Никола Алексић

Никола Алексић: Србија се пробудила! „Скандал“ са зидом плача су извели провокатори режима


САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ПОВОДОМ ТЗВ. СКАНДАЛА ПРЕД НЕНАРОДНОМ СКУПШТИНОМ ЗА ВРЕМЕ ПРОТЕСТА МЛАДИХ

Извор: ФБ Никола Алексић, 9.4.2017.

Одговорно тврдим, овај наводни скандал је подметнут младима да би се грађани Србије оградили од њих да им се не би поридружили!

На том месту, управо испред касније поцепаних слика отетих и убијених Срба, стајао сам са колегом Ристом цело време са нашим транспарентом! Када су нас повели у шетњу напустили смо место и цео Зид плача иза наших леђа!

Током шетње улицама Београда, у једној ужој улици, нисам из Београда и не знам како се улица зове, нас, протестанте, су гађали људи испраног мозга јајима са тераса! Мене је једно јаје очешало по подлактици, вероватно су ме гађали због великог транспарента (180х150см) на коме је преко Србске заставе писало великим словима скраја на крај транспарента: ЗАУСТАВИТЕ ИЗДАЈУ, БРАНИТЕ УСТАВ, СТАНИТЕ УЗ НАРОД! Текст је у три реда написан и видели су га и јуче припадници војске и полиције на свом протесту, јер се њима текстом и обраћамо!

Прошли смо поред РТС (Владине институције!) али нити је неко гађао ту највећу јавну кућу на Балкану, нити јој је прилазио због одвратног смрада који се из те јавне куће 24 сата шири. Потом је колона протестаната сишла право бул. Кнеза Милоша до Владе, пут знам, јер се управо тим путем сваке суботе креће протестна литија због потапања манастира Ваљевске Грачанице из Немањићког периода, јуче је управо одржана 56 (педесет и шеста!) литија на којој редовно сваке суботе учествујем под свим временским условима, од -17 до +60 степени.

Даље од Владе нисмо учествовали у шетњи, јер се колона одатле упутила ка Славији, а ми смо морали на воз и кући у Нови Сад. Протестанти се нису враћали испред Ненародне скупштине, а Зид плача су поцепали послати провокатори да би на младе пао жиг срама и осуде добронамерне јавности због наводног хулиганства!

Перфидна је неистина да су путем кретања протестаната гађане ,,институције система“ јајима и каменицама, јер их нико није имао, осим ако неко инсинуира да су београдске улице уместо асфалтом, посуте туцаником и крупним камењем, а о јајима да и не говорим! Зато понављам, наведени скандал су извели провокатори режима да би изоловали протест младих Србије који су се коначно пробудили жељни правде и уређене државе.

Зато свима одговорно поручујем, Србија се пробудила, Србија се умирит не може!

Сутра, у понедељак, 10. априла са почетком у 12.00 сати, испред Председништва Србије, Андрићев венац бр.1, пријављен је и заказан јавни протест Патриотског блока ради предаје Захтева још увек актуелном председнику да поништи изборе због кршења Устава РС и бројних закона. На скупу ћу се обратити, ја Никола Алексић, својству организатора и Патриотског блока чији сам председник од оснивања 2011. године и за сада, књижевник и публициста Дејан Лучић, који је у својим књигама све догађаје који су нас снашли описивао и најављивао још пре 20 (двадесет!) година. Ми вас очекујемо!

4 replies »

  1. ПОМОЗ БОГ БРАТЕ НИКОЛА ТИ ШТО ГАДЂАЈУ ТЕ ЈАЈИМА ЊИХОВИ СУ ПЕВАЛИ ОНЕ партизанске песме ДА ИМ ОЦА ЈЕБЕМ МОЈ БРАТЕ ЗАГОРАНИНЕ ОД ЧЕТНИЧКЕ БИЛЕЋЕ ДОЋИ ЋЕ ИМ КРАЈ УСКОРО

    Свиђа ми се