АНАЛИЗЕ И МИШЉЕЊА

Небојша Јовић: Србска омладина није ни дрогирана ни пијана! Али она очигледно не води игру!


Небојша Јовић, 6.4.2017.

СРБСКА ОМЛАДИНА НИЈЕ НИ ДРОГИРАНА НИ ПИЈАНА! 

Али овог пута, убудуће, и никада више, нећемо и не смемо дозволити да водимо туђе битке. И то битке против нас самих. Ову битку ћемо, а и морамо, договором међу собом, ми сами да добијемо!!!

***

Цео јучерашњи а и данашњи дан пролази у поларизацији народа, а да је (барем ми се тако чини) довољно само једну реченицу, једну тезу појаснити и неспоразума не би било.

Нико добронамеран за омладину која је на протесту не може рећи да су то наркомани, пијанице или „Сорошеви плаћеници…“! То је у највећем броју, са разлогом, незадовољна младост која бунтовно жели свој револт да искаже.

На другој страни, нико добронамеран и искрен не може рећи да је младост србска сама од себе и „спонтано“ кренула са протестом! Из много разлога, а довољна је само једна, необорива чињеница да у 16 година Београд ни једном на протесту (а разлога је било неупоредиво јачих од данашњих) није имао више од 500 људи, не рачунајући унутрашњост Србије која би ту цифру ојачала.

Сада, наједном, у дану илити у „даху“, на улице излази 30 000, а већ колико сутра цирка 50 000 људи. С’ тим што се „редња“ шири у једном дану по целој Србији. Тако да, на улици је 80% па и више грађана и разочаране омладине чиста срца…

Aли оно о чему друга страна (па и ја) прича, је оних 20% „туриста“. И то туриста врло бројних, са „искуством“. Оних туриста који за собом траг крви широм света вуку и задах смрти свог газде „светског терористе бр. 1“  за собом остављају.

И тих 10 или 20% истог знака и исте режије је било довољно да једну од највећих држава, Украјину, у року од 72 сата запале и у пакао грађанског рата увуку из којег се дан данас не могу извући. Ако већ треба да буде бунта, нека то буде чист, искрени и чисто срБски бунт.

Али докле више да нам извана „револуције“ изводе они који су нам „разлог за револуцију“ и увели? Зашто да опет, са подсмехом, Британци причају деци и унуцима својим да су „Мартовске демонстрације 1941“ у Београду они одрадили, поткупивши никада више људи, са никада мање пара!!! Зашто да нам се служба „МИ-6“ заједно са америчком посестримом смеје док слуша вељу илића који признаје и прича како је сорошевих 2 милиона марака у крагни јакне за „народни протест“ прошверцовао?

И просто не могу да схватим старије, посебно родитеље изашле деце који кажу „нека ми деца протестују, у праву су и имају моју подршку“. Па како могу, како их није срамота?

Деца, омладина имају право, али ако је већ тако, па изађи ти на протест а децу остави на безбедном. Како могу да децу избаце на могући нишан а они старији да кући седе. Ми смо на северу Космета обрнуто радили. Ми смо на првој линији били, а децу иза леђа наших штитили. И… украјинска деца су, са старијима, изашла у Кијеву на протест, убеђена да раде праву ствар…и…???

Ово није хипотетика, већ сурова реалност! Можда и нисам у праву, за сада се „оранизатор“ добро скрива. Али сценарио, муњевито окупљене десетине хиљада људи, што је за Србију „немогућа мисија“, смрад анти-срБског шљама који плови овом чистом реком, упозорава на опрез, јак опрез!

Сетите се, 5. октобра је чиста, најчистија Србија била на улици. И већинска у оном мору људи. Али је и тада неких 10-20% „професионалаца“ од највеће наде, највећу трагедију Србима донео!

5. октобар 2000. године

Надам се да су и народ и режим свесни да се неки компромис, искључиво зарад демократије, фер плеја и будућности ове деце и Србије, мора постићи. И ту нико са стране, ван Србије, нема шта да тражи!

Зато, још једном, омладина није дрогирана нити купљена, младост србска се не купује! Али очигледно не води она игру, иако тога можда и није свесна.

Јер, нама је ген можда наиван, али је чист. Као и душа народа. А овде наспрам нас имамо стално присутне „ратнике лукавога“ којима су бездушност, лукавство и превара главне одлике.

Овог пута, убудуће, и никада више не смемо дозволити да водимо туђе битке. И то битке против нас самих. Ову битку ћемо, а и морамо, договором међу собом, и уз помоћ Бога, ми сами да добијемо!!!

8 replies »

 1. „Али очигледно не води она игру, иако тога можда и није свесна“.

  Ко по аутору онда води игру,зашто отворено не каже него оставља место шпекулацијама!?

  Свиђа ми се

 2. Ја имам предлог, под хитно да се јаве патриоте обавештајци и контра обавештајци, Стеван Ђуровић, Горан Јевтовић, Славко Велишин Никић, Љубинко Ђурковић, Југослав Петрушић, да позову све часне пензионисане официре да објаве проглас и позову на мобилизацију све тадашње борце јуначког приштинског корпуса да би спречили евентуално преузимање власти на начин како је то било 5.октобра када је страни фактор са нашим издајницима окупирао Србију и довео нас до ове ситуације.

  У ту сврху под хитно ангажовати све патриотске покрете и удружења, стручну националну јавност и ставити их на чело протеста, да нам се не понови већ виђено 5.октобра.

  Вучић је заслужан за сва наша понижења и пљачку и уз читав дос и жуте говнаре треба да се изведе пред лице правде!!!

  Liked by 1 person