ВЕРА

Обраћање јеромонаха Гаврила (Кондрашова) баћушки Рафаилу Берестову и његов одговор


Одговор јеромонаха Гаврила на обраћање баћушке Рафаила од 13.12.2016.

Извор: ИСХС НИКА

***

Баћушка Рафаил (Берестов) и о. Онуфрије о исповедању православне вере

(Одговор оцу Гаврилу)

ИСХС НИКА, 9.1.2016.

___________
Повезани текстови:

Од сад сте за мене лажни епископ и лажни патријарх! – Транскрипт видео обраћања ђакона Генадија Кондрашова руском патријарху (први део)

Оци бирајте – или Христос или Кирил! Обраћање ђакона Генадија свештеницима и мирјанима (други део)

Обраћање оца Гаврила (трећи део)

3 replies »

 1. Господо србски православни свештеници (ако вас има), ако су вам прече позиције лагодног чревоугодија (које су вам јеретички ђавопоклоници екуменизма материјално подпомогнути од својих ментора из ватикана омогућили) од православног исповедања вере и вечног спасења, сретан вам пут!

  За ЕРП у егзилу и владику АРТЕМИЈА : И неправославно крштење кропљењем и обливањем, а не погружавањем, је противно учењу Св.Отаца и осуђено од њих.

  Надам се да ће Владика Артемије ово да прочита и наложи: Да се у ЕРП у егзилу убудуће крштавање мора вршити ИСКЉУЧИВО ПОГРУЖАВАЊЕМ, да се у ту сврху набаве пластична бурад, у која може да се на крштењу погружи одрастао човек, да се људи крштавају онако како су Бог и Св. Оци заповедили, а не како нам се хоће!

  А Оцу Јерм.Гаврилу или Генадију свака част на чврстоћи исповедања вере која горе помера, од Бога му свако здравље!

  Свиђа ми се

 2. Хвала редакцији , што нам је пружила прилику да спознамо лепоту искреног покајања и одсуство гордости код православних отаца и стараца нашег доба, о чему смо могли само да читамо у светим књигама. А ко смо онда ми да одлажемо покајање и исповедање праве вере. Благи Господ позива љубљене своје док је још време, не оглушујмо се , него пођимо за примером баћушке.Иако сви грешимо, немојмо истрајавати у греху па ће нас Господ прибројати у благословене своје. Још једном хвала редакцији .

  Свиђа ми се