КОСОВО И МЕТОХИЈА

Положај радника Телекома Србије на Косову и Метохији потпуно је безизлазан, а медији и јавност о томе ћуте…


Српски покрет Двери: Срби на Косову и Метохији поново препуштени сами себи, а имовина отимачима

Положај у којем се налазе радници Телекома Србије на територији Косова и Метохије потпуно је безизлазан, а медији и јавност о томе ћуте…

***

Неодговорни и непрофесионални режимским медији у Србији свесно обмањују јавност стварајући лажну слику да све што се дешава на Косову и Метохији и у окружењу представља мржњу према председнику-премијеру. Ништа друго не постоји и нико други није важан. Ако би ико и помислио да пише о Вучићу и последицама његовог понашања, ризикује да буде проглашен дежурним мрзитељем и непријатељем државне стабилности.

Са друге стране, свакодневни проблеми грађана се нагомилавају а решења не постоје. Положај у којем се сада налазе радници Телекома Србије на територији Косова и Метохије потпуно је безизлазан, а медији и јавност о томе ћуте.

Ови несрећни људи доведени су пред свршен чин, да пристану на отпремнине или потпишу уговор са новоствореним предузећем МТС Д.О.О. Управа Телекома Србије је искористила законску могућност да на годину дана уступи раднике без њиховог пристанка. Основано је предузеће МТС Д.О.О. које преузима 146 запослених, чији је статус по истеку периода од годину дана потпуно неизвестан.

Одлуку о овом потезу, са крајње нејасним и штурим обећањима су добили уз екстремно кратак рок за изјашњавање. Ову одлуку су подржали чланови управе Миленко Џелетовић, Предраг Ћулибрк и Драшко Марковић, док су председници два репрезентативна синдиката Славољуб Кандић и Мирослав Јоксимовић били против.

Све ово треба да спроведу наравно директор Илија Ивановић и председник УО Милојевић, такозвани Зеља Батинаш. Сви радници Телекома Србија са територије КиМ су до првог маја морали да одлуче да потпишу уговор који између осталог подразумева:

•Да плату примају у еврима и уз обавезно поседовање легитимације самозване државе Косово.

•Да сами себи уплаћују здравствено осигурање, дакле пристају да буду ван здравственог система Републике Србије.

•По истеку периода од годину дана не постоје никакве гаранције да ће остати у радном односу и под којим условима би то било реализовано.

•Да угасе текуће рачуне у Поштанској штедионици у року од месец дана. Многи од њих имају нереализоване чекове, дозвољени минус и друга задужења код банке, која нису у могућности да исплате у тако кратком року.

•Напослетку, привилегије које су имали док их се Телеком Србије није одрекао сада су под знаком питања, а то су рекреација и рехабилитација, јубиларне награде, месечне стимулације и различити бонуси за позитивно пословање.

Радници ћерке фирме ТЕЛУС су потпуно изузети из било каквих договора и тек су они препуштени сами себи или на милост и немилост агенцији за привремене и повремене послове Sequester Employment d.o.o.

Ради се о педесет радника за послове обезбеђења и хигијене. Рачуни за услуге МТС Д.О.О. ће се наплаћивати у еврима, а нико ко нема личну карту квази-косовске државе неће имати могућност претплате. То практично значи да студенти из Србије који студирају у Косовској Митровици остају без интернета.

Такође је јавности непознат списак банака преко којих ће ови оштећени радници моћи да врше платни промет, али се зна да те пословнице постоје само у Косовској Митровици, што Србима у енклавама и другим местима на КиМ повлачи додатне трошкове за путовање. Јавности је непозната судбина огромне имовине Телекома Србије на КиМ, почев од базних станица па надаље.

Оно што нико никада не би смео да заборави, јесте и чињеница да су власници мобилне телефоније на овом простору Весли Кларк и Медлин Олбрајт.

Ето шта се крије иза бомбастичних и запаљивих насловних страна режимских медија. Људске судбине и тиха предаја Косова и Метохије.

__________________

Информативна служба Српског покрета Двери
22.5.2017.

1 reply »

  1. Космет-Ко сме трговати светом Србском земљом? Неће имати за противнике обичне самртнике,већ армију Божјих слуга на челу са Светим Савом Србским и осталим светитељима и родољубивим Србима.

    Свиђа ми се