АКТУЕЛНО

РАДИО СЕРБОНА – „ПРОФИЛИСАЊЕ“: Милан Брдар “Право на побуну“ (видео – аудио)


serbona-profesor-brdar

У емисији “Профилисање“ радија СЕРБОНА, чији је аутор и водитељ Томислав Црногорац, гост је био професор др Милан Брдар.

***

„Српски народ је јадан унесрећен у Југославији, то треба отворено рећи, био је у обе Југославије унесрећен, као што се то унесрећивање настави и данас зато што је од 1914. године српски народ жртвован увек неким великим, празним идејама. Значи, краљевска влада, регент Александар, Никола Пашић, жртвовали су народ југословенској идеји… И Нишка декларација не говори о ослобођењу Србије него говори о ослобођењу `јужнословенске браће`. То је то жртвовање – значи,  ратујемо за туђ рачун. Онда је опет жртвован југословенској и комунистичкој идеји, и ових седамнаест година тече жртвовање некој европској идеји која је као увела ружа данас и види се из авиона да више не вреди инвестирати ништа у ту идеју… Међутим, то по инерцији ето – иде, и то ћемо скупо платити као што смо платили и оне претходне. Само што нема ко то да чује, и нема ко довољно упорно и гласно да прича – да уверимо оне који су се на власти нашли случајношћу избора, јер то и јесте случајност (демократски избори – то је чист статистички случај ко ће доћи на власт)… Да они то чују и да се осете обавезним да нешто учине и за народ, зарад спаса… голог спаса. Значи, тог споразума нема, што ће рећи онда држава не брине за народ. Не брине. Држава Србија брине за све у Србији само не за Србе…“ – каже на почетку емисије проф. др Милан Брдар.

***

Послушајте целу емисију…

ИЗВОР: Радио Сербона Београд

————–

22.1.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

2 replies »

  1. Просто речено бити Србин православац частан,поштен са муком ће преживети у Србији,да не говоримо тек у Србским земљама где се третирају као мањина. Дали смо цело своје биће да створимо другима државе а за себе шта буде преостало од раскрчмених територија. Дали смо и жртве ратујући за туђ рачун,асимирајући сами себе увећали смо проценат вештачким народима тј.новим нацијама па стварно је и добро да нас и оволико сада има. Ако се нисмо сачували од југословенства,недајмо да нас ова европска идеја потпуно уништи,урадимо нешто,недајмо се и не предајмо се без борбе,немамо на то право због великих предака,и због потомака који ће надајмо се бити бољи од нас.

    Свиђа ми се

  2. Професор Милан Брдар је рекао много тога што треба Срби да схвате, многи су и свесни тога. У ово време, а верујем и раније, Милан Брдар представља српску елиту која даје реалне шансе да Србија буде земља за добар живот свих поштених људи.
    Мало је овај водитељ Томислав Црногорац сметао професору, али није страшно не могу сви да буду идеални. Једино забрињава то што Црногорац и даље сања зарђале кашике које је чак и Весна Пешић од стида престала да помиње.

    Свиђа ми се