ДРУШТВО

Писмо Вучићу – Ваш неписмени партијски кадар, коме је највиши степен образовања 10%, је брука града Зајечара


predsednikvlade@gov.rs
ПРЕДСЕДНИК ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ

 

Господине председниче, обраћам Вам се због штеточинског деловања општинских власти ваше партије у Зајечару на плану културе, односно чувеног часописа „Развитак“.

Не пишем Вам као шефу те партије, већ као председнику Владе, јер се „Развитак“ финасира и средствима Владе Републике Србије, преко надлежног министарства. „Развитак“ је опште признато један од најбољих часописа за културу у Србији. Управо је у току смена главног уредника Зорана Цвијетићанина мимо законске процедуре. Чак и у случају раскида уговора са уредником који ултимативно тражи да уредник потпише, који није још на снази, а на телефонски налог председника општине Зајечар, Велимира Огњеновића, њега може да разреши само Скупштина града, која га је и поставила.

Тај Ваш кадар је брука града Зајечара, без факултета, а његови суграђани га зову „Веља 10%“. Он брука и нашу земљу пред угледним странцима, па је тако, приликом недавног боравка амбасадора САД Кајла Скота у Зајечару, на коментар амбасадора, да је средина мултиетничка, одговорио да јесте, јер у Зајечару има „Пироћанаца, Извораца….“ (Извор, село у околини Зајечара).

b7661f245b88e2d700b5f404990df5a1_400x400

Пошто амбасадор Скот добро говори српски, преводилац није могао да покрије ту будалаштину, Амбасадор је био згранут тим одговором, а неки присутни међу којима и доктори наука, у земљу су пропали од стида, јер је и све остало што је рекао ваш кадар било на том нивоу. Такав Вам није потребан, господине Вучићу. Брука СНС и Србију. Уништава културу ове земље својим примитивизмом и приватним интригама, чиме руши и углед СНС.

О „Развитку“ не могу да одлучује, телефоном и противзаконито, неписмени партијски кадар коме је највиши степен образовања 10%, а популарно га зову „Мунгос“. Ако и не можемо нешто да спречимо, можемо да не ћутимо.

Ја нећу да ћутим. Молим вас да се одржи часопис „Развитак“, јер не излази већ годину дана, па је можда намера и да се угаси, и да господин Цвијетићанин ради оно што је добро радио годинама, а не да буде жртва политичке ујдурме по формули „угасимо Центар за културу, све отпустимо, па опет вратимо тај Центар и запослимо само наше“.

Знам да је ово зрнце у мору проблема и послова које имате, али је „Развитак“ наше златно зрнце културе. Помозите да и даље сија.

С поштовањем,
Драган Мраовић
књижевник и књижевни преводилац

(адреса и телефон познати редакцији)

4 replies »

  1. Неписмени партијски кадар СНСније брука само за Зајечар, већ је брука за целу Србију и све Србе у дијаспори.

    Свиђа ми се

  2. Није то случај само са Зајечарем. Тако је у целом логору који неки још увек недовољно информисани зову држава Србија.
    Те шарлатане, који су до јуче носили канте и лепили страначке плакате, данас интересује САМО и једино одговор на њихово питање: “ а колики је мој део „?
    И те беднике је са много саосећања лепо представио господин Жанетић

    Liked by 1 person