АКТУЕЛНО

Војни синдикат Србије: ЗЛОУПОТРЕБЕ И “ЛОПОВЛУК“ ОКО НАПЛАТЕ СТРУЈЕ ОТПОЧЕТ НАЈПРЕ У ВОЈСЦИ СРБИЈЕ


vs-sindikat

Војска Србије, као и недавно грађани, током мандата министра Гашића, била је жртва малверзација кроз наплату рачуна за испоруку електричне енергије које су довеле до тога да је струја за војску плаћана скупље за 30%.

struja

Војни синдикат Србије потсећа да је јединицама Војске Србије од 01.04.2015. године, није било обезбеђено снабдевање електричном енергијом у редовном режиму, па им је наложено да пређу на резервно снабдевање електричном енергијом, у смислу одредби члана 192. Закона о енергетици (“Сл. гласник РС“ 145/14). Као резултат војска је резервном снабдевачу ПД “ЕПС Снабдевање“, струју плаћала 59,90 евра/MWh, уместо дотадашњих =5.155 динара. Дакле 30% више од цене електричне енергије у редовном снабдевању.

Министарство одбране је тада као образложење навело да се од јануара 2015. до 01.04.2015. године, (период од три месеца) није могао спровести поступак уговарања редовног снабдевања електричном енергијом, а за само неколико дана може спровести поступак уговарања са резервним снабдевачем? Резултат је испумпавање новца из војног буџета у милионским износима као пример како треба спроводити мере штедње. Док војска и грађани гладују, тајкунске и кумовске фирме успешно испумпавају значајна новчана средства из буџета.

logo_sindikat

ИЗВОР: Сајт Војни синдикат Србије

——————-

30.1.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић