АКТУЕЛНО

Влада објавила позив за концесију аеродрома „Никола Тесла“ – запослени најавили ПРОТЕСТ


aerodrom-nt

Влада Србије и акционарско друштво Аеродром „Никола Тесла“ објавили су Јавни позив заинтересованим странама за концесију београдског аеродрома у трајању од 25 година, пренео је портал Tangosix.

Према условима концесије у надметању неће моћи да учествују компаније које већ управљају аеродромима у радијусу од 450 километара од Београда šто значи да из трке испадају компаније „АДП“ (један од концесионара загребачког аеродрома „Плесо“) као и турски конгломерат „ТАВ“ који управља аеродромима у Македонији.

Јавни позив, који је објављен на сајту београдског аеродрома, предвиђа да ће прецизније обавезе будућег концесионара бити финансирање, развој у форми изградње и реконструкције, одржавање и управљање (менаџмент) целокупне инфраструктуре Аеродрома „Никола Тесла“ и обављање формалне улоге оператера аеродрома.

Победник концесије биће дужан да региструје правно лице на територији Србије на којег ће, по добијању концесије, прећи право коришћења све непокретне имовине Аеродрома „Никола Тесла“ које це се по истеку концесије вратити на Републику Србију.

Предвиђа се да се концесија одвија у две фазе.

У првој фази доставиће се необавезујуће понуде док ће се у другој фази доставити обавезујуће понуде.

Сви заинтересовани за концесију имаће 15 дана да предају захтев за учествовање у првој фази, а време тече од 10. фебруара.

Такође, имају 60 дана укупно да предају своје необавезујуће понуде у склопу Фазе 1. Свако ко је заинтересован да откупи тендерску документацију то ће моци да уради за 1.000 евра.

Компаније или конзорцијуми заинтересовани за концесију мораће да испуне и услов да поседују више од 500 милиона евра капитала, наводи се на сајту Tangosix.

ИЗВОР: РТВ

***

ЗАПОСЛЕНИ НА АЕРОДРОМУ НАЈАВИЛИ ПРОТЕСТ

Синдикати запослених на Аеродрому Никола Тесла Београд одржаће сутра од 9 часова протест због одлуке Владе Србије да дугогодишње раднике уместо на неодређено прими на одређено време, речено је агенцији Бета у Синдикату „Заједно“, који је један од организатора протеста.

Протест ће бити одржан на паркингу Аеродрома, код пролаза „Д“, а учествоваће представници Независног синдиката аеродрома Никола Тесла, синдиката „Слога“ и Асоцијација слободних и независних синдиката и синдиката „Заједно“.

Агенцији Бета у синдикату „Заједно“ речено је да ће се сутра на протесту фокусирати на статус запослених, а да је даљи план да се запослени укључе у процес одлучивања о судбини аеродрома.

„Тражићемо да се уговори запослених, који нису јасни, врате на оно што је обећано, да буду потписани на неодређено, како би сви радници на исти начин ушли у процес решавања судбине аеродрома“, речено је у синдикату, у коме додају да је министарка саобраћаја, грађевинарства и инфраструктуре Зорана Михајловић примање радника на неодређено обећала у новембру и децембру.

Радници су незадовољни и због тога што нису обавештени о томе који је модел приватизације аеродрома одабрала Влада Србије, већ су за концесију сазнали на сајту аеродрома.

Влада Србије и аеродром „Никола Тесла“ у Београду објавили су јавни позив за давање концесије за ту компанију у трајању од 25 година.

Четири синдиката која организују протест имају око 1.300 чланова.

Beta

————-

12.2.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

2 replies »

 1. БРАЋО РУСИ,

  ЕВО ШАНСЕ ДА ПОМОГНЕТЕ СРБИМА, НА ЕЛЕГАНТАН НАЧИН !

  ДР ИНГ БОЖИДАР МИЛОСАВЉЕВИЋ http://skrivenosaznanje.blogspot.com

  >Воскресенье, 12 февраля 2017, 14:42 +01:00 от СРБски ФБРепортер : > >РЕПОРТЕР posted: “

  Влада Србије и акционарско друштво Аеродром „Никола Тесла“ објавили су Јавни позив заинтересованим странама за концесију београдског аеродрома у трајању од 25 година, пренео је портал Tangosix.

  Према условима концесије у надметању неће моћи да “ >

  Свиђа ми се