ДРУШТВО

У памет се народе мој! Одрекни се гордости, самообмане и калкулантства иначе ћеш, зарад пар „сендвича“, без куће, земље и државе остати!


Небојша Јовић, 13.3.2017.

Западне председничке кандидате 2+1 (2 кандидата ДС (ЈЈ) и 1 СНС (АВ)) не треба посматрати никако другачије до као два смртоносна пиромана над срБском државом и народом, где вас први полива бензином, а други пали!!!

Да вас први није полио, пламен вам не би велике штете нанео.
Међутим, сада су ОБЕ стране „мутирале“, комплетиране су и једним и другим и спремно чекају команду – „пали“! А за ту команду им треба већина на изборима.

Што се осталих сателита запада тиче, на њих не треба трошити речи! „Појаве“ попут Вучићевог „тројанца“ Паровића (дежурног лајавца у Информерском стилу на све, само на газду свог не) или неког „политичког Екрема Јеврића“ званог „Бели-Прелетач“ који вређа интелигенцију, срозава озбиљност политичког тренутка Србије и који је само још једна нова звезда ријалити шоуа политичке кретенизације у Србији, појаве разних ЧАН(А)КОлизаца, не заслужују баш никакву пажњу!

Али пажњу заслужују три актера: Бошко Обрадовић, Милан Стаматовић и Шешељ, где прва двојица једини не носе баласт деценијске моралне и политичке проституције, трговине, превртљивости и издаје. И зато су морали, а за то још увек није касно, да одлуче који ће од њих двојице „повући“ за собом нормалну, патриотску, здраву и Богом одану Србију, а да му други пружи подршку и заједно буду окосница СУДБОНОСНИХ, али не председничких, већ ВАНРЕДНИХ ПАРЛАМЕНТАРНИХ ИЗБОРА који нас сигурно убрзо очекују!!!

Чињеница је да је тренутно Бошко Обрадовић једини који аргументовано, упорно и недвосмислено прозива власт за таксативно наведена дела ВЕЛЕИЗДАЈЕ, за кршење Устава, пљачку народа, продају земље и свега вредног странцима!

Са друге стране, Стаматовић је показао да се земља може чувати и сачувати заједно са народом, па чак и онда кад на вас крену и држава и тајкуни синхронизовано.

Једино бих још волео чути да се Стаматовић по питању НАТО-а, ЕУ, САРАДЊЕ СА РУСИЈОМ И ОСТАНКУ КОСМЕТА У САСТАВ СРБИЈЕ, ОТВОРЕНО ИЗЈАСНИ!

Што се трећег актера тиче – велика нада и још веће разочарење!
Не говори истину сваки онај који каже да није био импресиониран храбрим, горостасним његовим држањем у Хагу. И да није једва чекао да се као победник Хага врати у Србију и уради оно што је обећао – да „раскринка и растури издају Николића и Вучића и избави Србију из канџи издајника и Запада“…! И…??? Уместо раскринкавања и конфронтације, добисмо колаборацију, имплицитну „кохабитацију“ и најаву да са тим истим „издајницима и уништитељима Србије“, може ићи у коалицију!!!!!

Дакле, мач, тоне „бензина“ и упаљач, над главом нам стоје. И чекају. Нестрпљиво чекају да се на нас спусте и коначни нам ударац задају. А народ се игра. И забавља. И свестан опасности, ипак је у подсвест гура, јер неће или не сме себи да призна кукавичлук и страх који му моралну компоненту паралише.

С’ обзиром да је код нас заступљен канцеларски систем, председник има само протоколарна овлашћења. Међутим, сетимо се, и у таквом систему Тадић је суверено као председник на свим нивоима управљао државом. То можете само ако за премијера Србије поставите своју марионету. Тадић је имао Цветковића, Вучић их има најмање 10 на чекању, спремних да апортују на команду са све узицом на врату, само да би добили већи део „колача“.

Зато Вучић изборе не сме добити јер ћемо онда постати „Маршалска монархија“ где би сва, неограничена власт била у рукама једног човека који би био окружен искључиво неписменим, накултурним, политички и не само политички промискуитетним и на најниже пориве спремним нус-продуктима.
Исто тако лоша, можда чак и опаснија опција била би „другопотезна западна опција“ Јеремић-Јанковић. Поготово Јанковић којем су чланство у НАТО и ЕУ циљ и одредница. Онда му је сигурно и НАТО ПЛАН „Космет ван Србије“ одредница и циљ.

Од последњих догађаја у Македонији, видимо да председник државе ипак има једну могућност како да уздрма посланицку вецину у Парламенту Србије и тако иницира нове, превремене парламентарне изборе.

Подразумевајући оставку тренутног премијера пре одржавања избора (јер би сулудо било да 2-ог или 16-ог априла добијемо неког, до сада невиђеног, „гмо-владара“ који би у истом тренутку био и председник и премијер – званично, и председник парламента и координатор свих безбедносних служби – незванично. једном речју-нови Маршал) ствара се простор да изборним поразом садашњег премијера, нови председник државе убрза ванредне парламентарне изборе.

Зато Србијо, остави се неозбиљних Паровићко-Прелетачких-Чанколизаца! Не лажи себе зарад интереса личних да ће ти двојац“ЈЈ“ или „ВВ“ бољи живот донети јер, као што сам на почетку навео, прва тројица, колико год се око „плена“ клали и једни на друге режали, „ДЕЦА СУ ЈЕДНОГ ИСТОГ „ЗАПАДНОГА ОЦА““ а четврти је већ јавно обећао сарадњу са једним од њих.

О самоубилачкој опцији „бирања мањег зла“ која би нас сврстала на већу или мању, али ипак СТРАНУ ЗЛА, не бисмо смели ни помислити!

И зато, у памет се народе мој. Одрекни се гордости, самообмане и калкулантске нарави где ћеш зарад пар „сендвича“ без куће, земље и државе остати. Покидај окове страха, усправи се и ако не сада и на овим изборима, а оно барем на скорашњим, следећим, вероватно ванредним и СУДБОНОСНИМ парламентарним изборима, уједини се, сложи, обожи и коначно ослобођење Србији од готово стогодишње окупације, донеси. Постављајући први пут, после Краља Петра првог, на чело Србије верујућег, православног, председника и домаћина који ће чувати ово што од државе и народа имамо и вратити нам оно изгубљено а што је наше.

Јер, врх државе није одабран да би се као власник државне територије и свих њених ресурса понашао и продајом исте баснословно богатио (а тако су се готово сви до сада понашали), већ да постојеће најпре сачува а потом државу обогати, изгубљено врати, народ усрћи и пода му миран, безбрижан и благословен живот. И све то у име Бога јер се све наведено, све благодати могу остварити само у савезу са Богом и славећи име Божије!

 

11 replies »

  1. @Небојша Јовић
    Добисте жестоку подршку од некога, који се мучи са великим словима!

    Свиђа ми се

  2. БРАТЕ ЈОВИЋУ ЈА ЋУ ВАЗДА ПОДРЖАТИ САМО ШТО КАЖУ МОЈА ЧЕСТИТА БРАЋА И СЕСТРЕ СА КИМ БОЉЕ СРБИ СА КИМ ЗНАЈУ КО ЈЕ БИЈО ВЕРА А КО ЈЕ невера СТАРИ НАШИ СРБИ КАЖУ НА МУЦИ СЕ ПОЗНАЈУ ЈУНАЦИ СТО ЉУДИ СТО ЋУДИ АЛИ ОКО ЈЕДНОГ СЕ МОРАМО ДОГОВОРИТИ ШТО МАЊЕ ТЗВ ПОЛИТИЧКИХ СТРАНАКА БОЉЕ ЈЕ ЗА НАС МЕНЕ ТЗВ СТРАНКЕ НЕ ИНТЕРЕСУЈУ ВЕЋ САМО ВЕРА У БОГА ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ НИЈЕДАН ОД КАНДИДАТА ЗА ПРЕДСЕДНИКА републике СРБИЈЕ НИЈЕ БИЈО НА КИМ КАД ЈЕ ТРЕБАЛО ВЕЋ ДА УЗМЕ ГЛАСОВЕ ОД ЧЕСТИТОГ НАРОДА НЕК НАМ ЈЕ ГОСПОД У ПОМОЋИ ДА СЕ ДВЕ СРБСКЕ ЗЕМЉЕ ШТО ПРЕ ОСЛОБОДЕ КИМ И ПРОШИРЕНА ЦГ И УЈЕДИНЕ КА БЈЕЛАШИ ВЕЛИКА СРБСКА ПОДГОРИЧКА СКУПШТИНА 1 11 1918 ГОДИНЕ

    Свиђа ми се

  3. @Tomica Vican
    Сваки човек примером треба да покаже и потврди писанију. Тако и Ви, почните писати писмом у Срба, па ће неко и да разуме Ваше мисли. Овако сте нам сервирали превише страних слова.

    Свиђа ми се

  4. Poslednje upozorenje.Ni jedan kandidat nije vredan ni ime da se izgovori.Jedan deo Srba zivi u lajkovanju drugi u parovima farmama i tim ludostima u turskim serijama latino indijskim i tim sranjima,jedan deo zivi u mislju kako da nabavi pare za drogu,jedan deo kako da proda telo za petsto dinara prostitucija,jedan deo nije svestan nicega,jedan deo se trudi da sto vise pokrade,jedan deo se prodaje za sendvic i obecanje da ce ostati na poslu,jedan deo se proda za sendvic i obecanje o zaposlenu i plati dvesta trista evra.jedan deo nosi se mislju kako da pobegne iz Srbije,jedan deo dedi ne ide na grob jer je pobegao sa dedinog ognjista i Agate,veliki deo se gadi prave Srpske muzike a,dici tehno i tim stranim a,mnogi ni rec ne znaju engleskog.Veliki deo nema porodicu niti ce je ikad imati,veliki deo gleda kako ce da obavi abortus jer im Srpstvo ne treba.Maleni deo shvata sta se desava ali i taj malenni deo nikako da se ujedini.
    Jedan deo ocekuje Bog ce pomoci,nece Bog pomoci treba debelo da se zasluzi Bozija pomoc.Nosio se mislju ali od misli nema nista,uvideh da nemam skime usamljeni vuk sam ne moze pobediti.
    Nisam nesto preterano pametan ali gde da pronadjem pametne i casne i gde pronaci i fizicki i duhovno jake? .Gde pronaci pocetne za shranku ne Sebe vec Srbende ?Stranku samo broj potreban za vladanje Srbiom nista preko toga.Proveri kandidata potpis pristupanju kakvog na svetu nema .Ko bi potpisao pristupnicu ,zakletvu, i smrtnu presudu koja bi obuhvatala i obavezivala svakog kandidata zivot ili smrt ,u toj obavezi svaki ko pokusa da radi za shrace ,izdaja,potkradanje drzave odavanje drzavnih tajni.Stranka u koj se se tesko ulazi a, izlazi samo mrtav.
    Ovakav model imaju tajna drustva ulaz tezak a,izlaz samo mrtav.
    Ko bi pristupio i podrzao osnivanje takve Stranke verovatno niko.
    Dali bi potpisnici za kanditaduru platili potpis i ulaznicu za Srpsku inperiju niko.Ko bi izdvojio samo 5 eura od naroda za kanpanju niko.
    Suveljaga se nadvila nad Srbiom cena.Svake Godine nestane Gradic,Groblja su sve duza i sira,osirumaseni uranijum ubija,vakcine,Gmo, A sta ste pojeli ne samo u mesu nego u mnogo cemu sto je smrtonosno i pogubno za zdravlje.Zaprasivanje iz Aviona itd.Turci smanjise broj Srba,Madjari,Bugari, Izdajnici Muslimani i Hrvati,Prvi Svetski pa Drugi pa opet izdajnici Hrvati Muslimani pa siptari pa Nato i najvise englezi i vatikan, Abortus pomorio Srbe.Od Aleksandra masona do dan danas Srbiom vladase Stranci.a narod klikce kao suveljaga strancima i izdajnicima klikce za svoj nestanak.
    Srbiju bi mozda spaslao treci svetski,ali pre je moguce da krene pandemija iz Kine ne lazna nego prava.Neki se nadaju vraticemo Kosovo tesko da ce se to desiti pre ce se desiti da suptari budu u Nisu.Zatim veci broj Kineza ce naseliti Srbiju Arapi .Srpska Zemlja nece biti Srpska prodace svu Srpsku Zemlju,Rudnike otvorene i veliki broj koji jos nisu ni otvoreni, sve fabrike nece biti ni jedna Srpske.
    A kada banje i izvori budu prodati tada ste Srbi skroz najebali i tada cete mrtvima zavideti.U 22 Veku malobrojni Srbi ce biti stranci u svojoj zemlji.Nece se ni zvati Srbija.Verovatno ce a, to je naj verovatnije hazari zbrisati sve kojima su pomogli da zauzmu Srbiju i oni naseliti Srbiju .Srbi nisu svesni da rat nije zavrsen ovaj rat sto su primenili moze se nazvati Zao Duh nevidljivi opasniji daleko od oruzanog ubijaju bez bombi metaka a,zrtva ne pruza otpor nevidjivom ratu.Tarabicevo prorocanstvo i upozorenje gazi krupnim koracima.Srbi nemaju ni volje ni zelje da sprece ostvarenje prorecenog a,moze se spreciti .Srbi nemaju vise ni samosvesti ni borbenog duha,niti slede jedini put a,taj put je Boziji.Srbi su davno izdali svoga tvorca.i izdali su i sami sebe i cast i dostojanstvo.
    Ko god bude malo razmislio o ovom tekstu shvatice da je surova realnost a,ne zajebancija.

    Свиђа се 1 person

  5. @Небојша
    Видим да сте примили новоговор. Уместо, да ми објасните, Ви желите, да ми „појасните“. Нови израз, који сви медијски поклоници, а и политичари у последње време употребљавају. Ако сте Ви аутор текста, ред је да нам то и саопштите. Замислићу, да нисте. Одговарате збирно? Нисам ја НИГДЕ и НИКАДА оспорава нечије ПРАВО. Избегавам тај термин и може ми се само случајно омаћи. Јасно сам, написао, шта мислим о тексту, те обратите пажњу на наведене чињенице. Пишете, да се борите за чињенице? Које сте нове навели, а пишете: „Али сам увек износио ставове или закључке водећи се искључиво АРГУМЕНТИМА, ЧИЊЕНИЦАМА И БЕЗ ХИПОТЕТИЧКИХ ПРОИЗВОЉНОСТИ“? Зар заиста верујете, да сам ја случајно употребио „меморија памћења“? Да објасним. Употребљавам тај израз, када покушавам нагласити, како је памћење шупље и несигурна тачка ослонца. Прочитајте поново мој коментар. Зар нисам против употребе тешких речи. Или то Вама није јасно, па у истом стилу некога проглашавате за ИЗДАЈНИКА. Позивате се на здрав разум? Чији Ваш? Пишете и:“зло које су нам комунисти, а потом и западни-ЕУ фанатици-једном речју ИЗДАЈНИЦИ, нанели и који се могу преоблачити у црвену, плаву или црну боју…увек ћемо их препознати.“. Објавише на овом сајту нешто о прослави ПКБ. Зар нисте обратили пажњу? Срећом, да је овај сајт, објавио то, тек да Вас потсети, да Ћопави и његови нешто оставише иза себе. И немојте, да ми више ништа појашњавате. Радо ћу читати свако Ваше објашњење. Наравно, да комантари нису за „озбиљну“ анализу. Нити сам ја „озбиљно“ анализирао текст. Једино ми је ново да сте аналитичар. Много има аналитичара разних врста, а по правилу се баве анализама у областима које им нису СТРУКА.

    Свиђа ми се

  6. Хајде да пробам Косовцу и Млинаревићу, да појасним како свако има право на своје мишљење и угао посматрања ствари.
    Господо, ја никада нисам настојао да некоме наметнем свој став нити сам тврдио да сам у свему написаном увек 100% у праву. Некада вас време или обрт догађаја оповргну.
    Али сам увек износио ставове или закључке водећи се искључиво АРГУМЕНТИМА, ЧИЊЕНИЦАМА И БЕЗ ХИПОТЕТИЧКИХ ПРОИЗВОЉНОСТИ. Е сад’, то што неки, острашћени, сендвичарски или жуто опредељени, заслепљени, нервозни или можда и боље обавештени, не могу да се помире са написаним…то је већ њихов проблем. Патолошки или не, али њихов.
    Читајући ове прозивне коментаре, нисам уочио ништа што завређује озбиљну анализу јер, као што рекох, свако има право на свој став.
    Једино мислим да наводити Пернара (за кога ништа лепо немам да кажем јер нити га познајем нити ишта знам о њему) као неког пријатеља једног од кандидата, а заборавити УБИЦУ ДЕЦЕ СРБСКЕ-БЛЕРА, као пријатеља па још и САВЕТНИКА ДРУГОГ КАНДИДАТА…мислим да је пропуст велики. Као и пропуст навођења да „Војвода“ отворено поручује да је спреман да буде у коалицији са тим Блеровим пријатељем и највећим ЕУ фанатиком Балкана. Да не помињем да су у тој „прихватљивој коалицији“ и један Дачић, Динкић, па чак и Вук Драшковић!
    Даље, рећи да су ОБРАДОВИЋ И СТАМАТОВИЋ ПРЕУЗЕЛИ БАРЈАК ИЗДАЈЕ ОД ВУКА ДРАШКОВИЋА И ЂИНЂИЋА је смешно, неозбиљно и ступидно, исто колико и тврдити да је Палми заиста Бетовен уживо свирао, када је Палма био мали :-)))
    Осврнуо бих се још на латентни простаклук терминима попут „покварењаштво“ или благу неписменост огледану у врсти плеоназма „МЕМОРИЈА ПАМЋЕЊА“ 😛
    Да васпитавам, нити могу нити хоћу! Да описмењавам, такође. Да будем и ја благо или јаче вулгаран, то и те како могу и умем али нећу, пре свега зато што сам тако васпитан а највише и зато што поштујем „желудац“ и ниво васпитања пре свега ове редакције високог реномеа и писмености, а и осталих читалаца који на објаву и ове коментаре могу налетети.
    Тако да, уколико буде, али писменијих, културнијих и на аргументима а не хипотетици и острашћености заснованих коментара-питања, радо ћу што шта појаснити. Иако, опет понављам, свако право на своје виђење има.
    Да напоменем и то да нити сам члан Двери, нити у било каквом контакту са Бошком или Дверима.
    Поздрав и још једна молба за све, да на овим изборима гласају не страхом, калкулантством, страначком дисциплином, инатом…већ искрено, паметно, здраворезонски, сваког тренутка имајући на уму зло које су нам комунисти, а потом и западни-ЕУ фанатици-једном речју ИЗДАЈНИЦИ, нанели и који се могу преоблачити у црвену, плаву или црну боју…увек ћемо их препознати. Нека нам једина боја буде црвено-плаво-бела, а изнад сваке странке и сваког лидера, да нам буде Србија!

    Свиђа се 1 person

  7. @Косовац
    Нема потребе за тешким речима „покварењаштво“. Може човек, да мисли то што мисли. Можда из незнања, можда из неразумевања политике, можда је устао на леву ногу, можда пише по задатку, можда чека, да му нови запосле дете или њега. Све у свему његова ствар, као што су и наши коментари наша ствар. Ја и не знам ко је Небојша Јовић и чиме се бави. У сваком случају се човек определио и зна за кога ће да гласа. И то је нешто!

    Свиђа ми се

  8. @Косовац
    Поред тога што си навео, аутор је заборавио и избрисао из меморије памћења, разне детаље из политичке и личне биографије „његовог“ Бошка, а и Милана од Златибора. Заборавља, да Бошко води кампању, као да ће доласком на место председника имати СВУ власт. Очигледно је, да његова ментална структура иста, као и код главног кандидата. И он би да буде „цар“, а не председник републике. Шешељу се може, МОЖДА, прогледати кроз прсте, јер тешко, да би неко остао исти после Хага и болести. Уосталом, како ГЕНИЈА, ми смртници, да разумемо. Никада његови поступци и размишљања нису многима били разумљиви. Поменутом двојцу без кормилара тешко је прогледати кроз прсте. Они су, такорећи у тренутку, променили схаватања.

    Свиђа ми се

    • слободан млинаревић,
      Потпуно си у праву, овај Неша неког уздиже у небо као да учествује на конкурсу који организује Ружица Ђинђић, а некога прави на пачавру. Није ми јасно да ли он зна да сви који читају то примећују као покварењаштво.

      Свиђа ми се

  9. Небојша Јовић,
    Шешељ није Пернара мазио и пазио и послао на демонстрације са усташама, није усвојио Ђинђићеву „идеологију“. Као Бошко Обрадовић.
    Шешељ није ушао у коалицију са Александром Вучићем као Стаматовић, а после годину дана лепе сарадње Стаматовићеве странке са издајником, решио да престане да буде издајник.
    Шешељ једини не носи баласт деценијске моралне и политичке проституције, трговине, превртљивости и издаје. Бошко Обрадовић и Милан Стаматовић су преузели барјак деценијске моралне и политичке проституције, трговине, превртљивости и издаје од Ђинђића и Вука Драшковића.
    Од свих српских политичара, једино Шешељ није био морална и политичка проститутка, трговац, превртљивац и издајник. Још није. Да ли ће бити, можемо да разговарамо по принципу кладионице.

    Свиђа ми се

  10. Vučić je dobitnik najvećeg priznaja opštine Srebrenica-
    orden od neobrađenog kamena.
    + + +
    Primati se ipak menjaju –
    sa poslaničkog na ministarsko mesto.
    + + +
    Na prezentaciji specijalnog vozila je dokazano-
    da sve dokaze protiv Vučića jedino može da obori „Miloš“.
    + + +
    Kad budeš glasao obavezno se slikaj sa listićem-
    slika ima veću cenu od sendvića.
    + + +
    U izbornoj noću mazohistički narod
    će preću na stranu policije.
    + + +
    Na koji su način prodali Srbiju iza zatvorenih vrata –
    objašnjavaće godinama iza zatvoreničkih vrata.
    + + +
    U rijalitiju „Parovi“ „kraljice trotoara“ –
    iza ćoška sačekuje debela Gatara.

    7. avgust 2017.

    Jeremićevom dedi „u „PINKU“ NATO“ otvorio bazu –
    Da mu Vučićev „Informerbiro“ ponovo održi dženazu.
    + + +
    Vučićevi botovi lažovi prvi put u vašem gradu –
    svakog momenta će (sa sendvičima) i Baron da stigne.
    + + +
    Da Narod ima muda –
    ovog puta bi gladao jajima.
    + + +
    Dva Aleksandra su predesnički kandidati –
    samo jedan je doktor nauka.
    + + +
    Ako se na glasanju treći put budete zajebali –
    nemojte, sutra, da se žalite kad vas budu j*bali.
    + + +
    Posle izbora će Srbija biti na glasu –
    Na čelu će imati Vučića svog cara Bokasu.
    + + +
    Vučiću crno ti se piše – sa Belim.
    + + +
    Usro se, Vučić, pa se kao jarac dere-
    obesili ga na vitruelne „tviter “ bandere .

    8. avgust 2017.

    Свиђа ми се