АНАЛИЗЕ И МИШЉЕЊА

Дејан Берић о протестима у Србији


ФБ објава Дејана Берића 6.4.2017.

Видим да неки нису баш добро разумели или сам написао неразумљиво.
И даље стоји моја подршка протестима, и сада још већа него пре два дана.
Вучић је болесник, уништио нам је оно мало што је остало од Србије и треба га сменити, али ИСКЉУЧИВО НА ИЗБОРИМА.

Једини спас за њега је да ове протесте претвори у нереде и то ће покушати да уради, не само он него добар део оних којима посао (комунални криминалци, нестручни људи на руководећим местима) и бизнис (браћа и слични) зависе искључиво од тога да ли ће тај несрећник са својом свитом издајника да буде на власти.

Кад кажем да власт треба да се мења искључиво на изборима, не причам то просто тако. Не будимо наивни да допустимо да се у Србији понови украјински сценарио.
Јер је овде власт мењана не на изборима, него путем револуције која Србији не треба низашта.

Ја сам нажалост далеко, али да се налазим у Србији био бих на протестима и једни захтев био био понављање избора уз велику контролу припреме избора, самог спровођења и најважније пута изборног материјала до РИК-а и самог пребројавања гласова.

Ови избори, као и претходни, су покрадени и доказа има колико хоћете.
Проблем је у томе што некад нећемо да видимо они што је очигледно из искључиво личних финансијских разлога.

Сад се одмарам. Лекари не дозвољавају повратак на линију, тако да имам више него довољно времена да све прочитам ста се пише, и приметио сам да не само на мојој страници, него на свакој од мојих другара са фејсбука који подржавају протесте појављује се педесетак истих људи који покушавају да разводне тему и да објасне како се ми сви варамо а они су у праву, да објасне како је Вучић добар и сличне будалаштине.
То су издајници који треба да се стиде што су рођени у Србији, нажалост лезилебовића који се лако продају је све више и више.

Да не бих свима одговарао појединачно по питању Прелетачевића, вероватно сам нејасно рекао или се нисте потрудили прочитати онако како је написано, него како се вама више свиђа. Некад ствари треба читати баш онако како су написане а не са емоцијама.

Пробаћу мало детаљније објаснити своје мишљење, по порукама видим да је многима важно.
Мада сам ја један обичан Србин далеко од свог дома, али је, искрено, пријатно када људима значи шта кажем. Тада се види да све оно што смо ми као Срби урадили на Донбасу није било узалуд.

И даље сам убеђен да је Прелетачевић пројекат Вучића.
Нисам рекао ниједном речи да је човек свесно радио за њега, него је Вучић и његова кампања болесних умова нашла начин да кроз Прелетачевића уздрма опозицију (које иначе и нема код нас) и да им узме одређени не мали број гласова, да оне који су били незаинтересовани и били потенцијална претња власти убеде како су избори спрдња и да не треба да се гласа и да одвуче велики број гласова опозиције.
Релативно добро им је то и пошло за руком.

Међутим, ако се народ избори за други круг, онда ће им се тај њихов пројекат олупати о главу, у то сам више него сигуран.

Надам се да сам довољно добро обајснио шта сам мислио по питању пројекта.
Да сам мислио да Прелетачевић ради за Вучића, онда бих тачно тако и рекао јер никад нисам имао проблем рећи своје мишљење, колико год се некима не свиђало.

На пример, могу рећи да конкретно Заветници раде за Вучића, радили су и у кампањи префидно дајући привид да су против њега али су га подржавалии као и сада што раде простом заменом теза.

Ако дође до нових избора, а надам се да хоће, моја подршка је и даље Бошку Обрадовићу као човеку који никада није био у власти ни у коалицији са баш тим Прелетачевићем.

Колико год све то деловало као пародија, он би био бољи председник него Вучић, у то сам сто посто сигуран. Србији требају нови људи, млади људи.
(извињавам се на грешкама, руке баш не слушају а мрзи ме да исправљам, улењио се и медицинске сестре ме размазиле)

И ВЕОМА ВАЖНО МИШЉЕЊЕ НЕКОГА КО ЈЕ ВИДЕО И ПРОШАО МНОГО ВИШЕ ОД ВЕЛИКОГ БРОЈА ПРИЈАТЕЉА СА ФЕЈСБУКА.

НЕ ДОЗВОЛИТЕ ДА СЕ У СРБИЈИ ПОНОВИ УКРАЈИНСКИ СЦЕНАРИО, НИ У КОМ СЛУЧАЈУ, ЈЕР ЈЕ ТО ОДМАХ ГРАЂАНСКИ РАТ.

АКО СЕ ПОЈАВЕ ПРОВОКАТОРИ, А ЊИХ ИМА ВЕЋ МНОГО КАКО ВИДИМ, ОДМАХ ИХ ШАЉИТЕ У БОЛНИЦУ. РАЗБИТИ ГЛАВУ НЕКОМЕ, ИЛИ ПОЛОМИТИ РУКУ, НОГУ, ЈЕ МАЊА ШТЕТА НЕГО ШТО ОНИ СВОЈИМ АКТИВНОСТИМА НА МИТИНЗИМА МОГУ ДА НАПРАВЕ. ТО СУ ЉУДИ КОЈИ НЕМАЈУ НИ СВЕСТИ НИ САВЕСТИ, А ДА НЕ ПРИЧАМО О ЧАСТИ И ПОШТЕЊУ. ЉУДИ КОЈИ ПОДРЖАВАЈУ АЗОВ НА ДОНАБАСУ КОЈИ ЈЕ ОВДЕ ПОБИО ДЕСЕТИНЕ ХИЉАДА ЦИВИЛА.

ЗАПАДНЕ ПОЛИТИЧАРЕ, ПОСЕБНО АМЕРИЧКЕ, АКО СЕ ПОЈАВЕ НАПЉУЈТЕ И ОТЕРАЈТЕ, ЗАПАДУ НЕ ТРЕБА СТАБИЛНА СРБИЈА, ВУЧИЋУ НЕ ТРЕБА СТАБИЛНА СРБИЈА, САМО НАМА КОЈИ ЈЕ ВОЛИМО ОНА ТРЕБА А ТИ УБАЧЕНИ ЕЛЕМЕНТИ ЋЕ СЕ СВИМ СИЛАМА ТРУДИТИ ДА ПРОТЕСТЕ ПРЕТВОРЕ У НАСИЛНЕ ДЕМОНСТРАЦИЈЕ – ЊИМА ТРЕБА ОДМАХ ДАТИ ПО ЛУДОЈ ГЛАВУЏИ.

ПОЗДРАВ ИЗ БОМБАМА ЗАСИПАНОГ ДОНБАСА И НЕ ДОЗВОЛИТЕ ДА СЕ ТО ДЕСИ У СРБИЈИ.

ДО НОВИХ ИЗБОРА

***

Наши млади, баш ти који би требало да гласају и да ураде нешто за своју будућност, су летаргични. Нема овако великих протеста а да нису организовани из неке инстанце, то (све друго, прим. ред.) су приче за малу децу.

Међутим, треба искористити ситуацију и добити нешто добро. Јер како већ и рече (у претходном коментару, прим. ред.), Србији добро желе само Срби и Руси и нико више.

Сви ти са запада само желе нестабилност на Балкану.
Треба бити паметан, Амери су финансирали Украјинце на Криму како би преузели Крим за своје војне базе, па су их Руси предухитрили и искористили њихове активности како би остварили своје циљеве и то урадили скоро без испаљеног метка. Тако треба да буде и код нас.

Ко год да је ово организовао, нека је и требало је тако нешто Србији да се мало пробуди. Нису на протестима само млади, много другара са којима сам био у рату је тамо, много пензионера који мисле својом главом обичних људи који неће дозволити да се манипулише са њима.
Зато и треба провокаторе одмах уочити и поломити као играчке.

3 replies »

  1. Кажеш брате,руси нам желе добро а зашто онда подршка велеиздајничком идиоту пред изборе и то од Путина,чак и патријарх Кирил му честитао!Прво,то је грубо мешање у унутрашње ствари једне земље јер шта би се десило да наша власт подржи например опозиционара Навалног пред изборе у Русији!?Друго,кад су се већ умешали зашто баш АВ. код например Бошка или Милана!?За Кирила ми је јасно јер екуменисти се лижу са властима, уосталом и патријарх Иринеј му је послао честитку из истих разлога али шта то раде руси када знамо да је Гускова одавно разоткрила ову нашу ђубрад за кога раде и куд срљају,чак иду дотле да и Железњак сад оптужује омладину која протестује да су страни плаћеници…несхватљиво!!!

    Свиђа ми се

  2. Сада нам треба памети као никада,мудрости,знања и разума,да се ослободимо прозападних власти које нас годинама уништавају,настављајући традицију својих очева и деда комуниста,признајући,и издајући део по део Србских територија,свима направисмо државе а ми и дан данас незнамо Србске границе и уређену државу.И као део неке територије желе угурати у сотонски пројекат звани Европска унија,где ћемо се јако брзо асимилирати а територја постати лак плен народа који мисле на будућност и имају јасан циљ.

    Свиђа ми се