Видео

(Подсећање) Писмо са Косова и Метохије (видео)


Писмо са Косова и Метохије

22.10.2013.
СРБски ФБРепортер

Драги брате и сестро…

Ово је писмо безгласни вапај да нас неко чује, да сазна да постојимо, да разуме у каквој се ситуацији налазимо пред зло које нам се спрема.

Пишем га у име Срба са Косова и Метохије, прецизније – у име оног дела Срба који је остао уз своју веру Светосавску, у име бранитеља Србије на КиМ, бранитеља вере и истине и последњих уставобранитеља.

Драги брате и сестро, наш живот личи на (још ненаписану) трагедију коју живимо свакога дана а слутимо да се ових дана одиграва и последњи чин те трагедије чије ће велико финале бити 3. новембра ове 2013. године (када су заказани шиптарски локални избори).

Питаш како се осећамо… Довољно је ако ти кажем да се осећамо као да се на наша плећа сручио цео свет. Само нам још Бог даје снагу да истрајемо.

Не, нису за нашу несрећу криви само Шиптари који нас годинама затираше уз невиђена зверства и притиске, ни само тај неправедан свет (такозвана „међународна заједница“) који нас, жртве терора, третира као виновнике свег зла, ни КФОР, ни ЕУЛЕКС, ни НАТО који нас је крвнички бомбардовао више од два месеца а после дошао да нам дели лекције о демократији и правди… Нису само они криви! ВИШЕ ОД ЊИХ КРИВА ЈЕ бестидна власт у Србији која нас, српски народ, гура у канџе крвника!

Питаш зашто то раде?

Морам да ти кажем да 14 година траје наша борба за опстанак. 14 година муке, невоља, суза, патње и труда са јединим циљем – да останемо да живимо у својој држави Србији (која никада неће признати Косово?).  И борили смо се лавовски све те године и имали смо некад већу, некад мању подршку наше државе Србије, и опстали смо…

Али… видевши да не може да нас порази силом, враг је лошим људима лукаво понудио власт и примамљива обећања (улазак у ЕУ) под условом да нас се одрекну. И лоши људи на власти су пристали на то и кренули у невиђену репресију над својим народом!

Заиста, није забележено да једна држава покрене читав државни (и црквени!!!) апарат да сломи СВОЈ народ који не пристаје да неправду назове правдом, да безакоње назове законом, да туђу „државу“ назове својом, који не пристаје да му обришу сећање, завежу језик и преобрате ум!

Данас нам ненародна власт у Србији прети зато што јесмо то што јесмо – Срби, православни у својој земљи Србији…

Сметамо им јер су дали обећање да ће нас преобратити у „косоваре“, држављане злочиначке квазитворевине Косово (Да не да Бог!)

Сметамо им јер их подсећамо на издају коју учинише кршећи Устав и Закон Републике Србије.

Сметамо им јер не желимо да им се придружимо у издаји!

Сметамо им јер не пристајемо на излазак на изборе у другој држави!

Сметамо им јер не пристајемо на лаж да ће нам у тој шиптарској држави бити боље (!!!)

Сметамо им јер постојимо и подсећамо их на њихов каиновски грех, јер су смртно уплашени да им не пропадне посао, да се не разоткрије њихово прљаво лице!

Зато нам прете, зато нас уцењују, застрашују, лажу, зато нас држе у мраку, зато праве поделе, окрећу сина на оца, брата на брата, цепају и уништавају све што нам је свето и све што је значајно за наш опстанак!

Али, заборавили су сви они – и властодршци и недостојни црквени великодостојници – да су ударајући на нас ударили на Господа, Светитеље Божије и целу Небеску Србију (којој се бестидно подсмевају)!

Али нека знају – Бога не могу преварити! Његова ће бити задња!

Од нас је БОРБА – од Господа ПОБЕДА!

***

 

Дорогие брат и сестра …

kosovo

 

Это письмо – молчаливый крик, чтобы кто-то нас мог услышать, чтобы кто мог узнать что мы существуем, чтобы понять какая ситуация у нас, стоящих перед злом которое ждет нас в будущем.

Я пишу от имени сербов в Косово и Метохии, точнее – от имени тех сербов, которые остались с своей верой Святого Саввы, во имя тех, которые защищают Сербию в Косово, защитников веры и правды, и последних защитников Конституции Сербии.

Дорогие братья и сестры!

Наша жизнь похожа на (еще неписаную) трагедию в которой живем каждый день, и мы подозреваем что в эти дни будет сыгран и последний акт той трагедии чей грандиозный финал будет 3 ноября этого 2013-го года (в день, на который запланированы албанские местные выбори).

Вы задаете нам вопрос – как мы себя чувствуем? …

Достаточно будет если скажу что мы себя чувствуем так как будто весь мир рухнул на наши плечи. Только Бог дает нам силу терпеть.

Нет, в нашей беде виноваты не только одни албанцы которые уничтожали нас годами, с невиданными зверствами и давлениями. Виноват не только несправедливый мир (так называемое «международное сообщество»), который нас (жертви террора) рассматривает как преступников и творцов всех зол. Виноват не только КФОР , ЕУЛЕКС и НАТО который жестоко бомбил нас более двух месяцев а потом пришел чтобы поделиться уроками „демократии и справедливости“ … Это не только их вина! Больше их виновато бесстыдное правительство в Сербии, которое свой сербский народ толкает в когти убийц!

Вы удивляетесь, почему они это делают?

Мне должно сказать что наша борьба за выживание продолжается 14 лет… 14 лет страданий, лишений, слёз, боли и усилий с одной единственной целью – остаться жить в своей стране Сербии (которaя никогда не признает Косово???). И мы сражались в львиной борьбe все эти года, имеющие иногда больше, иногда меньше поддержки нашего государства – Сербии … И мы выжили.

Но, видя, что не может нас победить силой, дьявол лукаво предложил плохим людям власть и заманчивые обещания (войти в ЕС), при условии что нас предают. И плохие люди в нашем правительстве согласились и начались невиданные репрессии над своим народом!

Действительно, не случилось никогда так что одно государство запустило все державные (и церковные!) aппараты, чтоб раздавить свой народ, который отказывается называть несправедливость законом, который не хочет называет чужое „государство“ своим, который не согласен стереть его память, связать его язык и конвертировать его ум!

Сегодня ненародная власть в Сербии угрожает нам только потому что мы – Православные сербы которие живем в Косово и Метохию и считаем его частью Сербии.

Мы мешаем их…

… потому что они дали обещание, что нас будут превращать в „косоваров“, граждан уголовного лжетворения Косово (не дай Господи!)

… потому что мы напоминаeм им об их предательстве которое они совершили нарушением Конституции и закона Республики Сербии

… потому что мы не хотим присоединиться к ним в предательстве!

… потому что мы не согласны идти на выборы чужой страны!

… потому что мы не согласны с их ложью, что нам в этой албанской стране будет лучше (!!!)

… потому что мы существуем и мы напоминаем им об их Каиновском грехе, потому что они напуганы до смерти чтоб не потерять их нечестную работу, чтобы не раскрыть своё грязное лицо!

Из-за этого они нас шантажируют, запугивают, лгут, держат нас в неведении, разрывают, поворачивают сына против своего отца, брата против брата, разрывая и уничтожая все что нам Свято и что важно для нашего выживания!

Но забыли они все – и государственые и недостойные церковные правители – что когда они бьют нас они бьют Господа, его Святых и всю Небесную Сербию (над которой бесстыдно издеваются)!

Но пусть они знают – они не могут обмануть Бога! Его слово будет последним!

У нас борьба – у Господа ПОБЕДА!

_____________
Превод: редакција СРБског ФБРепортера
уз помоћ наше сараднице Наталије Пичурине

12 replies »

  1. Космет је срце Србије како да дамо или продамо тај део другоме,шта је то онда него самоубиство,може ли се без срца живети? Вратимо се вери,Саветосављу и у самом народу ће нестати изрода,издајица лопова и разних протува.

    Свиђа ми се

  2. Нисам паметан шта и како, али пре неки дан је била вест о некој Приједорчанки која стоји на кутији сваки дан од девет ујутру до један поподне (4 сата) и само ћути и већина људи по сајбер свету су је подржали.

    Можда би могао да се деси одјек вести на светском нивоу да се скупи одређени број Срба на КиМ да се попне на кутије (пожељно да изгледају као бирачке) и да стоје немо 4 сата. Можда додају и још нешто нпр. омче око врата које ће симболизовати шта значи када те матица препушта Шиптарима.

    Свиђа ми се

  3. У злу се удружили екуменисти,глобалисти, империјалисти…, против овог јадног и напаћеног народа.

    Свиђа ми се

  4. Са вама смо браћо до побједе! И ово, као и све остало земаљско ће бити па проћи, остаће здраво сјеме, со земљи.
    Христос посриједи нас!

    Свиђа ми се

  5. О драги брате Душане!
    Недао Бог да смо Косово и Метохију изгубили из наших срца!
    Док је један Србин на земљи који се сећа и памти Косово и Косовски завет и сви они на Небу Косово је Србско и биће.
    Браћо драга и сестре миле, Косово је душа и срце Србиново!
    Ако узму срце шта је Србија: ЛЕШ!
    само смо привремено окупирани споља и изнутра због наших „сагрешења многих“.
    Још СРби не виде ко им је највећи пријатељ, још не знају себе, Још “ Саво на колена клечи, блиједо му лице од ужаса“.
    Доћићемо себи после још једног страдања.У страдању ћемо спознати себе и доћи себи.
    Господ нас милује кроз страдање и не жели на силу да нас спасе.Морамо и ми учинити нешто за себе и своје спасење.
    Сила Бога не моли, Бог силу не воли!Бог је Силан и Власт је у Њега!Он зна зашто и докле све ово!Уздајмо се у Бога живога браћо и сестре!
    Ко доживи радоваће се, а ко страда нека му је Царство Небеско од Бога даровано.Вазда је тако у Србији било.И сада нека буде.Амин!

    Свиђа ми се

  6. Косово је данас општи назив целог једног сложеног проблема у коме се нашао српски народ.Није у питању опстанак српског народа само на Косову, већ шире, на просторима бивше Југославије, рачунајући и Србију.Косово је у том погледу само симптом који открива дубље и шире процесе, у којима се решава судбина српског народа.
    Следеће питање је наша спремност да се суочимо са тим проблемима.Колико је наша плитичка и научна елита способна да се суочи са захтевима времена. И на крају – да нисмо ,можда , Косово у својим срцима већ одавно изгубили.

    Свиђа ми се

  7. Da smo mi zaista dosledni Svetosavlju, da se celi svet sruci na nas ne bi nam nista mogli. Ali nažalost, Srbi su se odrekli Hrista i Svetosavlja. Srbi ne drze post, ne drze molitvu, sve im je bitnije od toga. U tome leži naša propast draga braćo i sestre. Vratimo se Bogu i sv. Savi pa da vidite kako će sa Kosova bežati šiptarija i ostala lakrdija!

    Свиђа ми се

  8. Драга Браћо, и данас и свагда ,,Лешинари,, се окупљају тамо где је стрвина. Међутим у стрвини међу лешевима никада није било само лешева већ увек су једни изабрани а други су изабрали остављање. Недао Бог нама да будемо остављени а све остало је много мање битно па чак и небитно. Нека нам Он подари опроштај и нека нас ПОКАЈАНЕ помилује. Само тада, међу живима, лешинари неће имати никаква посла, па ће одлетети.

    Свиђа ми се

  9. Тако је Војводо.

    Нема се шта додати, нити одузети. Једино Бог може да одлучи ту јесмо ли се довољно покајали па да интервенише.

    По мојој процени, ви доле јесте, а ми овде нисмо. Страдање ће зато бити овде, горе.

    Свиђа ми се

  10. Neka prvo narod kazni ove nesreće političke koje zarad ucene ili položaja ili novca rade ovo što rade.Znam kako će oni da prođu kada odrade prljav posao za okupatore, ali tada će biti kasno za naš narod. Mnogo će nas krvi ponovo koštati da oslobodimo naše Kosovo i Metoohiju. Jer svaki okupator ode, a kolaboracionisti nagraišu..

    Свиђа ми се