Здравство

Остајемо без једне од најважнијих болница? Извршитељи хоће да плене имовину КБЦ „Др Драгиша Мишовић“!


Почиње пленидба имовине КБЦ Драгиша Мишовић: Запослени ће ТЕЛИМА бранити болницу!

Око 1.200 људи је спремно да стане у заштиту.

Телеграф 17.5.2017.
Фото: Телеграф

Извршитељи ће ипак пленити имовину Клиничко- болничког центра “Др Драгиша Мишовић” због парчета земље, које су уредно купили па продали, и које деценијама није у његовом власништву! Како Телеграф. рс сазнаје, пленидба имовине ове здравствене установе, у вредности од 1, 1 милион евра заказана је за понедељак, 22. мај у 9 сати ујутру.

Запослени, њих 1.200 који су у шоку, најављују да ће телима бранити имовину болнице, која само може да се затвори, уколико се заплене апарати и возни парк (покретна имовина).

– У 9 сати у понедељак долазе извршитељи да плене покретну имовину болнице. Ако нам однесу пет ултразвучних апарата са урологије, гинекологије, хирургије, можемо само да затворимо болницу. Нек нам одвезу и возни парк – четири хитне помоћи, ми смо готови – кажу за Телеграф.рс запослени ове здравствене установе.

Како Телеграф. рс сазнаје о свему је обавештено Министарство здравља а по закону извршитељи могу да однесу сву покретну имовину попут ултаразвучних апарата, колор доплера, возни парк…

– То у преводу значи да стаје операциони програм, нема порођаја…

КБЦ “Др Драгиша Мишовић” на удару је извршитеља од априла ове године због 12 ари земље, у Кронштатској улици број 7 које је припадало Београђанки Симониди Танасијевић.

По правоснажној пресуди болница Симониди Танасијевић, власници земљишта треба да плати накнаду у износу од 1,1 милион евра (111.5490.290,00 динара).

Спорно парче земље је у окторбу 1960. године национализовала држава, а затим га је 1963. КБЦ “Др Драгиша Мишовић ” купио од Народног одбора Општине Савски ценац и платио га у три рате. Све би то било у реду да ту земљу од свега 12 ари, није у међувремену променило још два власника. Прво га је од болнице “Др Драгиша Мишовић” купио Дом часних сестар, које су ту изградиле кућу, а затим су ту земљу 1992. продале предузећу “Колинг”, које је у стечају и које је и дан-данас уписано на тој парцели.

Поступак против болнице покренут је 2011. године. Власница земљишта, која ју је добила у наследство од стрица, добила је правоснажно случај на суду и прошле године је дошло решење о извршењу. Болница је власници исплатила три милиона динара а како нису имали више, рачуни болнице су блокирани, па су им у априлу извршитељи закуцали на врата, а по имовину долазе у понедељак.

У међувремену, требало је на миран начин да се реши спор. Помињало се и да ће Симонида одустати од потраживања, чак је и за Телеграф.рс изјавила да је задовољна сумом новца коју је већ добила од болнице, али је очигледно дошло до новог преокрета. На штету болнице.

4 replies »

 1. ГОСПОДЂО СИМОНИДА НЕ ОТИМАЈ ОД БОЛНИЦЕ ТУ СЕ ЛЕЧЕ СРБСКА ЂЕЦА И РАДЂАЈУ ЂЕЦА БОЛНИЦА ЈЕ ИСТО ВАЖНА НАМА СРБИМА КА И МАНАСТИРИ У ПРОГНОНСТВУ ЕРП И КИМ СССС

  Свиђа ми се

 2. Има пара за ЕГЗИТ – нема пара за болницу?!
  Има пара за ПРАЈД – нема пара за болницу?!
  Има пара за ЗЕЗАНЦИЈУ, ЗАБАВАНЦИЈУ И ЗАЈЕБАНЦИЈУ – НЕМА ПАРА ЗА БОЛНИЦУ!

  Драган Славнић

  Liked by 1 person