ДРУШТВО

Проф. др Љубомир Т. Грујић: Позив сваком држављанину Републике Србије у Србији и ван ње



Пише: Проф. др Љубомир Т. Грујић

МИРНОДОПСКИ СКУП ПОДРШКЕ НАРОДНИМ ПОСЛАНИЦИМА КОЈИ ПОШТУЈУ ЗАКЛЕТВУ И УСТАВ ТЕ НЕ ПРИХВАТАЈУ НИ ЗАКЛЕТВУ НИ ИНАУГУРИСАЊЕ АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА  ЗА ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ  СРБИЈЕ

 

Скуп ће се одржати пред Народном скупштином на дан и у току седнице Народне скупштине која буде заказана за инаугурисање Александра Вучића за председника Републике Србије.

 

Слободном вољом некоме дата доживотна обавеза као свечана изјава под чашћу с поптуном моралном и материјалном одговорношћу је заклетва њеног даваоца.

Неиспуњење заклетве се санкционише.

 

Војник полаже следећу војну заклетву народу:

Ја (име и презиме), заклињем се својом чашћу, да ћу чувати и бранити независност, сувереност и територијалну целовитост Републике Србије.

 

Александар Вучић је својим противуставним деловањима и актима вишеструко погазио следећу своју заклетву дату народним посланицима, а преко њих дату и народу:

Заклињем се на оданост Републици Србији и својом чашћу обавезујем да ћу поштовати Устав и закон, да ћу дужност члана Владе вршити савесно, одговорно и предано и бити посвећен очувању Косова и Метохије унутар Републике Србије.

Зато Александар Вучић не може да положи следећу председничку заклетву народу:

Заклињем се да ћу све своје снаге посветити очувању суверености и целине територије Републике Србије, укључујући и Косово и Метохију као њен саставни део, као и остваривању људских и мањинских права и слобода, поштовању и одбрани Устава и закона, очувању мира и благостања свих грађана Републике Србије и да ћу савесно и одговорно испуњавати све своје дужности.

Александар Вучић не може да буде председник Републике Србије.

 

Народни посланик је обавезан да не прихвати председничку заклетву и инаугурисање Александра Вучића за председника Републике Србије јер се као посланик заклео народу:

Заклињем се да ћу дужност народног посланика обављати предано, поштено, савесно и верно Уставу, бранити људска и мањинска права и грађанске слободе и по најбољем знању и умећу служити грађанима Србије, истини и правди!

 

Ради поштовања Устава као записаног исказа народне воље и народног опредељења; ради заустављања: општег пропадања и растурања Републике Србије, губитка слободе, јачања окупације и распродаје природних добара; ради стварања услова за опоравак и уздизање народа и државе:

 

МИ, ДРЖАВЉАНИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ, ПОДРЖАВАМО НАРОДНЕ ПОСЛАНИКЕ КОЈИ ПОШТУЈУ СВОЈУ ЗАКЛЕТВУ И УСТАВ, НЕ ПРИХВАТАМО НИ ЗАКЛЕТВУ НИ ИНАУГУРИСАЊЕ

АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА ЗА ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

И ЗАХТЕВАМО ДА НАРОДНА СКУПШТИНА У СКЛАДУ С УСТАВОМ:

  1. поништи изборе од 2. априла због њихове нерегуларности и неуставности;
  2. распише опште: председничке, парламентарне и локалне, изборе;
  3. распусти досадашњу Републичку изборну комисију и изврши избор нове;
  4. извршии избор Надзорног одбора за праћење рада Републичке изборне комисије.

 

МИ, ДРЖАВЉАНИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ, ЗАХТЕВАМО ДА НАРОДНА СКУПШТИНА СТАВИ ВАН СНАГЕ СВА ПРОТИВУСТАВНА АКТА КОЈА СУ НАШЕ ВЛАСТИ ДОНЕЛЕ ИЛИ СУ ПОТПИСАЛЕ

СА ДРУГИМ ДРЖАВАМА ПОЧЕВШИ ОД 8 НОВЕМБРА 2006. ГОДИНЕ.

 

У име 800 потписника две петиције за смену Александра Вучића,

Др Љубомир Т. Грујић.

___________

П.С. Писмо покрету „7 Захтева“

—————Прослеђена порука——————
Од: Lyubomir T. Gruyitch <lyubomirtgruyitch@gmail.com>
Датум: 14. мај 2017. 17:46
Наслов: Fwd: Saopštenje povodom protesta „Stop inauguraciji diktatora!“ 31.05.2017.
Коме: Sedam Zahteva <7zahteva@gmail.com>
Копија: Danas – kulturna redakcija <kultura@danas.rs>, markodjordjevic37@yahoo.com

14 05 2017

Поштовани: вођство покрета „7 захтева“ и организатори скупа „Стоп инаугурацији диктатора“, који сте пријавили (како наводите) 12.05.2017.

Прочитао сам Ваших 7 захтева (овде у додацима). Сагласан са њима. Подржавам их.

У додатку, поред Ваших дописа, Вам достављам пријаву од 05.05.2017. МУПу – Полицији за јавни ред и мир, Београд, за одржавање скупа под називом:

 

МИРНОДОПСКИ НАРОДНИ СКУП ПОДРШКЕ

НАРОДНИМ ПОСЛАНИЦИМА

КОЈИ ПОШТУЈУ СВОЈУ ЗАКЛЕТВУ И УСТАВ

ПРИЈАВА МИРНОДОПСКОГ НАРОДНОГ СКУПА ПОДРШКЕ НАРОДНИМ
ПОСЛАНИЦИМА КОЈИ ПОШТУЈУ СВОЈУ ЗАКЛЕТВУ И УСТАВ

Овај скуп је заказан за дан и време у току одржавања седнице Народне скупштине на којој треба Александар Вучић да буде инаугурисан за председника Републике. Ако то буде 31. мај о.г. онда да не би дошло до проблема предлажем вам да се договоримо како да се остваре оба скупа.

Молим Вас да ми одговорите ако сте спремни за договор.

 

С поштовањем,

Др Љубомир Т. Грујић,
редовни професор у пензији
http://www.ssssseternal.org

 

6 replies »

  1. ГОСПОДИНЕ ГРУЈИЋУ ПИСАНИЈЕМ СЕ НИШТА НЕ ПОСТИЖЕ ЈЕДИНО ВЕРА У БОГА И СВЕТОГА САВУ И КА ВОЖД КАРАДЂОРДЂЕ ОД МЕНЕ ВЕЋЕГ СРБИНА НЕМА ШТО РЕЧЕМ ТО И УРАДИМ И НИКАДА НИЈЕСАМ БИЈО југословен ни комуниста И ПРОШАО САМ СВЕ У ЖИВОТУ ПОДРЖАО САМ ЈАВНО ВЛАДИКУ АРТЕМИЈА КОЈЕГ СУ ПРОЋЕРАЛИ СА КИМ И ИСКУСТВО МИ КАЖЕ САМО КА ВОЖД КАРАДЂОРДЂЕ БРАТСКИ И ЧЕТНИЧКИ ПОЗДРАВ ЗА МОЈУ СРБАДИЈУ КОЈА МИСЛИ КА И ЈА ГЛАВОМ СССС

    Свиђа ми се

  2. Савршено сте проф.др.Грујићу објаснили ситуацију у којој се налази народ и држава,превише је народ захватила апатија и не виде у којој се опасности налази. Оптимизам је потребнији него икада и сама акција, јер не смемо дозволити да њихова агресивност и даље доминира над нашом пасивношћу.

    Свиђа се 1 person

  3. Коме се обраћате професоре Грујићу? Слепима код очију, глувима код ушију, слободном вољом глупима код памети! Ви се очигледно обраћате НИКОЈЕВИЋИМА! Једни су они који су председника изабрали демократским (?) путем, други су ОНИ који га нису бирали, али из непознатих разлога ЋУТЕ! Преведено на србски језик професоре ви добронамерно траћите, извините, ГУБИТЕ НЕПОТРЕБНО ВРЕМЕ, које, искрено речено, као пензионисан грађанин Србије имате довољно на располагању! Ваше добре намере немају реалну прилику да допру до будних, савесних и одговорних грађана издане-опљачкане и окупиране Србије! У овом животу, тојест, времену које још имате на располагању, нећете у вашим добром намерама успети, следећем животу, шансе су далеко веће, треба имати стрпљења и веру да је тако нешто могуће!

    Свиђа ми се

    • Вама се, између осталих, обраћам, поштована госпођице/госпођо Зорић,

      Хвала на Вашем, верујем искреном, излагању.

      Ви тврдите да имам довољно времена на располагању! Камо среће да је тако! На основу чега то тврдите? Зато што сам пензионер? Ви мислите да сам „копачке окачио о клин“!

      Знате, мој научни рад није зависио од тога да ли сам запослен или не. Истини за вољу, нисам ни један научни рад у Београду урадио на Факултету, већ код куће. Као пензионер и даље сам код куће. Па, ето ових дана у САД излази једна нова моја књига из динамичких система.

      Дакле, није било потребно да губите време с оваквом Вашом неоснованом примедбом.

      Биолошки посматрано, пензионер има много мање времена на располагању него непензионисани. Да ли Ви то разумете?

      Свестан сам колико су намештања избора, која дуго трају, санкције, бомбардовања, преваре власти, пропаганда, убиле елан и вољу великог дела народа, али још не целог народа. То су показали недавни протести. То показује и пријава покрета „7 захтева“ за њихов скуп „Стоп инаугурацији диктатора“. Иступања као ово Ваше помажу да се уништава народни полет.

      Да закључим, поштована госпођице/госпођо Зорић, биће ми драго да посветите неки час с осталима на том скупу, свакако, ако се слажете с циљем скупа. Ако не бисте могли физички да будете присутни, онда бар духом, или тако што ћете друге да обавестите о скупу.

      С поштовањем,
      Љубомир Т. Грујић

      Свиђа се 1 person