ЗЛОЧИНИ НАД СРБИМА

Ако волите Косово, пустите ви мене, издајника…


Ако волите Косово,
Пустите ви мене који сам продао кућу,
Oдбраните ваше корене и земљу Свету!
Косово није само моје, него и ваше,
Oдбраните га, сачувајте га,
Oдбраните идентитет и себи и својим потомцима!

f92ea1f3092fc72b1ccf6a46eaa1d54e_l

Пустите ви мене, издајника, који је продао делић свог Косова!
Шта ћете ви предузети,
Којима је Косово у срцу и у ваздуху који дишете!?
Није ваљда да вас је моје ништавило поколебало
Да и даље Косово сматрате вашом колевком!?
Ако сам ја продао своју колевку,
Да ли се ви то ваше одричете без новца и без борбе!?
Или је Косово било само моја колевка!?
Можда сте се ви родили у некој јарузи!?
Можда ви никада и нисте имали колевку,
Па сте љубоморни на мене
Што сам је имао и што сам имао шта да продам!?
Ако је то била само моја колевка,
Што вам смета ако је „продату” понекад поменем!?

foto_vest__1426579951

Криво вам је можда било што сам је сам бранио ономад,
Без вас!
А можда ви више волите моју колевку од мене
Па сам погрешио
Што је вама прво нисам понудио на продају!?
Нудио сам је, али нико није хтео да је купи,
Осим Шиптара!
Можда није проблем ни у овоме, већ у томе што није још све продато,
Има још по нешто да се прода
А ви нећете имати никакве користи од тога!?
Или можда мислите да ће нешто остати непродато,
Па ће остати да вас, „ревносне” Србе, подсећа да још имате нешто на Косову
И због тога ћете морати то да браните
А опет од тога нећете имати неке новчане користи!?

2709298

Можда вам је криво што ћете ви морати да браните то мало земље
Што није продато,

Па мислите да није фер да будемо у истом строју
И ја који сам се овајдио од Косова,
И ви који од Косова никакве вајде имали нисте!?
А можда вам је само жеља да се што пре и ово мало непродатог прода,
И да једном за свагда завршите са Косовом,

ЈЕР ГА НИКАДА НИСТЕ НИ ВОЛЕЛИ!?

________

Саша Касаловић
10.2.2017.

 

Повезано: Кад следећи пут будете причали како су „Срби продали Косово“, сетите се делом и овога…

9 replies »

 1. БРАТЕ САША НИЈЕСИ ТИ НИШТА КРИВ НИ МИ КРИВИ СУ изроди комунисти КОЈИ СУ ЗАБРАНИЛИ ПРИВРЕМЕНИ А ОСТА ТРАЈНИ ПОВРАТАК СРБА НА КОСОВО МЕТОХИЈУ И СВЕ ШТО СУ ОНИ РАДИЛИ СРБИМА КАД ОСТАНЕ СРБКИЊА ЖЕНА ТРУДНА НАМЕРНО СУ ТРОВАЛИ И ТАКО УБИЈАЛИ НЕ РОДЂЕЊУ ДЕЦУ СРБЕ СУ ЋЕРАЛИ СА СВОЈИХ СЕЛА У ГРАДОВЕ А ТАМО ТЕ ЧЕКА ПРОПАСТ НЕМА ПОСЛА НИКАКВОГ ОТИМАЛИ СУ ШУМЕ ЊИВЕ РУШИЛИ СВЕТИЊЕ МАНАСТИРЕ И ЦРКВЕ ТО СУ СВЕ РАДИЛИ комунисти удбаши И УВЕК СУ НА СРБСКЕ ВЕЛИКЕ ПРАЗНИКЕ ПАЗИЛИ ШТА СРБИ ЗБОРЕ НИЈЕ БИЛО У ШКОЛАМА ДА СЕ УЧИ О СВЕТОСАВЉУ И СРБСТВУ ВЕЋ НЕКЕ поганије ЊИХОВЕ ТАКО ЈЕ БИЛО И У ОНОЈ ПРОШИРЕНОЈ ЦРНОЈ ГОРИ И У ДАЛМАЦИЈИ ТО СУ МИ ПРИЧАЛИ МОЈИ ЂЕДДОВИ КОЈИ НИЈЕСУ НИКАКО ВОЛИЛИ ОНОГ сатрапа ВЕЋ СУ БИЛИ ЗА КРАЉА ПЕТРА И ОТАЏБИНУ ТО СЕ КРУЈУЋИ ПРИЧАЛО САМО КАД СМО САМИ НЕК ГОСПОД ВАЗДА БУДЕ У ПОМОЋИ НАМА СРБИМА КОЈИ СМО ПРАВОСЛАВЦИ И СВЕТОСАВЦИ ЕТО МОЈИ ЂЕДОВИ ДА ИМ БОГ ДУШУ ПРОСТИ СУ МИ ТО ЗБОРИЛИ И ЈА САМ СА СВОЈИМ КОСОВЦИМА СРБИМА НА БРАНИКУ ОТАЏБИНЕ СРБСКЕ ОД СПОЛУНА АТИНЕ СКАДРА ПРИЗРЕНА БЕРАНА ДО СРБСКИХ МОРАВИЦА ДОК ЖИВИМ ЗАВИСИ КОЛИКО ЋЕ СЕ СРБИ ПОТРУДИТИ ДА ВИДЕ ГРЕШКЕ ТЗВ ПОЛИТИЧАРА ОНИХ ИЗ БЕОГРАДА И ПОДГОРИЦЕ И КА СРБИ БЈЕЛАШИ ПОБЕДИТИ СВЕ душмане СРБИЈА СРБИМА СССС

  Свиђа ми се

 2. Ето, да се огласим, да не буде да ме не занима расправа о Косову и Метохији!
  Мислим да је текст постигао свој циљ!
  Добро је да код Срба Косово још изазива емоције ма какве оне биле!
  Ко ме познаје, зна и мој однос према Косову!
  И да не заборавим, ово није песма и ако је текст од стране уредника постављен да на песму личи!
  Ово је текст којим сам покушао да дотакнем сваког Србина и прозовем га за лицемерисање када је Косово у питању!
  Наравно, тражим и своју кривицу у свему и због тога себи у тексту инпутирам продају сопствене куће прихватајући улогу оних на које се последњих дана дигла толика галама на интернету да су најодговорнији што је Косово изгубљено, што наравно није тачно!
  Био сам оштар у тексту али не и вулгаран, па молим и све друге, који би да својим коментаром кажу нешто на ову тему, да буду мало уљуднији, не због мене већ због теме о којој полемишемо!
  Срамота коју носимо због Косова је заједничка, међутим Бог ће у онај дан непогрешиво знати ко је шта на Косову и у вези са Косовом чинио, тако да немам ни најмању потребу да се било коме правдам и нешто му објашњавам а који ме је у овим коментарима или у својим мислима због овог текста оптужио или критиковао!
  Какви будемо на Косову тако ће нам и Господ судити, оштри према непријатељу а не према браћи, истрајни у трпљењу и праштању а не у свађи, исправљајући себе и примером својим утицати на друге, а не како је овом темом првобитно учињено да се нападну само они који су продајом кућа отишли са Косова када им је то остало као последња опција ! Осуђивати њих а продати им своју имовину у суженој Србији и тако доћи до новца који је само прешао из руку несретника од шиптара у руке оних из сужене Србије је крајње лицемерно и безобразно, као и покушај да се каже да су многи узели огроман новац од продаје својих кућа на Косову па је само неправда у томе што ови што продају куће у суженој Србији своје дају за мање новца јер не умеју и не знају своју имовину да цене!
  Комлексна је то тема али је одвратно што се све своди на ниво, ко коме и колико чега даје у тој трговини, док истовремено нико не помиње војску оних који и данас остају на Косову и чувају идентитет свих нас да се не изгуби док не прођу ова мутна и несрећна времена!
  Поносно могу рећи да сам један од тих чувара и ЈА!
  Праштајте!

  Свиђа ми се

 3. Косово је земља Србинова ма где био и ма где живио и обавез је свих Нас да га чува и сачува ! Зато, морамо имати власт која нас не спречава у томе !! На чело државе Родољубе а не гмазове, и Владу националног спаса.

  Свиђа ми се

 4. КОСОВО МЕТОХИЈА ЈЕ СРЦЕ СРБИЈЕ ЗА МЕНЕ ЈЕ СВЕТИЊА И ТАКАВ ЋУ УМРЕТИ ПРОБЛЕМ ЈЕ ЉУДИ НЕ ЗНАЈУ ИСТОРИЈУ КОСОВО МЕТОХИЈА ЈЕ СВЕТА ЗЕМЉА СВИХ НАС СРБА И СРБКИЊА ЗАГОРСКА СРБИЈА КАД БИ СЕ ТО ЈОПЕТ ПОВРАТИЛО СРБИЈА БИЛА КА ЗА ВРЕМЕ ЦАРСТВО ДУШАНОВО

  Свиђа ми се

 5. Свака критика око Косова и Метохије треба да буде и самокритика.Сви смо за све криви а посебно власти садашње,прошле а и будуће вероватно.Доста више препуцавања и паметовања!Пођимо од себе:шта сам ја учинио да привремено изгубимо Косово и Метохију!?То је потање за сваког ко се Србином осећа! Кад нађемо кривицу у себи онда ћемо почети да решавамо питање Косова и Метохије и онда ћемо дати одговор који морамо дати једног дана:шта чиним за Светињу Косова и Метохије,каква је моја (не)одговорност према Светом Кнезу Лазару…Молим вас запитајмо се: зашто Свети Кнез Лазар није био прагматичан и са Царем Муратом подели царство??!Зашто??Зашто оде из Крушевца на Косово поље?Пре само 628 година!? Да ли смо ми данас после 628 година много паметнији!?Зашто се ми „бавимо „Косовом сада у 21-ом веку??! Па зашто то нису дали до сада!!?
  Али браћо и сестре,не заборавимо речи Светог Кнеза, Цара Лазара: „ЗЕМАЉСКО ЈЕ ЗА МАЛЕНА ЦАРСТВО А НЕБЕСКО УВЕК И ДО ВЕКА“.НЕ ГЛЕДАМ КОЈА МЕ СИЛА НАПАДА ВЕЋ СВЕТИЊУ КОЈУ БРАНИМ!
  И још запамтимо: Свети Кнез Лазар је прво одвео војску у цркву на причешће па потом у бој за Свету Србску земљу.На Косову је проливена причешћена Србска крв! А причешћена крв је Господња и Србска!Србска земља је заливена причешћеном крвљу! Србском и Господњом! Косово и Метохија је Србска и Господња земља! Сада и увек!АМИН!

  Свиђа ми се

 6. Ја сам знала једног Сашу Касаловића као доброг и здравог православца а овог што је ову гнусобу написао не познајем и гади ми се на његово поступање.
  Ако тврдиш да си продао ђедовину онда боље ћути и не брукај се.Ако ниси него фол због других који јесу продали онда си глуп и немаш морално право у туђе име никога да прозиваш.
  Ни једном честитом човеку не би пало ни накрај памети да труби о томе!
  Продавали сте земљу и ви појединци са Космета а и сви богоборни режими од 46-те на овамо и нико није без одговорности,сви смо криви за све по речима светих Отаца.
  .Да си остао на своме (тврдиш да си продао) као што су остали многи па да придикујеш, овако то кмечање јадно звучи.
  Има и неки од нас који воле Косово и срце их боли због Њега а издајнике ми не судимо,има ко суди њима.И лажу они који су продали да воле Косово јер Га не би низашто продавали!

  Свиђа ми се

  • А што си се сестро осетила прозваном? По ономе како си се преставила веома си неваспитана и проста, што значи да си се пронашла у песми, јер да ниси, ћутала би.

   Можда си добила сендвич?

   Цитирамо те веља ревносна православко: „а издајнике ми не судимо,има ко суди њима“.

   Ау каква побожност?! А у ствари лицемерство, шта ти је порука веља „православко“ :

   Да издајници могу неометано да заврше свој пос’о без нашег отпора, без твог суда, или нашег суда, али зато судиш и вређаш Сашу Касаловића због написане песме, која ми се баш нешто и не свиђа, али ме није погодила, ни прозвала, али је истинита.

   Због лажног обећања 1000 динкићевих евра Срби су продали Србију и гласали су за издајнике и слуге окупатора, а нису били животно угрожени, нити им је претила смртна опасност .
   За шаку брашна, литар зејтина, празна обећања, гласали су за издајнике, сад неће добити ни то, добиће бесплатни коверат да учествују у наградној игри „УЗМИ РАЧУН И ПОБЕДИ“ и победиће, по старом добром обичају добиће опет издајнике на власти.

   А ти навалила на Сашу Касаловића, кога лично и не знам, али знам какав су жесток отпор ОН и остали СРБИ са КИМ-а пружили шиптарима и окупатору, док се нису умешали како их ти назва, „издајници које ми не судимо“ (него гласамо за њих).

   Из свих наведених разлога сестро умукни и зачепи и не баљезгај!

   Свиђа ми се

   • A ако је нешто треће у питању ,обзиром да сам за прве твоје две претпоставке од тебе добио ордење да сам се обрукао и да сам глуп , дали ћеш допустити да и ја теби дам орден када ми будеш рекла (написала) ….ИЗВИНИ или ОПРОСТИ ми !?

    Свиђа ми се

 7. МА КОСОВО МЕТОХИЈА ЈЕ СРБСКА КОЛЕВКА СВИХ СРБА И СРБКИЊА БРАТЕ САША ЈА ТУ СВЕТУ ЗЕМЉУ НАШУ ПОСЛЕ ГОСПОДА НАЈВИШЕ ВОЛИМ НА СВЕТУ ЧОВЕК КАКО СТАРИ ВИДИ МНОГЕ СТВАРИ И ВИДИ ГДЕ ЈЕ ГРЕШИЈО ПОСЕБНО МИ БРДЂАНИ ВОЛИМО НАШЕ КОСОВО И МЕТОХИЈУ НО ИЗДАЈЕ КРОЗ ВЕКОВЕ НАС УНИШТИШЕ А ПОСЕБНО КАД небраћа КОЈА НА ЖАЛОСТ ВЛАДАЈУ ОД 1944 КОЈИ СУ ГЛАВНИ КРИВЦИ ЗА СВЕ СРБСКУ ТРАГЕДИЈУ ПОСЕБНО комунисти партизанштина ИЗ ОКУПИРАНЕ БЕОГРАДСКЕ СКУПШТИНЕ ОКЛЕ СВЕ ИЗДАЈЕ ДОЛАЗЕ УЗ БОЖЈУ ПОМОЋ И СВЕТЕ ГУСЛЕ И ГУДАЛО САЧУВАЋЕМО СРБСТВО СПОМЕНИМО БРАЋО ДАНАС СРБСКОГ ТИЋА БЛАГОЈА ЈОВОВИЋА КОЈИ СА ТРИ МЕТКА РАНИ анту павелића У АРГЕНТИНИ ЂЕ ЈЕ крвник ПОБЕГАО И ДА БИ ОСВЕТУ ЧЕТНИКА ВОЈВОДЕ ПАВЛА ЂУРУШИЋА ИЗБЕГАО ИТД СССС

  Свиђа ми се