АКТУЕЛНО

РЕАГОВАЊЕ: Никола Алексић – „Коначно је дошло је време да схватимо да појава миграната на нашим улицама није егзотика, него да су нам деца, као и сви ми, у великој опасности“


Никола Алексић

Никола Алексић

Објављујемо реаговање господина Николе Алексића, директора Еколошког покрета Новог Сада, на вест о покушају отмице бебе у Обреновцу.

*ВЕСТ на коју је Алексић реаговао можете прочитати ОВДЕАзиланти у Обреновцу покушали да отму бебу у колицима – Истрага у току…

***

Поводом покушаја отмице бебе у колицима пред мајком и још двоје мале деце у Обреновцу, 31. јануара о.г. у поподневним часовима, коначно је дошло је време да схватимо да појава миграната на нашим улицама није егзотика, него да су нам деца, као и сви ми, у великој опасности.

У најмању руку прети велики сукоб домаћег становништва са мигрантима, сваког тренутка прети избијање обрачуна са мигрантима, чека се само неки трагичан повод. Није познато да ли се ради о намерној провокацији домаћег становништва, појави животињских порива појединаца или њиховој несвесности степена своје угрожености уколико дође до сукоба са грађанима када се тако бахато понашају или испостављају захтеве за слободним вршљањем по граду домаћину њиховог, надамо се, привременог смештаја.

У овом случају није јасно шта је отмичарима требало; да ли колица или беба и шта би било са бебом да су успели у отмици, али је за сваку осуду ћутање власти (полиције), јер се грађани морају упозорити на степен опасности.

Зато уместо њих (власти) упозоравам јавност, бар ону суочену са овом пошасти наручене миграције, не остављајте децу без надзора, пратите децу до школе и назад, увече их не пуштајте изван куће без надзора и пратње. Посебно се скреће пажња девојкама, не дружите се са њима без својих пратилаца (оца, брата, момка), не задржавајте се ноћу у њиховој близини, још ће вас окривити да сте их изазивали својим понашањем, изгледом… само да би заташкали суштину проблема и изгледа, заједничку несрећу; њихову и нашу са њима.

 

Никола Алексић

—————

1.2.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

1 reply »

  1. БРАТЕ НИКОЛА МОЈЕ ЈЕ МИШЉЕЊЕ ДА ОНИ ХОЋЕ ДА НАСЕЛЕ ТЕ ТЗВ избеглице У СРБИЈУ ИСТО КАД ЈЕ сатрап ПОЗВАО ДА шиптари ДОДЂУ НА ИМАЊА БРАЋЕ НАШЕ СА КОСОВА МЕТОХИЈЕ СРБИМА ЈЕ ЗАБРАЊЕЊО ДА СЕ ВРАТЕ НА СВОЈУ ЂЕДОВИНУ ИСПАДЕ ТО ЊИХОВО ПРИВРЕМЕНО СТАЛНО НО БОЖЈА ВОЉА ЋЕ ПОБЕДИТИ НА ЖАЛОСТ У ТОЈ полицији НЕМА ЧЕСТИТОГ СРБИНА ДА УХАПСИ БЕОГРАДСКИ режим КОЈИ ЈЕ ИЗДАО КИМ ЈА ВЕРУЈЕМ ДА ЋЕ СРБИЈА И СРБСКИ НАРОД УМЕСТО ШТО ЋУТИ КАД ИМ бснда РУШИ МАНАСТИР ВАЉЕВСКУ ГРАЧАНИЦИ МОРАТИ ДА РУШИ БРОГРАДСКИ режим ГРДЂИ СУ МИ ОНИ НЕГО турци и аустоугарска ЗАЈЕДНО ОНИ СУ БИЛИ окупатори А БЕОГРАДСКИ режим ЈЕ НАВОДНО ТЗВ СРБСКА ВЛАДА ШТО РЕЧЕ МОНАХ АНТОНИЈЕ ДАВИДОВИЋ СРБИЈА ЈЕ ПОСТАЛА нато логор ЖИВЕЛО УЈЕДИЊЕЊО СРБСТВО У СЛИБОДНОЈ СРБИЈИ СССС

    Свиђа ми се