АКТУЕЛНО

Шид: Мигранти изазвали експлозију цистерне, има повређених (видео)


vest

Четворица Миграната повређена су јутрос у експлозији која се догодила У Шиду. Према још увек непотврђеним информацијама мигранти су покушали да уђу у цистерну која се налазила на колосеку железничке станице Шид.

У том покушају, незванично, један мигрант је закачио жицу под великим напоном струје и тако је дошло до инцидента. Мигранти су збринути и тренутно се налазе у Ургентном центру у Београду где се лекари боре за њихов живот. Надлежне службе извршиле су увиђај и очекује се и званично саопштење о овом догађају.

***

Јутрос око 6 и 45 минута Шиђане је пробудила експлозија. У први мах они који живе у близини железничке станице нису знали о чему се ради. Али по интензитету детонације кажу било је јасно да је у питању озбиљан проблем.

Убрзо на место несреће стигле су екипе надлежних служби. На гашењу пожара интервенисали су ватрогасци из Шида и Сремске Митровице. Екипа Хитне помоћи према речима дежурног лекара затекла је 4 повређена мигранта којима је указана прва помоћ.
Из митровачке Опште болнице потврђено је да су пацијенти примљени око 9:30 сати и да се ради о лицима узраста између 20 и 30 година. Код њих су констатоване тешке телесне повреде. Реч је о унутрашњим опекотинама дисајних путева и спољашњим опекотинама 3. и 4. степена у пределу горњих и доњих екстремитета и лица. Због тежине повреда, сва четворица транспортована су у Ургентни центар Клиничког центра Србије у Београду. Пр Клиничког центра Србије у телефонској изјави нам је потврдила да су пацијенти примљени и да је у току реанимација 3 лица.

Ове недеље ово је други инцидент у којем су учествовали мигранти на подручју Шида. Подсећамо у понедељак вече, у обрачуну ножевима повређена су четири мигранта.

За сада нема званичних информација како је дошло до последњег инцидента, али на основу досадашњег искуства све указује да је ово можда био још један њихов покушај да илегално пређу државну границу.

ИЗВОР: РТВ


***

КОМЕНТАР са сајта СРБИЈА ДАНАС

mig

***

ПОВЕЗАНО:
*Азиланти у Обреновцу покушали да отму бебу у колицима – Истрага у току… (видео)

———

2.2.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

5 replies »

    • ЧЕТНИЧКИ ШЕКУЛАР,
      Србине, јесте Никола Алексић српски патриотски еколог, али није титула Брат, Брат је Славко Алексић, четнички војвода у рангу војводе Шешеља. Он је Брат више него Никола Алексић. А иначе, сви смо браћа.

      Свиђа ми се