалце и остало у пакету, више никад нећу да путујем на болесноме Западу а мислио сам да је Норвешка колко толко нормална држава…ово је прекардашило.

    Свиђа ми се

  3. I dok vi razmisljate da li da verujete ili ne da li da se probudite iz vaseg laznog sna koji su bolesni i zli umovi osmislili za svoje interese, vec su formirani predugi redovi majki koje su u uzasu svoje istine. Nekima su deca oduzeta pa ih siluju dok im dusa ne izadje na nos, neka deca su oteta i zauvek nestala a kao sto svi vidimo sve vise nam decu guraju u ratove da ubijaju i ginu za njihove bolesne ciljeve. Svaki dan se donose novi zakoni u sjajnom ruhu, da ih prihvatis i ne trepnuvsi a ne razmisljauci sta stoji iza laznog sjaja, samo spavaj. Spavaj, sumnjaj i ne veruj u ISTINU zivi svoj san dok na tebe ne doje red da te proguta njihov bezocni mrak bez savesti i milosti jer i ti si kao i svi drugi samo kolateralna steta. Probudi se u srcu i spoznaj gde si, ko si, sta si i za sta si i ucini bar nesto za dobro svih ako je u tebi ostalo sta od secanja ko si.Bojim se da je istina crnja nego sto iko od nas moze zamisliti ali to spoznaju svi kad je prekasno jer sve je dobro osmisljeno, kamuflirano i zakonima zasticeno. Put do svetlosti je sve tezi i sve mracniji. Budjenje sve bolnije i destruktivnije. Zelim vam mnogo srece u budjenju jer ce svima trebati sve vise. Ako se setis, pomoli se bar ponekad za milost i samilost TVORCU da nam prosvetli nasu jadnu i ugasenu svest. Zao mi je…Molim te, oprosti…Volim te…Hvala…I neka bude

    Свиђа ми се

  4. Ovo nije laz ovo je realnost u danasnjoj Evropi. U skandinavskim zemljama je malo ljudi i kako su vecina njih (homo-pedo -sapiensi) a i takvi su u vecini na vlast ne samo u ovoj nego i u ostalim zemljama u evropi Vlada unosi zakone kakve njima odgovara. U zemljama gde je narod veci i gde jos ima tradicionalnih porodica sve je vise njih koji su svesni ovih stvari pa Vlada pokusava da te zakone unosi u tajnosti. Ovo je realnost u evropi i evropski zakoni vaze za sve clanice. Tamo gde Vlast nije izvrsan demokratski vec placeni i koruptivni organ sprovode se i usvajaju ove zakone najbrze

    Свиђа ми се

    • Deco moja, svetli i prekrasni narode sveta vi znate mene. Ja sam vam sada poznat kao Jedini i Svemoguci Bog i Otac vas, a ranije ocima vasim poznat kao Svarog, Beli Bog, Bog Svetlosti i Stvoritelj vas i svega oko vas vidljivog i nevidljivog!
      Moj je dom kod vas a to je prvobitna šuma(dija), mesto moćnih hrastova i jasenova. Vi ste znali mene kada ste vi, deco moja, bili novorođeni u tom svetu. Vi ste pomagali meni u mojim ratovima protiv sotone i protiv neljudi, stanovnika zagušljivog Zapada i Juga, stvorenih sotonom i njegovim sledbenicima, koji koriste zlato i poroke kako bi vas uhvatili u svoju zamku da vas od mene odvrate.
      Kada ste vi živeli u starim šumama, sa mnom u srcu i mislima, mi smo uvek pobeđivali naše neprijatelje i bivali smo pobedonosni. Ali vi ste zaboravili moje pouke i vaša rasa, rasa lepote i svetla postala je uprljana, ocrnjena mrljama majmunskog Sodoma. Vi radite opšta dela sa neljudima, koji su stvoreni PROTIV VAS. Vaša krv postala je vodenasta, vaš razum i instinkti su otupeli, i ljudi zveri idu sa vama istim putem, stvorivši svoja, ljudima slična stvorenja protiv vas, vaših žena i vaših staraca. Vi ste izabrali sebi vlasti zasnovane na doktrinama kojima vas JA NISAM UCIO!
      Deco moja, ja vas nisam učio da traćite svoj život na razmnožavanje rasnih tuđina, čiji preci nikada nisu služili mene i nisu obitavali samnom pod istim nebom.
      Ja sam učio vas da volite, umnozavate i čuvate svoj sopstveni narod, štiteći ga od sotone i stiteci ga od svakog zla. Ja sam vam dao lepotu i razum i snagu i volju. U svoje vreme svako vas je znao kao MOJ narod, narod BOGA Svetlosti.
      A sada, došli ste do kakvog života? Kako ste zaboravili moje zavete? Kako ste vi došli do momenta sopstvenog gašenja? Zašto?
      Šta vas je dovelo u to tužno stanje?
      Zašto vi, nedeljivi od mene snagom i voljom da pobeđujete neprijatelje, postali ste neprijatelji sami sebi?
      Zašto starci roda vašega, provode poslednje godine svoje ugnjeteni i okruženi tuđinima kojima ste vi dali utočište?
      Znate li vi, da vas svi ti tuđini mrze, zavide vam i žele vaše domove i zele da vladaju vašim ženama i decom?
      Tuđini čekaju u vašim predvorjima i spremni su da uđu i isteraju vas iz domova vaših.
      Da li sam tome ja učio vas, takvo li je nasleđe došlo vama kroz Narodni Prsten, genetsko pamćenje koje duboko bilo utisnuto u vama?
      Ne, deco moja, ja sam vas učio da budete uspravni i ponosni a ne ponizni i uslužni pred zapadnim licemerima!
      Ja sam vam rekao pre mnogo vekova, sve dok na zemlji bude trajalo vaše pleme – verujte u sebe, čuvajte svoju zemlju i svoj narod i držite svoje Arijevske duše u čistoći!
      Vi NIKADA ne govorite o podeli vaše krvi, o vašoj duhovnoj snazi i pameti, o Meni sa tuđinima jer oni imaju svoje bogove – to je sotona i to su lazno zlato i lažna obećenja!
      Šta vam je potrebno, kako bi ste se sačuvali od njihovih darova a šta ja vec nisam dao vama?
      Ja, OTAC vas, Svarog, dolazim da vam kažem dosta gorkih reči o predaji i gluposti koju pociniste!
      Moja deco, jednom je moje oružje štitilo vas. Zakon ciste Krvi i svetle Rase, koje sam ja dao vama zauvek u snazi neka bude do veka!
      Moja Arijevska deco, da li nisam davao vama slavne pobede u prošlosti i da li niste bili vi gospodari zemlje?
      Blaženi Irij (Nebesa/Raj), tu gde sam ja sada, je lišen slavnih heroja. A ranije bio sam vrhovni Bog ratnika a vi moji Heroji. Moj život u Iriju bio je ispunjen vašom odvažnošču i mirisom velicanstvenih pobeda vasih nad neprijateljima vasim, a sada ste vi dopustajuci da vas vode sluge sotonske oborili mene u prašinu jer Vi se bojite patuljaka… Vi odstupate i sklanjate se pred dvonogim zverima, pred onima koji samo mogu da riču na vas i nista vise!
      O, deco moja, kako su daleki sada oni dani kada u svetu nije bilo NIKOGA i NICEGA mogućeg da vas uplaši. Sinovi moji, Svarogova sila je dugo bila u zaboravu medju vama i Sada ja živim samo u srcima onih od vas koji osećaju životnu snagu, koja će jednom probuditi vašu suštinu i pokrenuti silu da satrete neprijatelje svoje.
      Vi ste se nekada koristili mojom snagom i u smrti a ja sam proslavljao vas u Iriju vodeci vas iz pobede u pobedu, vas – koji ste hodali Pravom stazom.
      Danas nedostojni ste vi počasti i slave! Vi umirete, predajući rasnu dušu i svoju zemlju neprijateljima vasim! Bogougodni stav ja sam dao vama onda, ali vi ga izgubiste i prodadoste sotoni za njegova lazna obecanja, i sada ste vi klonuli u plamenu niskih strasti i laznim ponudama njegovim.
      Ali ja čujem o nemnogima koji imaju snagu i volju da stoje uspravno i bore se. Njih je malo a ostalih?
      Razmaženi mučkarci koji navode razloge protiv hrabrosti i nespokojne žene koje se gade uloge žene i majke…
      Budete li samnom i pozovete li me, moja nekadašnja sila ce vas nadahnuti i ojacati i ja ću ih poraziti gromovima i munjama. Ali nazalost vec zadugo vremena ja nisam dobrodosao u vaš svet. Ja nisam dobrodošao gost u vašim srcima jer me otud prognaste i prihvatiste laznu veru judeo-vatikana.
      Ali evo, ja jos uvek verujem u vas, a vi deco mojih sinova i kćeri? verujete li vi u Mene? Onaj koji me pozna i ko procita ovo poslanije, onaj ko pamti i poštuje mene i ko postuje svoju prošlost, probudite braću po krvi za borbu i podržite sestre svoje u njihovim teškoćama da budu majke i zene, da radjaju i vaspitaju decu vasu, da se umnozite deco moja! da vas bude ko u moru peska, da ponovo Slava Roda vasega i RASE Velike vaznese se u Nebesa!
      Sami iskujte svoju budućnost i nikom više ne dozvolite da vam je kreira!
      Ja sanjam o svetu Heroja, o tom svetu koji sam ja stvorio – stvarajuci vas! O svetu koji je počeo usred prvobitnih šuma i dolina, o svetu vođenom Putem ciste Krvi i Rase i putem Časti kod Mene u Iriju (Raju).
      Slava tog sveta mora ponovo biti vracena i biće je do kraja vremena!
      Taj Put može ponovo biti prohodan za vas deco moja. JA, SVEMOGUCI Bog Svetlosti – Svarog dozivam vas da postanete bolji nego što vi danas jeste. Svako od vas može načiniti korak ka Meni i JA cu uciniti sto koraka ka vama!
      Težak je put ka pobedi a ka porazu jednostavan – ako zelite ostati porazeni jednostavno ništa ne radite! A Za heroje je večna slava uz MENE u Iriju!
      Odvažna dela jesu ključ ka slavi i odvazni su dostojni da se nazovu mojim sinovima.
      Smatrajte i gledajte sebe onakvima kakvim sam ja stvorio i kakve vas ja videh i stvorih na Početku Vremena! JA SAM SA VAMA U SVE VEKOVE VEKOVA – pozovite me i JA SAM TU, DA VAS VODIM U SLAVU I POBEDU!

      Свиђа се 1 person

  5. Ljudi, mozda neznamo sta se desava u Norveskoj ali vidimo sta se desava u Srbiji, Hrvatskoj i ostalim drzavama u okruzenju.. Ovo neide na dobro, I nema demokratije. Komunizam je nametao svoje ali „demokratija“ takodje insistira na svome. Zato nevalja globalizacija. Ljudi, pa norvezana je manje nego nas. Oni su bili Vikinzi (lopovi i banditi) Ucimo od njih ono u cemu su bolji ali ono sto nam je vredno, cuvajmo i po cenu zivota ako je potrebno!

    Свиђа ми се

  6. Stvarno velike nebuloze. Toliko ljudi tamo zivi godinama i nikom nista nije hvalilo, Nemci odavno idu tamo da rade, ima svih nacijasvih vera i sad ce neko da poveruje u ove gluposti. Mislim stvarno!!!!!

    Свиђа ми се

  7. Zivim i radim u Norveskoj 7 godina, radim u zdravstvu i imam dvoje dece koja idu u osnovnu skolu. Ni jedna jedina rec gospodje Irene nije istinita. Ali svako ima pravo da prica sta hoce i iznese svoje misljenje, verujem da ona ima neki razlog za takve lazne izjjave. Ono sto mene zgrazava je neprofesionalnost novinara koji je uzeo intervju i neprofesionalnost redakcije da objavi ovakvo nesto. Ja sam verovala da jedan ozbiljan novinar proverava svoje izvore, i, ako ne zna bolje, „gugla“ relevantne informacije, da bi clanak bio verodostojan.
    Pitam se sada, sta je sa verodostojnoscu svih drugih novinskih artikala sto nismo u mogucnosti da ih proverimo…

    Свиђа се 1 person

  8. Ljudi je li ovo moguce.? Samo 5% da je ovo istina pa mnogo le.. Pitam se samo ako je ovo istina i ako je dostiglo ovakve razmere trebalo bi da ima vise reakcije i od Rusija i od drugih zemalja, a i od vise gragjana Norveske i Svedske

    Свиђа ми се

    • A ti si Gordana bas uspela da za samo 7 godina proucis Norvesko drustvo pa ga tako jednostrano branis samo zato sto tebe licno jos nije stiglo da uzme pod svoj specijalni tretman. Polako imaces vremena i za da promenis svoje misljenje. Ja ti ne zelim da dozivis sudbinu zene koja je ovde iznela mnogo cinjenica i podataka koje Norveski zakoni omogucavaju a koje je silom prilika morala prouciti da bi ih ovde iznela. I u Srbiji se deca decenijama kradu u porodilistima, i sad ja samo zato sto meni nije ukradeno dete, trebam tako kao ti, da tvrdim da nije istina da nam kradu decu. Kako govorila istinu, tako ti Bog pomogao. Toliko od mene i mislim da si me razumela.

      Свиђа ми се

  9. Koje normalne novine/sajtovi jos objavljuju ovakve tekstove? I ko ovake clanke jos ozbiljno shvata? Jesu li nase skole i mediji potpuno prestali da uce nase ljude da koriste svoju glavu? Vec od „содомитске мафије“ je jasan ton: neozbiljan i subjektivan. Ja zivim u Norveskoj vec 25 godina, i imam ovde cetvoro male dece sa muzem norvezaninom. Idu i skolu, zabaviste, i sto drugih aktivnosti koje im obezbedjuje obvo drustvo koje je vec godinama proglaseno u skoro svoim objektivnim novinama i organizacijama (Economist itd) za drzavu sa najboljim uslovima za zivot na svetu. Skole su moderne i odlicne, zabavista takodje, pedagogija i infrastruktura za primer i za inspiraciju. Ja sam studirala i predavala na Oxfordu i zivela u 5 drugih zemalja ukljucujuci Francusku, Singapur i SAD, i nigde ovako dobre uslove za decu nisam videla. A to sto uzimaju decu od ljudi koji ih tuku moze da se predstavi ili kao sukob kultura ili kao to sto jeste: da je vreme da ljudi prestanu da tuku decu, svoju ili tudju. Deca nisu nicija svojina, svoji su, a nasi samo privremeno i zato da bismo ih voleli i ostvarili im sto bolje uslove za zivot.

    Свиђа се 1 person

    • И ти си сад поред свог тог личног и норвешког благостања нашла да читаш ФЕЈСБУК РЕПОРТЕР и да коментаришеш овај текст? Мало морген…

      Свиђа ми се

      • Silvija, tvoje prezime kaze samo po sebi sta ti ovde ustvari radis.
        Verovatno si ti jedna od onih koji usvajaju otetu decu za koju drzava Norveska daje 250.000 hiljada evra pa zato branis i svoju licnu poziciju vrednu milion evra godisnje. Zaista „s….“

        Свиђа ми се

      • Opet da kažem, sve je moguće. Laži se šire na sve strane. Ali, činjenica je da, bar u Srbiji, vlada pederski lobi, da se oduzimaju deca i da se ide ka tome da se čak i incest ozakoni. Možda je u Norveškoj stvarno blagostanje, ali mi obični ljudi to nećemo saznati jer verovatno nikad nećemo živeti u Norveškoj… Ono što zapad radi kod nas će nam se itekako obiti o glavu, a bojim se da nam je budućnost vrlo slična slici koja je data u ovom članku… pa makar on bio i lažan.

        Свиђа ми се

    • vidis da ti u nadimak pise sta mislim o tvom komentaru. a ti sto si rekla na kraju tvog komentara sve mi je jasno….. nije tebi lako. jel nornalno da izadje u javnost jedan clan vlade i da kaze ja sam homoseksualac i voleo bih da svi takvi budu? po tebi izgleda da jeste….. zivi ti svoju bajku ja svoju sirotinju nebih menjao za veceru. mene je majka a i otac a i ocuh tuko pa se nikom nisam zalio. za sebe mogu da kazem da sam normalan. kad pogledam decu moje sestre mislim da bi trebali dobiti, jer batina je iz raja izasla, to sto ti pricas je jedna nebuloza.

      Свиђа ми се

  10. Tekst koji treba da postane dio edukativnog materijala u dijelovima koji jos nisu podlegli ovom krajnje izopacenom nacinu zivota. Tekst koji treba da nas trgne i podsjeti da se vratimo svojoj tradiciji i bosrimo se za njeno ocuvanje. Pocelo je sa gay-paradama ali upravo ovaj tekst govori gdje ce da stigne ako se ovom zlu ne stane na put. Probudi se Evropo…bar oni narodi koji jos imaju malo dostojanstva u sebi….

    Свиђа ми се

  11. E,ljudi,Evropa jeste malo uvrnuta. Ovaj tekst dolazi iz usta jedne zene rodjene u jednoj kretenskoj zemlji,zemlji alkoholicara,bahatosti i bezakonja. Ajde malo oladite sa padanjem u vatru. Svet je uvek bio bolestan,samo se sada vide govori o svemu. Sigurno ima neke istine u ovom tekstu ,ali….Ma i ja lupetam…u Srbiji su bili humaniji…na porodjaju ti kazu da je beba umrla i gotova stvar.

    Свиђа ми се

  12. Ovo je prestrašno! Uopšte se ne radujem ulasku u EU i nadam se da će nas ta pošast zaobići. Dijelite ovaj tekst gdje god možete, neka se zna šta se događa. Možda nam standard života nije dobar, ali bar imamo neke tradicionalne porodične vrijednosti. Još sam u šoku od ovoga što sam pročitala…

    Свиђа ми се

    • samo da vam nije onih glavoodrljubljivaca koji se pozivaju na alaha,bili bi savrsena religija… i ne treba da se menjate. samo se borite protiv onih koji vam unistavaju veru..

      Свиђа ми се

      • I ja se pitam odkud ti u islamu koji odrubljuju glave. U knjigama nisam našla ništa slično, a da je radio Poslanik Muhammed s.a.w.s. čak ono što sam našla bilo je ustvari suprotno od onih koji javno kolju zarobljenike. Dugo sam tražila razloge zašto to mladi ljudi rade tako da je ovaj text pridonio puno tome da se shvate ti ljudi koji to danas rade. Isto tako u Islamu danas je mnogo konvertita iz Europe. Ako su ti mladi ljudi nešto kao gore u textu slično doživjeli, zatim se dočepali mogućnosti da se osvete i uradiće to. Tako si to mogu tako objasniti, jer nikoji drugi razlog ne vidim da se bude toliko ljuto na evropu ili sad osim ta nepravda koju su doživjeli od njih samih. Inače poznajem mnogo konvertita muslimana i svi su jači u vjeri i od nas npr. bosanaca ili drugih koji su od malih nogu u islamu. Nepravda sama od sebe iziskiva teror, pa prema tome ispada da su to sebi sami i napravili, mislim takvu generaciju.

        Свиђа ми се

      • Hm… Mejja… kako nije jasno odakle ti što odrubljuju glave? Pa, ljudi su najveće zveri. Nema to veze sa religijom. Svaka je religija lepa za sebe i najveći broj religija uči ljude da budu miroljubivi. Da smo miroljubivi sami po sebi, zakoni i religije nam ne bi trebali…

        Свиђа ми се

  13. Nemam komentar… Mislio sam da su amerikanci ludi sto prodaju oruzje u supermarketima kao mleko, ali ovo prevazilazi sve granice, ovo je sodoma i gomora. Desice se nama velika poplava koja ce da potopi sve, a covecanstvo ce da spasi neko kao Noja koji ce da pokupi sve sto je zdravo. Svi hoce da pobegnu u inostranstvo da zive, zelim i ja, losa ekonosmka situacija i ostalo, ali sad mi se ne ide. Treba ljudima otvoriti oci na vreme da ne bi posle prihvatili ove gluposti od zapada.

    Свиђа ми се

  14. Ovo je alarm i poslednji poziv u pomoc dok jos mozda nije kasno. Ko ovo ne bude procitao, ostace uskracen za ceo zivot o tome kakve uzase prezivljavaju deca i roditelji zapada u takozvanoj savremenoj evropi, koja je usvojila zakon po kome se otimaju deca, po principu TURSKIH janicarskih zakona iz srednjeg veka. Delite ovo na sve strane sveta, jer cete time doprineti, spasavanju genocida nad tradicionalnim porodicama koje ce u protivnom nestati, a SOTONA pobediti.

    Свиђа ми се

    • Danilo , ovo je velika laz, a cilj je izazivanje upravo ovakvih reakcija kao sto je vasa! E to se danas radi! Manipulcija medijumima da bi se stvorio utisak da je Kraj sveta blizu !!!

      Свиђа ми се

      • Ana, ako neko manipulise medijima, onda je bas taj tvoj voljeni zapad koji uvek laznim informacijama optuzi i izbombardova ceo svet pa i nas. Nije tesko zakljuciti da si ti jedna od onih placenih sa zapada da optuzuje uvek za sve svoj sopstveni narod a ne onog ko zaista cini zlo po celom svetu.

        Свиђа ми се

      • Ana draga, ova novinarka je definitivno nesto od ovoga dozivela. Ostavimo Norvesku, vratimo se nasoj realnosti. Vidljivo je na svakom koraku urusavanje porodice,morala, etike. Donosenjem ovog zakona o jos vecim pravima dece dovodimo mlade roditelje, koji su vec u teskoj situaciji pre svega ekonomskoj, u veliki problem. Ocigledno nam nesto podmecu e sada kako se ko snadje kao i svuda. Neka nam je Bog u pomoci.

        Свиђа ми се

      • Ana glupaco,u „manje“ razvijenom socijalizmu je bilo 100 puta manje razvoda i mlatretiranja dece. Danas u demokratiji kada se daje sve veci akcenat prava i zastiti dece, sve je vise malttretiranja,silovanja i raspada braka. Posebno u ove tvoje razvijene drzave.

        Свиђа ми се

      • Ana, može biti da je u pitanju laž. Ali, ono što se nama pred očima dešava sigurno nije laž. A poenta je da se to dešava NAMA, u sred Srbije. Hraniteljskoj porodici daju 30000 din mesečno po detetu, a dete oduzmu od roditelja jer nemaju dovoljno sredstava da to dete izdržavaju. Zašto jednostavno roditeljima ne daju 30000 din po detetu? Zar ne bi onda svi imali min po 3-4 deteta? Ljudi, otvorite oči!!!

        Свиђа ми се